Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

 ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 
ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", παγκοσμίως αναγνωρισμένη και βραβευμένη σε διεθνείς διοργανώσεις, η οποία λειτουργεί επί 13 χρόνια με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, παράλληλα με τα μαθήματα Έφιππης Τοξοβολίας και Παραδοσιακής Τοξοβολίας,  ξεκινά σε λίγες μέρες έναν νέο κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Ιππικό Θέατρο και τον έφιππο Χορό.



     Τα μαθήματα θα είναι ατομικά, θα κοστίζουν δέκα τρία [13] ευρώ, με διδάσκοντα απόφοιτο της Ιππικής Ακαδημίας του Αυτοκρατορικού Ιπποφορβείου της Lipica με την σύμπραξη ειδικών διδασκάλων του θεάτρου και του χορού και προορίζονται για μαθητές αρχαρίους οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν Ιππασία, ηλικίας 18 έως 40 ετών, οιασδήποτε σωματοδομής βάρους μέχρι 85 kg, ικανούς για γυμναστική άσκηση, είτε Μέλη των "Ελλήνων Κενταύρων", είτε όχι. Από πλευράς των μαθητών δεν χρειάζεται άλλος εξοπλισμός πλην μιας μπλούζας των "Ελλήνων Κενταύρων", [υποχρεωτική από την ιδιότητα της Σχολής μας ως Μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας] ένα μαύρο κολάν χωρίς άλλα χρώματα, σχέδια ή επιγράμματα και ένα ζευγάρι εντελώς λευκά αθλητικά παπούτσια. 



     Επιπλέον, οι μαθητές αυτού του κύκλου μαθημάτων θα διδάσκονται και από γνωστούς ηθοποιούς και ανθρώπους της Τέχνης, μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο της σκηνικής παρουσίας και ορχήσεως, ενώ παραλλήλως θα διεξάγονται κανονικά και τα μέχρι τώρα μαθήματα Έφιππης Τοξοβολίας, παραδοσιακής Τοξοβολίας και Σπαθασκίας.



     Το περιεχόμενο του νέου κύκλου μαθημάτων θα είναι:

     1Ιππική και Ιππασία.
     2Έφιππη σκηνική Σπαθασκία
     3. Έφιππη σκηνική παρουσία και κίνηση.
     4. Έφιππη ρυθμική αγωγή.
     5. Έφιππη χορογραφία.



     Όσοι εκ των μαθητών ασκούνται ήδη στη Σχολή μας στην Έφιππη Τοξοβολία, στο τέλος κάθε μαθήματος θα τους δίδεται η ευκαιρία εξασκήσεως και σε αυτήν χωρίς άλλη χρέωση.



     Η Σχολή του Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" πέραν του χαρακτήρος της ως εργαστηρίου έφιππης υποκριτικής Τέχνης αποσκοπεί στην ενίσχυση των ιππικών δεξιοτήτων των μαθητών της, εμφυσώντας τους τα πλεονεκτήματα μιας βιωματικής προσεγγίσεως εφίππων ρόλων που ενδυναμώνουν την ιππικήν αυτοπεποίθηση ως βασικό παράγοντα ιππικής δεξιότητος.


     Δηλαδή, αυτή η Σχολή "σχεδιάζεται" να υποστυλώνει την εκπαίδευση ενός Ιππέως όπως οι ιταλικοί κόθορνοι του 15ου αιώνος με την δεκάποντη σόλα, οι οποίοι είχαν σκοπό την υπερύψωση των γυναικείων ποδογύρων που τότε έφταναν μέχρι τον αστράγαλο ώστε να μη λερώνονται από τις λάσπες και τα στάσιμα νερά των δρόμων εκείνης της εποχής.


     Και με την ανακοίνωσή μας αυτή απευθυνόμαστε και στους μαθητές διαφόρων Σχολών Χορού, οι οποίοι θα είχαν πολλά να ωφεληθούν παρακολουθώντας αυτόν τον νέο κύκλο μαθημάτων εφίππου χορού που είναι και ο μόνος στο είδος του στη χώρα μας



     Στους μαθητές αυτού του κύκλου μαθημάτων, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" θα χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολουθήσεως κατόπιν της συμμετοχής τους σε παράσταση ιππικού θεατρικού έργου, προαιρετικώς δε, για όσους το επιθυμούν, θα είναι δυνατή η ένταξή τους σε έφιππο χορευτικό σχήμα το οποίο θα είναι και το μόνο του είδους του στην Ελλάδα, ώστε να συμμετέχουν σε ιππικές παραστάσεις που ήδη σχεδιάζονται. 



     Για κάθε μάθημα θα τηρείται λεπτομερές αρχείο οπτικοακουστικού υλικού στη διάθεση του μαθητή προς μελέτη ή οποιαδήποτε ελεύθερη χρήση ο ίδιος επιθυμεί. 



     Η έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων θα γίνει με νέα ανακοίνωση, εντός των προσεχών ημερών, από τον ηθοποιό κ. Ιωάννη Δρίτσα, συνιδρυτή της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας"  ο οποίος θα υποδεχθεί και τους νέους μαθητές στο Ιππευτήριο όπου λειτουργεί η Σχολή μας.



EQUESTRIAN THEATRE, SCHOOL, 
OF “GREEK CENTAURS” HORSEBACK ARCHERY TEAM

Could be Theater a great supporter of Horseback Archery?
Could be acting a great helper to improve dexterities of a Horseback Archer?
Could be the completion of a dramatic role to encourage the Archer during his riding duty?

The “Greek Centaurs” Equestrian Theatre School says yes!

Actually, riding and acting convert the Horseback Archer into a complete warrior, raising the simple competitor to the level of a complete fighter! Because, isn’t only the external abilities but mainly the soul and the spirit which make a character trustable to use a weapon such a bow while riding!  And the research and experiment of “Greek Centaurs” Equestrian Theater School confirms it and strongly suggests!

And our “lab” tries to contribute to the Horseback Archery new training perspectives to mark out new training horizons.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.