Κυριακή 10 Απριλίου 2016

TO MEΓΑΛΟ ΜΑΣ ...ΤΣΙΡΚΟ


     Με τη γλυκειά μας πιτσιρικαρία να πρωταγωνιστεί στη καθημερινή ζωή της Σχολής μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", πια, αποκτούν την ομορφιά ενός πολύχρωμου ολοζώντανου τσίρκο που όλοι χαίρονται όλους και παρασύρουν στη χαρά τους ακόμη και τους Ίππους οι οποίοι, ξαφνικά, από βαριεστημένοι και άτονοι άρχισαν να βιώνουν τη διαδικασία του παιγνιδιού και της ομαδικής ανεμελιάς.


     Όταν ο παλιός και καθιερωμένος Αρπάλυκος δίνει οδηγίες στον "επερχόμενο" Εκπαιδευτή Κωνσταντίνο  μόνον καλές και, κυρίως, ευχάριστες εξελίξεις για την Ομάδα μας κυοφορούνται.


     Κι όταν μέσα στο σκηνικό "μπουκάρει" εποχούμενος και ο Μηνάς η κατάσταση γίνεται "παιδική χαρά", έτσι όπως πραγματικά θέλουμε να είμαστε αφού πιστεύουμε ότι τίποτε σοβαρότερο από τη χαρά του παιδιού δεν έχει αξία στο Κόσμο!


     Κι έτσι "απογειωνόμαστε" για τα καλά χωρίς όμως ούτε για μια στιγμή να μην επενδύουμε τη χαρά μας στη μάθηση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.


     Η καθημερινότητα της Σχολής των 'ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βρίσκει τους μαθητές της, κυριολεκτικώς, ...απογειωμένους να βελτιώνονται μεταξύ ...ουρανού και γης.


     Διότι μόνον όταν οι μαθητές είναι ...απογειωμένοι, οι Εκπαιδευτές μπορούν να θεωρούν ότι πατούν σταθερά στη γη και απολαμβάνουν την "αγκαλιά" της!


     Και, βεβαίως, με την, κατόπιν των επιτυχών εξετάσεων της 5ης Μαρτίου, στελεχιακή ενίσχυση της Σχολής μας με δύο νέους Εκπαιδευτές υπό επίβλεψη, οι ρυθμοί των μαθημάτων αυξήθηκαν κατακόρυφα!


     Ευτυχής μαθητής ο Μηνάς του νέου Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Κωνσταντίνου, σήμερα καταχάρηκε τις καλπαστικές τοξεύσεις του, προετοιμαζόμενος και ο ίδιος για τις εξετάσεις του που δε φαίνονται και πολύ μακριά. Στο δικό μας "στρατό" οι Στρατηγοί είναι πάντα νέοι και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σιχαίνονται τη γεροντοκρατία μιας φθίνουσας Γραικίας η οποία αρνείται να καταλάβει το πόσο επιτακτική είναι η παραγγελιά της ίδιας της Φύσεως για "τόπο στα νιάτα"!


     Άψογες καλπαστικές έξοδοι του Μηνά υπό την διδασκαλία του Κωνσταντίνου αρχίζουν να διαμορφώνουν έναν ακόμη Εφιπποτοξότη στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και η ομαδική πρόοδος είναι δεδομένη.


     Υπό τη ίδια διδασκαλία του Κωνσταντίνου και ο Γεώργιος υπερπήδησε εμπόδια κραδαίνοντας περιστροφικά μία μάστιγα και... 


...σήμερα ο Γεώργιος μας έδωσε και αυτός τη πρώτη εικόνα ωραίων καλπαστικών τοξεύσεων με αξιοσημείωτη, μάλιστα, ευστοχία! Τα νιάτα διδάσκουν και διδάσκονται καλύτερα απ΄ ό,τι σχεδιάζουν για το ..."καλό" τους αλλά χωρίς να τα ρωτήσουν, τα διανοητικά χούφταλα...


     Και, μιλώντας για την ευστοχία του Γεωργίου παρουσιάζουμε και το αποτέλεσμα επί του στόχου μαζύ με ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ"!


