Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΣΤΗ "ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ"
25η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


     Στη μεγάλη αίθουσα προβολών της Ταινιοθήκης Ελλάδος η οποία ήταν γεμάτη και, δυστυχώς, με πολλούς ορθίους, έγινε η τιμητική προβολή και βράβευση των συντελεστών του ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση"ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ". Η προβολή έγινε η ευτυχής ευκαιρία να συναντηθούμε στην αίθουσα φίλοι και συναντιλήπτορες από πολλά σημεία της Ελλάδος απολαμβάνοντας μια πολύ ιδιαίτερη βραδυά γεμάτη κινηματογραφική τέχνη και "φρεσκάρισμα" της εθνικής και ιστορικής μνήμης μας.

                 
           
     Με ευγένεια ψυχής και αλληγορικότητα, η Ελένη Βλάσση τίμησε όλους τους συνεργάτες της του ντοκιμαντέρ, απονέμοντάς τους το ειδώλιο της μικρής θεάς των όφεων της Κνωσού ή με περγαμηνή. Με την μικρή θεά των όφεων της Κνωσού, αυτό το έξοχο δείγμα μινωικής μικροπλαστικής, τιμήθηκε ο Ιδρυτής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης για την ιδιότητά του ως επιστημονικού συμβούλου του ντοκιμαντέρ και ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» Δημήτριος Π. Χρήστου (Αρπάλυκος) για τη σημαντική συμβολή του. Όλοι οι συμμετασχόντες «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» τιμήθηκαν με ειδική περγαμηνή.


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της απεφάσισε να τιμήσει με ειδική περγαμηνή την Σκηνοθέτιδα κ. Ελένη Βλάσση για την εξαιρετική συνεργασία της.


     Επίσης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της απεφάσισε να τιμήσει με ειδική περγαμηνή και τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του ώστε η Ομάδα μας να αποδώσει επιτυχώς τα κατά δύναμη!


     Στο φουαγιέ της αίθουσας, με τη φροντίδα «ομάδος εργασίας»  των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είχαν στηθεί σκηνογραφικά αντικείμενα από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.


     Και πολλά από τα Μέλη μας, όπως και ο νομικός σύμβουλος της Ομάδος μας κ. Λεωνίδας Σαραντόπουλος, δε παρέλειψαν να χαρούν ένα ομαδικό στιγμιότυπο σ’  αυτή τη καλαίσθητη και …υπαινικτική «γωνιά». 


     Παρούσες στη βραδυά και γλυκύτατες Μητέρες όπως η, βραβευμένη για τη συμμετοχή της στο ντοκιμαντέρ, εικονιζόμενη Αμαζόνα μας με τον εκκολαπτόμενο …Εφιπποτοξότη της!


     Η παραγωγός κ. Ελένη Βλάσση είχε την ευγένεια να τιμήσει προσωπικά έναν προς έναν, όσους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" έλαβαν μέρος στο ντoκιμαντέρ υφ' οιανδήποτε ιδιότητα, σε ένα κλίμα ομαδικού ενθουσιασμού γνώριμο για όλους μας και από τις μέρες των γυρισμάτων.


     Στην αίθουσα είχαμε την Τιμή να υποδεχθούμε και τον έγκριτο νομικό και φίλο της Ομάδος μας, κ. Ηλία Ηλιακόπουλο ο οποίος ήρθε από την Αλεξανδρούπολη για να μοιραστούμε μαζύ του τη χαρά αυτής της επίσημης προβολής.


     Όμως ο κ. Ηλίας Ηλιακόπουλος δεν ήταν ο μόνος που ήρθε εκτός Αθηνών... Κάποιοι άλλοι, προερχόμενοι από το εξωτερικό, έφτασαν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στη "Ταινιοθήκη Ελλάδος"...


     Κατευθείαν από το αεροδρόμιο η Γραμματέας της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", κατευθείαν με άδεια από τη μονάδα του όπου υπηρετεί ο Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Κωνσταντίνος για να βρεθεί και με το μαθητή του Μηνά, προγραμματίζοντας μαθήματα για το μεγαλοβδόμαδο.


     Όταν τα φώτα της «Ταινιοθήκης Ελλάδος» έσβησαν τα «πηγαδάκια» συνεχίστηκαν έξω από την αίθουσα και μετά την λήξη της τιμητικής προβολής ανανεώσαμε το rendez-vous μας για τις 15 Μαίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου όπου θα επαναληφθεί η προβολή του ιστορικού Ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση και θα γίνουν αναφορές από τους συντελεστές της παραγωγής.


     Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχαριστούν θερμά τον Συνασκούμενο Πρωτεσίλαο για τη σχεδιαστική μέριμνα της ασφαλείας των προσώπων και πραγμάτων κατά την διάρκεια της τιμητικής προβολής στη "Ταινιοθήκη Ελλάδος", κάτι που έγινε με απόλυτη διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα. Eυγνώμονες ευχαριστίες και στους "Έλληνες Κενταύρους" που στελέχωσαν την ομάδα περιφρουρήσεως της εκδηλώσεως.Για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας
2015
υπό την αιγίδα του
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
και του

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.