Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 
"ΧΤΥΠΗΣΕ" ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ


     Σήμερα ο "ταχυδρόμος" χτύπησε τρεις φορές για την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" μεταφέροντάς μας ευγενή συναισθήματα φίλων, γλυκά αλλά πνευματική "τροφή".


     Από την Βέρνη της Ελβετίας ο Μέντωρ της Ομάδος μας κ. Χριστόφορος Neufelt ο οποίος στο παρελθόν μας είχε προσφέρει ένα πολύ ειδικό και σημαντικότατο σεμινάριο μας έστειλε υπέροχα γλυκίσματα αλλά και άλλα για τα οποία του είμεθα ευγνώμονες.


     Από την Λυβέκη (Lübeck) της Γερμανίας ο πολύτιμος φίλος της Ομάδος μας Dr. Al. Niemeyer μας έστειλε έξι πολύτιμα εσωτεριστικά βιβλία προερχόμενα από την ιστορική Βιβλιοθήκη του πύργου Wewelsburg (Büren, Westphalia, Γερμανία) για τα οποία του είμεθα ευγνώμονες, επίσης.


     Από την "γειτονιά" μας, για μία ακόμη φορά λάβαμε την αγάπη του εξαιρετικού φίλου της Ομάδος μας κ. Γ. Κοτζάμπαση δια δύο εξαιρετικών βιβλίων που μας γέμισαν συγκίνηση, το μεν, "Ο ΓΥΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ" της αείμνηστης πνευματικής μορφής Σίτσας Καραϊσκάκη, το δε, "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ" του Υπουργείου Στρατιωτικών (1909).


     Το συγκινητικό στο αντίτυπο του έργου της μεγάλης συγγραφέως μας (1939) είναι η ιδιόχειρη αφιέρωσή της, της οποίας και μόνον ο γραφικός χαρακτήρας και η υπογραφή της προκαλούν ρίγος συγκινήσεως σε όποιον γνωρίζει την πνευματική εμβέλεια εκείνης της ιερής μορφής των Ελληνικών Γραμμάτων.


     Από σήμερα και το παρόν βιβλίο τοποθετείται εν μέσω των υπολοίπων βιβλίων της αείμνηστης Σίτσας Καραϊσκάκη τα οποία τηρούνται σε ειδικό σημείο της Βιβλιοθήκης της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και τα οποία η ίδια η εκλιπούσα είτε απευθείας είτε δια του Πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητού Θρησκειολογίας Ευαγγέλου Σδράκα, προ πολλών χρόνων κατέλειπαν στον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Εξίσου σημαντικός και ο στρατιωτικός Κανονισμός του 1909, ο οποίος περιέχει οδηγίες διαχειρίσεως επιζωτίων νοσημάτων των ιπποειδών του Στρατού.


     Πολύτιμη έκδοση επί θεμάτων τα οποία σπανίως θίγονται, όπως, η διαδικασία θανατώσεως ανιάτως υποφερόντων ιπποειδών, ο ενδεδειγμένος τρόπος ταφής τους, η απολυμαντική πρόληψη κλπ κλπ, περιέχονται σε τούτο τον Κανονισμό του οποίου την ύπαρξη γνωρίζαμε αλλά ήταν από τα ελάχιστα τα οποία απομένουν προς συμπλήρωση της Ιππικής Βιβλιοθήκης της Ομάδος μας.


     Πάντοτε και πολλαπλώς ευγνώμονες προς τον φίλτατο κ. Γ. Κοτζάμπαση για την διαρκή σκέψη του και τις επανειλημμένες ευγενείς προσφορές του προς την Ομάδα μας, ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας οι οποίοι παντοιοτρόπως υπογραμμίζουν την εγγύτητά τους προς το έργο των "Ελλήνων Κενταύρων". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.