Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ


     Μπορεί η Ελλάς να τελεί υπό καθεστώς αξιακής καταρρεύσεως, μπορεί η πολιτισμική κατολίσθηση αυτού του τόπου να μην έχει τέλος ακόμη και στο προπονητικό μας σημείο, όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι", φύσει αισιόδοξοι ως Πολεμιστές δεν χάνουμε ευκαιρία να οξυγονωθούμε ακόμη κι εκεί που τα πάντα αποσαθρώνονται!


     Με λύπη είδαμε την κατολίσθηση σημείου του προπονητικού μας χώρου, εκεί που η χωροταξία βοηθούσε την εκτέλεση σημαντικών ασκήσεων του προγράμματός μας αλλά ούτε αυτό μας επτόησε, ούτε και πολλά άλλα όπως επί παραδείγματι η περιορισμένη λόγω εποχής ηλιοφάνεια.
  

     Η εποχιακή κατάσταση της πρόωρης δύσεως του ηλίου και της αποσύρσεως του φυσικού φωτός μας εξανάγκασε να εφεύρουμε τρόπο εξοικονομήσεως προπονητικού χρόνου στην τελευταία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ενσωματώνοντας την απαραίτητη προθέρμανση στο κυρίως προπονητικό ασκησιολόγιο.


     Αναλογισθήκαμε την διττή τακτική προθερμάνσεως ενός κινητήρος οχήματος και υιοθετήσαμε εκείνη που τον θέλει να προθερμαίνεται όχι εν στάσει, αλλ΄ εν κινήσει του τροχοφόρου και ...ξεκινήσαμε.


     Προσεγμένα χαλαρές εναρκτήριες ασκήσεις με ενσωματωμένη την Τοξοβολία εξ Επαφής και πολύ γρήγορα η Γραμμή Βολής απέκτησε συντονισμό, ρυθμό κι ευστοχία, με ωραίες "συγκεντρώσεις" βελών επί του στόχου.


     Και με σύνεση, σιγά-σιγά, μπήκαμε στους εντονότερους προπονητικούς ρυθμούς έχοντας προθερμάνει τις εμπλεκόμενες μυικές ομάδες, προλαμβάνοντας κάθε δυσάρεστο μυοσκελετικό τραυματισμό.


     Η όλη Προπόνηση ήταν σχεδιασμένη ώστε να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα περνώντας μέσα αποφυγής ανιαρών επαναλήψεων και, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι το πετύχαμε!


     Και οι αντικριστοί στόχοι απεδείχθησαν χρησιμότατοι διευκολύνοντας ακόμη και Συνασκούμενο δεξιόχειρα με ασθενές το αριστερό μάτι του ο οποίος τόξευσε ικανοποιητικότατα!


     Με την ψυχή στο στόμα, μετά από μία διήμερη καταιγίδα η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή προ της ενάρξεως της Προπονήσεώς μας απειλούσε με ...παράταση της οργής της, καταφέραμε να διεξαγάγουμε αυτή την εβδομαδιαία συνάσκησή μας μετά από απουσίες λόγω εποχιακών δυσμενέστατων καιρικών φαινομένων, αλλά καθ΄ όλη την σημερινή Προπόνηση κανείς δεν έδειξε τον χρόνο που είχε μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στην Γραμμή Βολής...


     Μάλιστα, σήμερα καλωσορίσαμε και τα τρία καινούργια Ούγγρικα Τόξα τα οποία "εγκαινίασαν" η Zαμπίνε, η Νίκη και ο Ιωάννης ο οποίος, μάλιστα μας υπεσχέθη ότι θα μας ενημερώσει λεπτομερώς για τον λίαν συνεργάσιμο αλλά και οικονομικότατον προμηθευτή που ανεκάλυψε στην Βουδαπέστη. 


     Η κινητική καταληκτική άσκηση ωφελιμότατη, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη υψηλής αυτοσυγκεντρώσεως, στην ισχυροποίηση της περιφερειακής οράσεως και στην εδραίωση της φυσικής ηρεμίας του Τοξότη, με άριστα αποτελέσματα για όλους. Και αυτή ήταν και η, αρχήθεν, επιδίωξή μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.