Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ,
Η ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΣΚΗ 
ΚΑΙ Η ...ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ     Παρατηρώντας στη σημερινή εκπαιδευτικήν ημερίδα μας τον έφιππο Παντελή μας και συγκρίνοντάς τον με την ανέμελον παιδίσκη που μας κάνει "ούου..." πάνω στο αλογάκι της παναγίτσας που στήθηκε στο κέντρο των Αθηνών αντί του Μεγάλου Αλεξάνδρου επισημάναμε ακόμη ένα τεκμήριο "δουλέματος" των κυβερνώντων αλλά και ορθής διδασκαλίας της Ιππικής στη Σχολή μας!     Διατηρώντας πάντοτε υψηλό το αίσθημα του αυτοελέγχου σε ό,τι αφορά στην απόδοση της Σχολής και των μαθητών μας, κρατήσαμε πολύ "μικρό καλάθι" όταν ακούσαμε ότι ο γλύπτης Γιάννης Παππάς προέβη σε ...βαθυστόχαστες μελέτες και ...βαθυστοχότερες έρευνες για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ώστε να ξεπεράσει τον δυσβάσταχτο πόνο του για την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα... Άλλωστε, επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε για "μελέτες" και "έρευνες" σε μία χώρα όπου αμελέτητοι αποφαίνονται επί "αμελετήτων" και πλείστοι όσοι "ερευνητές" ερευνούν τα ανερεύνητα που παραμένουν ως έχουν, όταν ακούσαμε ότι ο Γιάννης Παππάς πήρε ...σβάρνα Ιππικούς Ομίλους για να φιλοτεχνήσει το ...αλογάκι της παναγίτσας απορήσαμε γιατί έκανε τόση διαδρομή και δεν το σκιτσάριζε, για να τελειώνουμε, μέσα από το παράθυρό του παρατηρώντας το στον ωραίο κήπο του εργαστηρίου του ! Και, πράγματι, είχαμε δίκιο...     Τελικώς, οι ανιδρύσαντες ...συν γυναιξί και τέκνοις το αλογάκι της παναγίτσας μετά του παρελκομένου του, ποσώς απασχολήθηκαν με την "περίπτωση" του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά μάλλον της αυτοπροβολής τους και, παρεμπιπτόντως, άντε και το στοκάρισμα μιας τρανταχτής ελλείψεως που εκκρεμούσε επί αιώνες... Παρά ταύτα, ο Παντελής μας διατηρώντας την περιωπή ενός "βαρύνοντος" Ιππέως επί ...επιβήτορος Ίππου και όχι ιπποφανούς ...εντόμου (όπως αυτό του Γιάννη Παππά), άφησε ωραιότατες σκηνές ρωμαλέων καλπασμών κατά το σημερινό του μάθημα και χωρίς την αλγεινή πλαισίωση από δυσειδείς μουτσούνες συστημικής "επικαιρότητος"!     Αλλά και η Κατερίνα μας, σήμερα, με τον ένοπλο έφιππο δυναμισμό της επετίμησε την επιλογή του Γιάννη Παππά να αποδώση  ά ο π λ ο  έναν στρατηλάτη! Η γλυκύτατη Κατερίνα σήμερα βελτίωσε την τεχνική της κρατώντας περισσότερα βέλη και τοξεύοντάς τα έφιππη και εν κινήσει με ταχύτητα και ακρίβεια, όσον η ανέμελος παιδίσκη του Γιάννη Παππά μας κουνά το χεράκι αναφωνώντας "ούου..." από την συμβολή των οδών Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας, υπό την βαρύνουσα σκιά του παρακειμένου μνημείου του Λόρδου Βύρωνος το οποίον, σε εποχές πανδήμου ...λόρδας παρέχει προσδοκίες, έστω και φρούδες, στους πεινώντες!


