Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΣΤΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ


     Η ίδρυση της Ομάδος και της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" έγινε το 2005 με δύο προσδοκίες: την  π ο ι ό τ η τ α  και το  χ α μ η λ ό  κ ό σ τ ο ς για τα Μέλη μας. Για την επίτευξη της πρώτης ιδρυτικής προσδοκίας μιλά, με το παραπάνω, η διεθνής αναγνώριση των "Ελλήνων Κενταύρων"! Για την επίτευξη της δεύτερης ιδρυτικής προσδοκίας παραθέτουμε τους συγκριτικούς πίνακες που ακολουθούν και οι οποίοι απεικονίζουν την οικονομική πραγματικότητα που ισχύει σε έναν μέσο σταύλο της Αγγλίας όπου η Ιππασία είναι ευρύτατα διαδεδομένη κι έτσι, τα κόστη αρκετά ανταγωνιστικά λόγω πληθώρας προσφοράς.


     Εν αντιθέσει με τον μέσο αγγλικό σταύλο  από τον οποίο προέρχονται οι πίνακες με τα κόστη των μαθημάτων, οι εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται οι δραστηριότητες της Σχολής μας είναι από τις καλύτερες, διεθνώς, με κεντρικό Ιππευτήριο διαστάσεων 100μ Χ40μ, ευρύχωρο περιφραγμένο Κυκλοτερές, Βαδιστήριο 10 Ίππων, Κεντρικό συγκρότημα Σταύλων 40 Ίππων με ιδιαίτερο προαύλιο για κάθε σταυλιζόμενο Ίππο, δευτερεύον συγκρότημα Σταύλων για 10 Ίππους, δύο ανεξάρτητα Προθερμαντήρια, Κλειστό πλυντήριο Ίππων με συσκευή υπέρυθρης ακτινοβολίας, πλήρως οργανωμένο Εστιατόριο-Κυλικείο κλπ κλπ, μέσα σε μία φυσική περιοχή με καταπληκτικό περιβάλλον και όλα τούτα υπογραμμίζουν και το κόστος συντηρήσεως των εγκαταστάσεων αλλά και του ζωικού δυναμικού!


     Παρά ταύτα και με δεδομένη την υπεροχή του Κέντρου όπου φιλοξενούμεθα η σύγκριση τιμών είναι η ακόλουθη και επί τη βάσει της βρεταννικής λίρας στην οποία, βεβαίως, αναφέρονται οι πίνακες του αγγλικού σταύλου με τον οποίο συγκρινόμαστε ως εξής:


      Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ, οι Άγγλοι χρεώνουν διαφορετικά ηλικίες και ημέρες της εβδομάδος με φθηνότερο κόστος το μάθημα μιας ώρας για παιδί κάτω των 12 ετών το οποίο μάθημα χρεώνουν 50 λίρες [εμείς το χρεώνουμε 19 λίρες και, προκειμένου για μαθητή της Σχολής μας του Ιππικού Θεάτρου, 10 λίρες] και ακριβότερο κόστος το μάθημα μιας ώρας για ενήλικα τα σαββατοκύριακα που χρεώνεται 65 λίρες [εμείς το χρεώνουμε 19 λίρες και, προκειμένου για μαθητή της Σχολής μας του Ιππικού Θεάτρου, 10 λίρες].      



     Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ,  επίσης, οι Άγγλοι χρεώνουν διαφορετικά ηλικίες και ημέρες της εβδομάδος με φθηνότερο κόστος το μάθημα μιας ώρας για παιδί κάτω των 12 ετών το οποίο μάθημα χρεώνουν 50 λίρες [εμείς το χρεώνουμε 19 λίρες και, προκειμένου για μαθητή της Σχολής μας του Ιππικού Θεάτρου, 10 λίρες] και ακριβότερο κόστος το μάθημα μιας ώρας για ενήλικα τα σαββατοκύριακα που χρεώνεται 65 λίρες [εμείς το χρεώνουμε 19 λίρες και, προκειμένου για μαθητή της Σχολής μας του Ιππικού Θεάτρου, 10 λίρες].      



     Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ,  επίσης, οι Άγγλοι χρεώνουν διαφορετικά ηλικίες και ημέρες της εβδομάδος με τις τιμές που βλέπουμε στον πίνακα που ακολουθεί. Στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" τα μαθήματα Τοξοβολίας Εδάφους δεν είναι απλώς ΔΩΡΕΑΝ αλλά οι μαθητές μας διευκολύνονται να έχουν δωρεάν και Τόξα στην περίπτωση που κάποιος αρχάριος δεν διαθέτει και μέχρι να αποκτήσει.     



     Η συγκριτική παράθεση των παραπάνω στοιχείων κόστους εμφανίζει πανηγυρικώς δικαιωμένη και την δεύτερη των ιδρυτικών προσδοκιών των "Ελλήνων Κενταύρων" για την διατήρηση χαμηλού κόστους στα παρεχόμενα μαθήματα και, μάλιστα, με την υπεροχή των εγκαταστάσεών μας όπως την τεκμηριώνουν οι φωτογραφίες του κειμένου που προέρχονται από το Ιππικό Κέντρο όπου, σήμερα, φιλοξενούμεθα.


     Η σωστή σχεδίαση ενός πλάνου υψηλής ποιότητος και χαμηλού κόστους καθώς και η τίμια διαχείριση ενός οράματος με γνώμονα την αφιλοκερδή προσφορά, μπορεί να οδηγήσει στο καλύτερο αποτέλεσμα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.