Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ 
ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ


     Ο παγκόσμιος φιλοσοφικός Οργανισμός της "Νέας Ακροπόλεως" μπορεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο κέντρο παραγωγής ιδεών, όμως, σε κάθε περίπτωση οι ιδέες που παράγει είναι άξιες προσοχής.

     Σε μία παλιά αλλά και εμπεριστατωμένη έκδοση του Ελληνικού τμήματος της "Νέας Ακροπόλεως" παρακολουθούμε ένα πολύ ενδιαφέρον "σκεπτικό" εσωτεριστικής προσεγγίσεως των πολεμικών τεχνών με σημαντικές αποσαφηνίσεις οι οποίες, συνήθως, περνούν απαρατήρητες.

     Η διαμόρφωση του χαρακτήρος του πολεμιστή, πέραν των αστικών αγκυλώσεών του που μπορεί να τον οδηγήσουν στην οικτρή κατάληξη μιας "παντομίμας" αντί της τέχνης του πολέμου, είναι ένας παράγων ο οποίος διαφεύγει της "εστιάσεως" πολλών συγχρόνων "πολεμικών" σχολών και "δασκάλων"...

     Στις παραγράφους που ακολουθούν αποσαφηνίζεται το πραγματικό μεγαλείο του χαρακτήρος που θα πρέπει να κοσμεί τον πολεμιστή ως "καθημερινό" άτομο, απολύτως "γειωμένο" και διόλου "απογειωμένο" με φλύαρες επάρσεις τεχνητής δυνάμεως και "εκτυφλωτικών" δεξιοτήτων προοριζομένων να συγκινήσουν ένα, έτσι κι αλλιώς, ευσυγκίνητο φιλοθεάμον κοινό.  

     Προς ευχερέστερη μελέτη, κλικάρετε επάνω στις εικόνες οι οποίες θα μεγεθυνθούν.     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ο προσανατολισμός μας για την διαμόρφωση των χαρακτήρων των μαθητών μας ως πολεμιστών συμπίπτει ακριβώς με το πνεύμα του συγγραφέως του παραπάνω κειμένου και τούτο χωρίς ακαδημεικές "διδασκαλίες" αλλά μέσω ενός πνεύματος το οποίο "χορηγείται" ανεπαισθήτως αλλά και αποτελεσματικώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.