Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ 
ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ...


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" επιμένουμε σε μία ποιοτική και καθόλου "διεκπεραιωτική" προπονητική διαδικασία, επιδιώκοντας την ουσιαστική πρόοδο των Μελών μας. Έτσι, κατά την διάρκεια μιας Προπονήσεως, οι προπονούμενοι δέχονται συχνά αιφνιδιαστικές ερωτήσεις από τον Προπονητή οι απαντήσεις των οποίων καταγράφονται και λαμβάνονται υπ΄ όψη, ώστε να συνεισφέρουν στην βελτίωση του προπονητικού περιεχομένου.


     Το κάθε τι, από το πλέον ασήμαντο έως το πιο σημαντικό, σε μία υπεύθυνη διδασκαλία θα πρέπει να σταθμίζεται ώστε το προπονητικό αποτέλεσμα συνεχώς να βελτιστοποιείται και ο προπονητικός κάματος να δικαιώνεται! Και όπως είναι αναμενόμενο, στην δική μας περίπτωση της Τοξοβολίας εξ επαφής, οι προσπάθειές μας να την βελτιώσουμε και να την αποσαφηνίσουμε είναι και πρέπει να είναι, εντονότερες, με αποτέλεσμα να επιμένουμε να την "χαρτογραφούμε" ακόμη ευκρινέστερα σε κάθε εφαρμογή της στην Γραμμή Βολής, "ανιχνεύοντας" τα, ήδη θετικότατα, αποτελέσματά της επί των Συνασκουμένων μας.


     Κατά την τελευταία έκτακτη Προπόνηση είχαμε την χαρά να συνασκηθούμε με έναν "Έλληνα Κένταυρο" ο οποίος είναι αφιερωμένος στη διακονία Πολεμικών Τεχνών, φθάνοντας μέχρι την Ταϋλάνδη προκειμένου να υπεισέλθει βαθύτερα σε μία εξ αυτών! Άτομο υπευθυνότατο και ευφυέστατο που προτάσσει την αξία της μαθηματικής αποδείξεως στους συλλογισμούς του, άρα και κατάλληλο να μας αποκριθεί περί της επιδράσεως της Τοξοβολίας εξ επαφής στην προπονητική του προσπάθεια. Τον ρωτήσαμε και μας είπε: "Ενώ η συνήθης Τοξοβολία επιδρά χαλαρωτικά σε εμένα, η Τοξοβολία εξ επαφής μου προκαλεί άγχος"!


     Ο Ιωάννης μας, ευστοχότατα, συνειδητοποίησε και επεσήμανε λακωνικώς την μεγάλη αλήθεια: Πράγματι, η Τοξοβολία εξ επαφής υποχρεώνει τον ασκούμενο στην εστίαση σε "χειρουργικούς" χειρισμούς οι οποίοι μεγεθύνουν το λάθος, σε αντίθεση με την ευρύτερη Τοξοβολία η οποία τον "ταξιδεύει" σε "ανοιχτούς ορίζοντες" όπου το λάθος μπορεί κατά ένα μέρος να αντισταθμιστεί από την έκταση του πεδίου του "προσώπου" του στόχου.  


     Η Τοξοβολία εξ επαφής μας φέρνει ενώπιον ενωπίω με την σχέση μας με την χορδή η οποία είναι και η αφετηρία της τοξεύσεως! Διαδικασία, όντως, αγχωσική διότι σε αυτή συμποσούται όλη η στοχαστική προσπάθεια και τούτο είναι φυσικό να αγχώνει, αλλά και απαραίτητο να ξεπερασθεί στο αρχικό στάδιο της εκπαιδεύσεως ενός Τοξότη. 


     Τηρουμένων των αναλογιών σμικρύνσεως-μεγεθύνσεως, η Τοξοβολία εξ επαφής συνοψίζει εν σμικρώ την όλη Τοξοβολία στην ενσυναίσθηση του Τοξότη με όλα τα "κουραστικά" αλλά και ανεκτίμητα εκπαιδευτικά που συνεπάγεται η εστίαση στο "μικρό"! Κι έτσι τίθεται ένα βαθύ "θεμέλιο" τοξευτικής δεξιότητος, ανεξαρτήτως αρχικού "φόρτου' του Τοξότη.


     Και η προ χρόνων (2016) έναρξη της διδασκαλίας της Τοξοβολίας εξ επαφής στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", πράγματι, κατέληξε σε εκπληκτικά αποτελέσματα για όσους (τότε) αρχάριους την διδάχθηκαν! 


     Γι αυτό και η Τοξοβολία εξ επαφής καθιερώνεται, πλέον, ως υποχρεωτικό ξεκίνημα της διδασκαλίας της Τοξοβολίας στην Ομάδα των Αθηνών για όλους τους αρχαρίους μαθητές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.