Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" 
ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ


     Τιμώντας την Ελλάδα και την Ομάδα μας, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου ζει μονίμως, ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής Γ. Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης, Αρχηγός των Παραρτημάτων Χαλκίδος και Σχηματαρίου, δεν παραλείπει στον ελάχιστο χρόνο που του επιτρέπουν τα επαγγελματικά του καθήκοντα, να ασκείται συστηματικώς στη Μεσαιωνική Σπαθασκία!


     Όπως κάθε Μέλος μας υποχρεούται να ασκείται στις πολεμικές τέχνες όπου κι αν βρίσκεται, έτσι κι ο Ιφικράτης μας ακολουθεί το πρόγραμμα της Σχολής  "HEMA - Societas Milites Getae" της ρουμανικής πρωτεύουσας, ασκούμενος στο μακρύ ξίφος.


     Με δεδομένη την πολυπρισματικότητα του Πολεμιστή, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" έχοντας ως πρότυπό της την εποποιία των Ελλήνων Στρατιωτών (Estradioti) της Δύσεως, θεωρεί ότι τα Μέλη της θα πρέπει συνεχώς να βελτιώνουν την ουσία της μαχητικότητός τους και ο αγαπημένος μας Ιφικράτης αυτό ακριβώς επιχειρεί με τον απαιτούμενο καθημερινό κόπο ενός εργαζομένου σε ξένη γη, όπως σε ξένη γη πολέμησαν και οι 'Ελληνες Στρατιώτες της Δύσεως αφήνοντας ως παρακαταθήκη το χρέος του αγωνίζεσθαι, παντού και παντοιοτρόπως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.