Τετάρτη 24 Απριλίου 2019


Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ


      Η Oμάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", έχοντας θέσει τις βάσεις της στην κυριαρχία του ενστίκτου ως μέσου τόξευσης και όχι τις αισθήσεις της όρασης για άλλη μία φορά, επέμεινε στην επίδεση των ματιών και στην πλήρη απουσία οπτικής επαφής με τον στόχο. Μόνη επαφή με αυτόν αποτέλεσε το ένστικτο το οποίο κατεδείκνυε την ορθή τοποθέτηση των βελών, στάση σώματος και ει δυνατόν επιτυχέστερη ευστοχία!



        Αρχικά εκκινήσαμε με την τόξευση σε μικρή απόσταση από τον στόχο ως μέσο προθερμάνσεως για τις ασκήσεις που θα ακολουθούσαν. Εν συνεχεία επιδοθήκαμε σε μια αρκετά δύσκολη άσκηση, την οποία πραγματοποιήσαμε και κατά το πρόσφατο παρελθόν, την πρηνηδόν στάση. Αν και θεωρητικά - αλλά και πρακτικά - ο βαθμός δυσκολίας είναι αυξημένος, τούτο δεν αποτέλεσε αιτία αποφυγής αλλά αντίθετα κίνητρο για εμβάθυνση στην άσκηση αυτής. Άσκηση, άσκηση και πάλι άσκηση... Ακολουθώντας το παράγγελμα αυτό του μεγάλου Δασκάλου Kassai Lajos, δεν διστάσαμε να την επαναλάβουμε -και θα την ξαναεπαναλάβουμε- αφού η βελτίωση ήταν αισθητή, στοχεύοντας πάντα στην τελειοποίηση!



    Κλείνοντας τοξεύσαμε, όπως ανεφέρθη και στην εισαγωγή, στην τόξευση με κλειστά μάτια. Μόνοι, στο απόλυτο σκότος, με μόνο οδηγό το ένστικτο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους υποσυνείδητους -πλην όμως εύλογους- φόβους που συνεπάγεται μια τέτοια άσκηση. Σκοπός της άσκησης είναι να καταφέρουμε να δούμε αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με τις αισθήσεις, να πετύχουμε αυτό που δεν πετυχαίνουμε με το αίσθημα. Η σημασία της άσκησης αυτής είναι μεγίστης σημασίας την οποία τα μέλη κατενόησαν, λόγος αρκετά ισχυρός για την επανάληψη αυτής στο σύντομο μέλλον.


Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης
Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.