Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ


     Η μεγάλη "παγίδα" των διδασκαλιών πολεμικών τεχνών είναι οι βαθυστόχαστες αναλύσεις και τα στατικά "σενάρια" που εξυπηρετούν σκοπιμότητες εντυπωσιασμών και πολλών "δήθεν", λίαν ωφελίμων για την, εύλογη, εισπρακτική προσδοκία των "Δασκάλων"...


     Επειδή όμως, κάτι σαν τα παραπάνω δεν υφίστανται στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου [και] το μάθημα της Σπαθασκίας διδάκσεται αφιλοκερδώς από τον ευγενώς προσφερόμενο Σπυρίδωνα Νικόλη-Πρωτεσίλαο, ο μαχητικός ρεαλισμός κυριαρχεί επάνω σε κάθε "δήθεν"...


     Στο τελευταίο, λοιπόν, μάθημα Σπαθασκίας, παρατηρήσαμε ρεαλιστικότατα στιγμιότυπα εξελίξεως της απλής εμπλοκής σε συμπλοκή, με τη "αλήθεια" και τη σφοδρότητα ενός αγώνος και όχι μιας, απλής, "σκηνικής" δράσεως.


     Και, λαμβανομένου υπ΄ όψη ότι όλα αυτά εκτυλίσσονται σε ένα φυσικό πεδίο με μεγάλη κλίση και "σπαρμένο" με πέτρες, ξύλα κλπ, το όλο πλαίσιο του μαθήματος παραπέμπει σε εντελώς φυσική αναπαράσταση μάχης.


     Γενικώς, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν αρκούμεθα στον συρμώδη ρόλο του "αναβιωτή" για τον οποίο είναι αρκετή μία καλή φωτογραφία, αλλά επιδιώκουμε εκείνον του ικανού πολεμιστή. Άλλωστε, όπως ο Ιδρυτής της Ομάδος συχνά επαναλαμβάνει, "Στην Ομάδα μας θέλουμε Μέλη που επιδιώκουν να ασκηθούν και όχι, απλώς, να περάσουν, ένα καλό ...απόγευμα που θα μπορούσαν να το περάσουν και σε μία ...παιδική χαρά"


     Έτσι, στο τελευταίο μάθημα, με ιδιαίτερη χαρά παρατηρήσαμε την εκτίναξη της μαχητικότητος όσων συμμετείχαν και τον γενικό "παρονομαστή' αυτής της τόσο διδακτικής ώρας να προσλαμβάνει ένα υψηλότατο πρόσημο, κάτι που αποκαλύπτουν και οι έξοχες φωτογραφίες του οπτικοακουστικού αρχείου του μαθήματος για το οποίο φρόντισε ο Αρχηγός μας, Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης προς τον οποίο είμαστε ευγνώμονες.


     Το ίδιο ευγνώμονες είμαστε και προς τον Εκπαιδευτή Σπαθασκίας της Ομάδος μας, Συνασκούμενο Σπυρίδωνα Νικόλη-Πρωτεσίλαο ο οποίος αφιλοκερδέστατα και με θυσία προσωπικού χρόνου και κόστους προσφέρει στα Μέλη μας την δυνατότητα ασκήσεως σε μία ευγενέστατη πολεμική τέχνη, όπως αυτή της Σπαθασκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.