Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ


     Μόνον ο μόχθος της εργασίας προσφέρει ικανοποίηση στον εργαζόμενο και μόνον ο εργαζόμενος δικαιούται απολαβών. Κι όποιος το έχει ενστερνισθεί αυτό μπορεί να είναι Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων" όπως και ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ενώ όποιος δυσκολεύεται να το αντιληφθεί και αναμένει από άλλους να του οργανώσουν την ..."παιδική χαρά" για να κάνει ...τσουλήθρα, καιρός να αναπροσανατολισθεί προς κάποια δημοτική ...εγκατάσταση, διότι οι "Έλληνες Κένταυροι" είναι πολεμική Ομάδα.


     Μέσα στο λιοπύρι του πελοποννησιακού κατακαλόκαιρου, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" άδραξαν τα αλυσοπρίονα, τους γκασμάδες και τις μετροταινίες και με επικεφαλής τον Αρχηγό του Παραρτήματος Αθανάσιο Ψωρομύτη, βρέθηκαν στη Κοιλάδα τους για να κατασκευάσουν ένα κυκλοτερές για την καλύτερη εκπαίδευση των Ίππων τους, οι οποίοι παρακολουθούσαν από κοντά την όλη διαδικασία δείχνοντας να ...συμμετέχουν σ΄ αυτή.


     Χωρίς να περιμένουν το "μάνα εξ ουρανού", χωρίς να περιμένουν τα άριστα εκπαιδευμένα από κάποιον άλλο "αλογάκια" για να τα ...καβαλήσουν, απλώς, οι Καλαματιανοί Κένταυροι "ζαλώθηκαν" γενναία και τους ανεκπαίδευτους Ίππους που η συγκυρία τους χορήγησε αλλά και την ευθύνη της εκπαιδεύσεώς τους ώστε στο τέλος να βγουν διπλά ωφελημένοι και ως Εφιπποτοξότες  και ως Εκπαιδευτές Ίππων.


     Και λίγο ως πολύ, αυτός ο κανόνας της αυταρκείας και συμβολής δια προσωπικού έργου είναι και ο βασικός κανόνας των "Ελλήνων Κενταύρων" τον οποίο αντλήσαμε από τα υψηλά διδάγματα της Κοιλάδος του Οργανισμού "Kassai"  από τον οποίο έλκουμε την οργανωτική φιλοσοφία και με τον οποίο συντάσσονται όλα τα Στελέχη και τα Μέλη μας.


     Oι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας", λοιπόν, συμμεριζόμενοι εκείνο το παλιό "Η εργασία τιμά τον εργάτη", έσκαψαν λάκκους, αξιοποίησαν πεσμένους κορμούς για να μη ξοδέψουν τη φύση με περιττές θυσίες κι έστησαν το κυκλοτερές τους ώστε, μέσα σ΄ αυτό να μπορούν να εκτελέσουν  τις εκπαιδευτικές συραγωγήσεις των Ίππων τους.


     Καθ΄ όλη την διάρκεια των εργασιών, οι όνοι εκ της ίλης των ιπποειδών τους χαίρονταν μαζύ με τους εργαζόμενους την πρόοδο των εργασιών λες και καταλάβαιναν το πόσο χρήσιμο είναι τούτο το έργο.


     Για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους" η πρωτοβουλία και η εκτέλεση αυτού του έργου αποτελεί πολύ μεγαλύτερη χαρά ακόμη κι απ΄ το μεγαλύτερο πρώτο βραβείο σε διεθνείς αγώνες διότι αποτελεί τεκμήριο κατανοήσεως της ίδιας της παιδαγωγικής "φιλοσοφίας" της Ομάδος μας, γι αυτό,

Αθανάσιε,
Χρύσανθε,
Μελέτη,
Χριστίνα,
Ιωάννα,

υποκλινόμαστε στη προσπάθειά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.