Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018


ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ



     Εξαιρετική Αμαζόνα και αθλήτρια του Ιππικού Πόλο, η Νόρα, άφησε πίσω της στο Σουδάν όπου διαμένει μονίμως, τον ωραίο Σταύλο της και παρακολούθησε μαζύ μας ένα εισαγωγικό μάθημα στην Έφιππη Τοξοβολία την οποία ενδιαφέρεται "μεταφέρει" στη χώρα όπου ζει και προχθες έκανε τις πρώτες καλπαστικές προσομοιώσεις της στο Ιππευτήριό μας., αποδεικνύοντας ότι "μια φορά Ιππέας και Αμαζόνα, πάντα Ιππέας και Αμαζόνα".


     Το πρώτο και μόνο ...αιφνιδιασμό η καλή μας φίλη τον "εισέπραξε" παρακολουθώντας τον επιβ΄ξτορά μας να συραγωγείται περνώντας από μία λινούλα βρόχινων νερών, όταν σε κάποια στιγμέ "έλουσε" την ανυποψίαστη Νόρα με τα απόνερα του καλπασμού του. 


     Ευτυχώς, όπως κατά κανόνα, κανένα άλλο απρόοπτο δεν σκίασε και την σημερινή εκπαιδευτικήν ημερίδα μας.


     Η Γερμανική της καταγωγή και, κυρίως, Παιδεία, μας έκανε να γνωρίσουμε έναν λαμπρό χαρακτήρα της Ιππικής σε μια συναρπαστική διάδραση η οποία ήταν μια εκατέρωθεν βιωματική εμπειρία που κύλισε χαλαρά και χαρούμενα.


     Αυτή η διάδραση, με γοργή ροή και διαρκή διατήρηση του δυναμισμού μιας προπονητικής και όχι, τόσο, εκπαιδευτικής διαδικασίας, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για μία κοπέλλα η οποία, πράγματι, καταφέρνει να σκέπτεται "αλογατάρικα" και να αντιδρά ακριβώς έτσι, χωρίς ίχνος υστερήσεως χρόνου που οδηγεί σε απρόοπτα, χωρίς καμία βραδυπορεία.


     Άψογη και αυτοπεΙθαρχημένη η Νόρα, είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει στους Σουδανούς την καλύτερη εφιπποτοξοτικήν εμπειρία, εισάγοντας την Έφιππη Τοξοβολία στο Σουδάν, όπως σχεδιάζει, μετά την εκεί επιστροφή της.


     Κατά την ίδιαν ημερίδα η Χρυσούλα μας ανανέωσε την σχέση της με την συραγώγηση "εξηγώντας" στο περίκλειστο ότι όλες οι στιγμές δεν είναι οι ...ίδιες, αφού λίγο πιο κει ο πειρασμός δύο πανέμορφων τετράποδων θηλυκών ήταν έντονος για τον Sepp.


     Την πρώτη της επαφή με την συραγώγηση είχε και η καλή μας η Γεωργία η λεπτεπίλεπτη μπαλλαρίνα που δεν δυσκολεύτηκε να συραγωγήσει έναν δυνατό επιβήτορα με ...πολύ στυλ, λες και εκτελούσε πιρουέτες της "Giselle" των Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges και Théophile Gautier. 


     Η καλή μας Γεωργία είναι βέβαιο ότι θα μας διδάξει αρμονία ακόμη και στη ...συραγώγηση Ίππου, κάτι για το οποίο θα της είμαστε ευγνώμονες μιας και στη ζωή η διδασκαλία είναι συνεχής κι εμείς ισόβιοι μαθητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.