Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!


     ...Αν ήξερε ότι σήμερα, στην αγαπημένη του Ελλάδα συνειδητοί Έλληνες συστρατεύονται στη τέχνη του Πολέμου διακονούντες τον Ανθρώπινο Πολιτισμό...


...δαμάζοντας τον κανόνα του φόβου...


...κυριαρχώντας πάνω σε κάθε αντίξοο και...


...σπαθίζοντας κι απωθώντας ό,τι εχθρικό με ευφυία κι αρμονία υπέργηρου ανατολίτη, σίγουρα, θα ένοιωθε πολύ περήφανος!


     Γιατί, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" (και στη τελευταία μας προπονητική ημερίδα!) αποδείξαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περήφανο τον μεγαλύτερο Ιάπωνα λογοτέχνη και φιλόσοφο πολεμιστή Yukio Mishima που οραματίζονταν τον ιδανικό μαχητή στην ακμάζουσα Ιαπωνία! Ακόμη και στη παρακμάζουσα Δύση, “Der Untergang des Abendlandes” για την οποία ο Oswald Spengler έγραψε ήδη από το 1918, οι Αξίες και στον επόμενο 21ο αιώνα παραμένουν αλώβητες σε πείσμα των ..."εξωχώριων" αποδομητών τους!


     Τα "Κεφάλαια" της τελευταίας Προπονητικής Ημερίδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πολλά και ποικίλα, να καλύπτουν όλους τους τομείς των Εφίππων Πολεμικών Τεχνών και, βεβαίως, της Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας που από δεκαετίας εισαγάγαμε και ανελλιπώς προάγουμε στην Ελλάδα!



     Η εικόνα που θα έδινε τη μεγάλη χαρά στο κορυφαίο Ιάπωνα διανοητή, τον Yukio Mishima, επανελήφθη κι αυτό το σαββατοκύριακο στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με τους γόνους των Ελλήνων Αναγεννησιακών Στρατιωτών σε πλήρη εκπαιδευτικό οργασμό.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος, τηρώντας την αρχή της αρχηγικής σεμνότητος, ζήτησε από το μαθητή του Μηνά να τον ...διδάξει και ο Μηνάς ανταποκρίθηκε!


     Ανέλαβε τον Εκπαιδευτή του να τον ...εκπαιδεύσει υλοποιώντας το πνεύμα του εσαεί αρχαρίου στο οποίο επιμένουμε στην Ομάδα μας προς αποφυγή ανασφαλών  ...επάρσεων!


     Το όφελος διπλό και για τον Εκπαιδευτή και για τον μαθητή και. κυρίως, για ολόκληρη την Ομάδα αυτών των ...παράξενων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία, προσφάτως, ενημέρωσε ότι είναι επί ματαίω να αναζητείται ο τρόπος της νίκης της διότι αυτός ούτε μετά την τελική επίτευξη δε θα είναι δυνατόν να εντοπισθεί...


     Ακολούθως ο Εκπαιδευτής ανέλαβε το μαθητή του (τους μαθητές του, έναν προς έναν...) ανεβάζοντάς τους στο βάθρο του μαχητή ολοένα και ψηλότερα.


     Και οι καλπασμοί ξανακούστηκαν επικά σαν από ταινία με τον Ελ Σιντ στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Από μόνες τους οι φωτογραφίες τεκμηριώνουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και αυτής της Προπονητικής Ημερίδος με την ακρίβεια και την ταχύτητα εμφανείς σε όλες τις ασκήσεις.


     Και, βεβαίως, τεκμηριώνουν και τη πρόοδο όλων των μαθητών μας ανεξαρτήτως ηλικίας...



...και φύλου όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί η Μητέρα του παραπάνω τετράχρονου μπόμπιρα σε μία από τις πολλές θαυμάσιες καλπαστικές τοξεύσεις της.


     Με πολλές ασκήσεις το μάθημα Σπαθασκίας στη καταπράσινη Κοιλάδα υπό τη διδασκαλία του Πρωτεσίλαου!


     Με πολλά "τιτιβίσματα" λόγω Ανοίξεως το "σώμα" των Συνασκουμένων αλλά ...δικαιολογημένα! Κάθε που βρισκόμαστε η περιρρέουσα χαρά έρχεται λίγο κόντρα με το Σχολείο Σιωπής, αλλά κατά βάθος το χαιρόμαστε.


     Μαζύ μας για πρώτη φορά και η Εύα την οποία εισήγαγε στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ο Μηνάς.


     Ακόμη μία ταλαντούχα Ελληνίδα, η Εύα δε χρειάστηκε παρά ελάχιστα μέχρι η "μνήμη" της να ανασύρει τις εγγραφές αιώνων και να τοξεύσει στη Γραμμή Βολής μαζύ με την υπόλοιπη Ομάδα.


     Και πάντα με χαμόγελο από όλους προς όλους. Αυτό είναι Ομάδα και ομαδικό πνεύμα!


     Και βεβαίως ένας Αρχηγός που κινείται πάντοτε λίγο πιο μπροστά από τα Μέλη του, κάτι σαν τους ανιχνευτές των προφυλακών μιας μαχητικής μονάδος, ανοίγοντας δρόμους!


     Ο Yukio Mishima, πίσω από το βλοσυρό προσωπείο του Samurai, σίγουρα είναι περήφανος για κάποιους από τους σημερινούς Έλληνες κι εμείς υποκλινόμεθα στη μνήμη του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.