Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Αγαπητοί Συνασκούμενοι,

Η απέραντη λευκή, επιφάνεια που βλέπετε στην παραπλεύρως φωτογραφία δεν είναι μια χιονισμένη, γήινη, επιφάνεια, αλλά είναι η παγωμένη υδάτινη επιφάνεια της λίμνης Balaton πάνω στην οποία μετά από ένα τετράωρο Ιππασίας έκανα ένα μισάωρο διάλειμμα για να συνεχίσω με ένα δίωρο Ιππασίας επιπλέον κάθε μέρα, εκπαιδευόμενος στο Ιππικό Κέντρο "Hubertus". Μια μικρή ανάσα, ένα πρόχειρο σάντουιτς και δουλειά πολύ ...δουλειά, όπως απαιτεί η ενασχόληση με τους Ίππους. Μπορεί η θερμοκρασία να ήταν -26C αλλά ο μαθητής ήταν πάντα ιδρωμένος με μόνη ξεκούραση την απόλαυση του απέραντου "λευκού". Αλλά αυτήν ήταν και η χαρά μου διότι ήξερα ότι αν δεν επένδυα χρόνο και ιδρώτα στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός μου θα ήταν αδύνατο να αισθανθώ ιππικώς επαρκής και να προχωρήσω στην σχέση μου με τον Ίππο. Και αυτή ήταν μόνον μία από τις πάμπολλες δυσκολίες που ξεπέρασα -ισοβίως- εκπαιδευόμενος ως μαθητής της Ιππικής σε διάφορα μήκη και πλάτη της Ευρασίας...

Βόρεια Μογγολία, +36C,  μετά από επτά, σχεδόν, ώρες συνεχούς ιππεύσεως 
η λύτρωση με το κεφάλι μέσα στο νερό της λίμνης Χόφσγκουλ

     Ευτυχώς για σας, δεν σας ζητά κανείς κάτι ανάλογο όμως, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αναπτύσσεται ραγδαία και ετοιμάζεται για το μεγάλο "προσκλητήριο" του Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας [ΙΑ'] Προπονητικής Περιόδου, οπότε, σε αυτό το "προσκλητήριο" θα μετρηθούμε όσοι πραγματικοί Εφιπποτοξότες και πραγματικοί "Έλληνες Κένταυροι'.

Μysinek, Πολωνία -28C, ιππεύοντας Trakehner
επί 4 ώρες καθημερινώς.

     Κατόπιν των ως άνω και ως υπεύθυνος Ιππικής Εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας,  θα ήθελα να σας ενημερώσω δια των όσων ακολουθούν:

-20C Ημιανοικτό Ιππευτήριο Κοιλάδος "KASSAI", Ουγγαρία

     Από αύριο Παρασκευή, 8η Ιουνίου 2018 αρχίζουν καθημερινά μαθήματα Ιππικής στο Ιππευτήριό μας όπου υποχρεωτικώς και για μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, όλοι σας θα πρέπει να είστε παρόντες ώστε να παρακολουθείτε τουλάχιστον τα μαθήματα μιας συγκεκριμένης ημέρας, αφού προηγουμένως επικοινωνείτε μαζύ μου ώστε να γνωρίζετε ώρες και ημέρες.

Πεδιάδα Καρακόρουμ, Μογγολία +38C

     Της παραπάνω υποχρεώσεως εξαιρούνται μόνον όσοι βρεθείτε ή βρίσκεστε εκτός Αττικής και αφού ενημερώσετε για τον λόγο αυτό γραπτώς, δι ηλεκτρονικού μηνύματος το Δ.Σ. αναφέροντες τις ακριβείς ημερομηνίες απουσίας σας.

Κύπρος, +41C με τετράωρη καθημερινή εκπαίδευση  
Ίππων και μαθητών μας

     Κατά την διάρκεια της παραμονής σας στο Ιππευτήριο μπορείτε εφ΄ όσον δεν το επιθυμείτε, να μην ιππεύσετε, αλλά θα είστε υπόχρεοι παροχής σταυλικών υπηρεσιών μέσα στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαιδεύσεώς σας.

Στη μεγάλη ανατολική στέπα της Ουγγαρίας -16C 
και τρίωρη ημερήσια έφιππη εκπαίδευση.

    Όπως είναι φυσικό, η απαιτητική και κορυφαία των Πολεμικών Τεχνών Έφιππη Τοξοβολία απαιτεί και οι διάκονοί της Εκπαιδευτές και Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη να είναι εξίσου κορυφαίοι κάτι που δεν απαιτεί, ασφαλώς, να ξενιτευτείτε για να μάθετε και να ασκηθείτε αφού αυτό μπορείτε να το πετύχετε και κοντά στο ...σπίτι σας, στο Ιππευτήριο της Ομάδος μας. 

Στην έρημο Gobbi της Μογγολίας με +44C

     Όμως, περί αυτού ουδεμία άλλη συζήτηση μπορεί να γίνει και αυτός ο "lex" δεν είναι διόλου "dura", παραμένοντας πάντως και εφεξής Νόμος.



Εφιπποτοξοτικά,

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.