     ντισκωριακή" η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα μας για όλους μας, μετά από μακρά περίοδο αναγκαστικής αποχής (λόγω δυσμενεστάτων καιρικών συνθηκών) από το Ιππευτήριο! Από τον περασμένο Νοέμβριο οι συνεχείς καταιγίδες και πείσμονες όμβροι, θεία προνοία, πασχίζουν να αποπλύνουν το εθνικό μας όνειδος σε όλους τους τομείς αλλά, φευ, η γκίνια ...απείρου κάλλους, μέχρι σημείου και ο διώκτης της "21ης Απριλίου" να καταδικάζεται να εορτάσει την επέτειό της παραμένοντας διωκόμενος στο κελλί ως ...μαφιόζος! Ο tempora ...! 


     Και σε αυτό το "αντισκωριακό" πλαίσιο, κατά την σημερινή εκπαιδευτικήν ημερίδα επιχειρήσαμε μία "ανακεφαλαίωση" δεξιοτήτων ξεκινώντας από υπερπηδητικές ρυταγωγήσεις ώστε να διατηρούμε αξιομάχους τους δύο Ίππους μας προκειμένου να μη καταντήσουν σαν το αλογάκι της παναγίτσας του Γιάννη Παππά.


     Η νεαρή Κατερίνα, ισάξια του Παντελή, διεχειρίσθη με αποτελεσματικότητα τον Ίππο της (βαρβάτο, παρακαλώ και όχι σαν τον ψοφοδεή επί ...βάθρου στην συμβολή των δύο ...ανασσών) σε ρυταγωγούσα υπερπήδηση, με συγχρονισμό και ο Παντελής την βοήθησε ώστε να εκτελέσει διευθυντικές ασκήσεις επί καθορισμένης τεθλασμένης διαδρομής.


     Και, πράγματι, η νεαρή Κατερίνα μας τα κατάφερε με δυναμισμό και ακρίβεια κι εδώ χωρίς τίποτε από την διακωμώδηση της κινήσεως η οποία παραπέμπει στο ακριβώς αντίθετο, του ατυχήσαντος αγάλματος του Γιάννη Παππά!


     Ιππεύοντας δύο διαφορετικούς Ίππους ο Παντελής προέβη και σε μία σειρά τοξευτικών προσομοιώσεων σε καλπασμό, έτσι για ..."ξεμούδιασμα" με μαχητικότητα και κάθε άλλο παρά ως η ανέμελος παιδίσκη του Γιάννη Παππά αφού, ο μαθητής μας, έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να κρατά ακόμη και ...σάρισα εν αντιθέσει με την παιδίσκη του Γιάννη Παππά της οποίας το αβρό χεράκι θα κούραζαν ακόμη και λίγες ...γλαδιόλες!


     Και, τέλος πάντων, στο Ιππευτήριό μας έπεσαν και κάμποσα βέλη, για την Τιμή των όπλων κι όχι απλά ...παλαμάκια αλληλοακκιζομένων παραγόντων οι οποίοι, ώσπερ η επί χρήμασι εκδιδομένη γυνή, επιθυμούν να αποκρύψουν την χαρά της μίζας εκ του οψίμως και προεκλογικώς ανιδρυθέντος εξαμβλώματος, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει!...


     Και, μ΄ αυτά και μ΄αυτά, ο Ιδρυτής της Ομάδος, προς αποφυγήν τελετουργικού σεπούκου επί τη χυτευθείση βλασφημία του ανιδρυθέντος τερατουργήματος του Γιάννη Παππά, εφίππευσε του επιβήτορος για να πνίξει τον πόνο του εκ των θύραθεν της Σχολής μας διαπραττομένων κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και της Ιππικής και των Ίππων! 


     Διότι μεταξύ μας και αυτός είχεν ανάγκη αποσκωριασμού ως εκ της αναγκαστικής αποχής του εκ του Ιππευτηρίου, ανεξαρτήτως των αισθημάτων του έναντι της φρικαλεότητος του Γιάννη Παππά εκ της οποίας κινδυνεύει να παρασυρθεί σε ...κλεομένειες ακρότητες τη χρήσει ...βαριοπούλας, όχι επί του αθώου αγάλματος αλλά επί των κεφαλών των αχρείων "παραγόντων" οι οποίοι μας εμπαίζουν καπηλευόμενοι τον Μεγάλο Αλέξανδρο! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.