     Σταθερή "Αξία" και η Μαρίλη καθημερινώς βελτιώνεται και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δε δηλώνει έτοιμη για εξετάσεις... Για να δούμε...


     Εγκεφαλική Έφιππη Τοξοβολία από τον Ιωάννη, με ...υπερβατικούς χειρισμούς που σύντομα θα αναδείξουν ένα μοναδικό Εφιπποτοξότη, όπως τον είδαμε σήμερα στις δικές του καλπαστικές εξόδους.


     Και αυτό που είδαμε εμείς σήμερα στον Ιωάννη φαίνεται ότι το "είδε" καλύτερα από εμάς ο στόχος. Ακόμη ένα "ΕΥΓΕ"!


     Απολαμβάνοντας το προνόμιο να ασκούμεθα μέσα σε μία πεντακάθαρη και καταπράσινη Φύση, αυτά τα ανοιξιάτικα σαββατιάτικα απογεύματα τα περιμένουμε όσο τίποτε στην "άκρη" κάθε βδομάδας.


     Η προσέλευση των Συνασκουμένων αυξημένη και σήμερα υποδεχθήκαμε ακόμη τρεις νέους Φίλους οι οποίοι είχαν τη πρώτη επαφή με την Ομάδα μας και με τη προπονητική μας διαδικασία.


     Το μάθημα της Σπαθασκίας επίσης "γεμάτο" όχι μόνο από τις παρουσίες των Συνασκουμένων αλλά και από τις ασκήσεις του Πρωτεσίλαου ο οποίος το διευθύνει με τέτοιαν αφοσίωση που, συχνά, παραβλέπει το πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου. 


     Έτσι και σήμερα, όταν ο Πρωτεσίλαος ειδοποιήθηκε διακριτικά ότι ο χρόνος του μαθήματός του έφτασε στο τέλος και θα έπρεπε να ξεκινήσει η ομαδική Προπόνηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας τον είδαμε να ξαφνιάζεται μάλλον δυσάρεστα και, αυτό, ομολογουμένως μας άρεσε καταλαβαίνοντας πόσο αγαπά τη Σπαθασκία!


     Η Γραμμή Βολής αυτής της Προπονήσεως ήταν μόνον για τις προθερμαντικές και καταληκτικές τοξεύσεις διότι το κυρίως πρόγραμμα ήταν η τόξευση επί κρυμμένων σφαιρών.


     Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία ραγδαία, πια, πρόοδο της Ομάδος στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, με τα αποτελέσματα εμφανέστατα επί του στόχου.


     Πολύ περισσότερο όμως γινόμαστε ολοένα και πιο αισιόδοξη για τη πρόοδο της Αποστολής μας στους διεθνείς αγώνες της Gyula της Ουγγαρίας η οποία εμφανίζει συνεχώς και μεγαλύτερη πρόοδο στις τοξεύσεις μεγάλων αποστάσεων υπό τη καθοδήγηση του επικεφαλής της, Πρωτεσίλαου.


     Το παιγνίδι του τελευταίου, κυρίως, προπονητικού προγράμματος περιελάμβανε τη τόξευση κατά κρυμμένων σφαιρών τις οποίες οι Συνασκούμενοι θα έπρεπε να ανακαλύψουν και να πλήξουν ανάμεσα σε φυλλώματα.  


     Σημαντική και η πρόοδος επ΄ αυτού του δύσκολου προπονητικού αντικειμένου ολόκληρης της Ομάδος όπως έδειξαν στο τέλος της ημερίδος οι σφαίρες.


     Οι καταληκτικές τοξεύσεις ολόκληρης της Γραμμής Βολής είχαν, ως είθισται, σκοπό την αφομοίωση των τριών νέων Μελών μας στην Ομάδα, κάτι που έγινε το ίδιο αποτελεσματικά όπως πάντα.


     Σε μια υδρόγειο ταραχής, το να διατηρείς τη νηφαλιότητά σου και να απολαμβάνεις τη Φύση είναι πραγματικό προνόμιο κι αυτό το προνόμιο οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιμένουμε να το απολαμβάνουμε και, το υποσχόμεθα..., να το απολαμβάνουμε!


Διότι, όπως λέει και ο Μηνάς μας, μετά τον Kassai Lajos:


"ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.