Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΣ


     Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ενσάρκωση της διεισδύσεως  ...φωτός στο Σταύλο μας θα ήταν για την Αμαλία με το τετράχρονο γιο της Αχιλλέα, δυο πλάσματα που μας ξαναθύμισαν ότι σ'  αυτό το "φτυσμένο" τόπο τα φωτισμένα πλάσματα εξακολουθούν να βρίσκονται ολόγυρά μας.


     Ικανότατη Αμαζόνα η Αμαλία, με οικογενειακό Ιππικό Κέντρο σε μια πανέμορφη περιοχή της κεντρικής Ελλάδος, ιππεύει μαζύ μας για να κατακτήσει την ικανότητα της Εφιπποτοξότριας, κάτι που ήδη το έχει πετύχει. 


     Παραλλήλως, όμως, η Αμαλία μας κάνει την Τιμή να μας εμπιστεύεται τον αγαπημένο της γιο Αχιλλέα ο οποίος δεν έχει καν κλείσει τη πρώτη πενταετία της ζωής του για να χαίρεται κι αυτός μαζύ της τους Ίππους μας και την Έφιππη Τοξοβολία.


     Δυό πλάσματα με ευγένεια ψυχής, όπως και ο Σύζυγος και Πατέρας του (κι αυτός θαυμάσιος αλογατάρης) ζωντανεύουν το Σταύλο μας με τη παρουσία τους.


     Η Αμαλία είναι απλώς εξαιρετική, ακριβής, εγκεφαλική, μεθοδική, ό,τι ακριβώς αποζητά από τον Άνθρωπο ο Ίππος, έστω κι αν σπανίως το ...βρίσκει!


     Το ίδιο με τη Μητέρα του δείχνει να είναι και ο μικρός Αχιλλέας ο οποίος υφίσταται κανονική εκπαίδευση και έχει κατακτήσει την αγάπη όλων μας και, ειδικώς του Αρχηγού και Εκπαιδευτή της Ομάδος μας Αρπάλυκου.  


     Αξιοποιώντας έναν ιδανικό Ίππο-Δάσκαλο, ο Αρπάλυκος, εξαντλεί όλες τις δυνατότητες ώστε να κάνει τον Αχιλλέα να χαρεί ένα παιγνίδι το οποίο, παραλλήλως, εκπαιδεύει.


     Και ο μικρός Αχιλλέας διασκεδάζοντας, μαθαίνει να "πέφτει" ...αφιππεύοντας, όπως άλλοι συνομίληκοί του τραμπαλίζονται στις παιδικές χαρές.


     Έτσι, όλοι μαζύ, Ίππος, Αχιλλέας και Αρπάλυκος, χαίρονται το μάθημα και αναπτύσσουν σχέσεις ζωής που αναπτύσσουν φυσιολογικά την ανθρώπινη προσωπικότητα.


     Και, βεβαίως, έτσι αναπτύσσεται και η αυτοπεποίθηση του Αχιλλέως ο οποίος, σημειωτέον, χειρίζεται τον Ίππο του με ...αρχηγική ψυχολογία και ασφαλέστατο "κάθισμα".


     Και ο νεαρός βλαστός της αγαπημένης μας Αμαλίας δε θα μπορούσε παρά να οργώνει το στίβο με άνεση ασχέτως εάν το λιλιπούτειο μέγεθός του δείχνει τον Ίππο να κινείται ...μόνος του!


     Προσφάτως ο νεαρός Ιππέας ανέλαβε και το Τόξο του!


     Με τις οδηγίες του Αρπάλυκου δε καθυστέρησε να μάθει το χειρισμό του και να ανακαλύψει ακόμη ένα ενδιαφέρον στη ζωή του.


     Μετά την εκτόξευση του πρώτου βέλους του ο Αχιλλέας φάνηκε ότι ανακάλυψε ακόμη ένα ...παιγνίδι και, μακάρι όλοι να έβλεπαν τα όπλα με τη παιδική αθωότητα του μικρού Αχιλλέως...


     Τώρα, το μόνο που θέλει ο Αχιλλέας είναι ένα ακόμη ...βέλος για να ρίξει! Κάπως έτσι αρχίσαμε όλοι στη Τοξοβολία...


     Δε συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε ποτέ την ίδια φωτογραφία και δη στην ίδια ανάρτηση. Όμως, επιτρέψτε μας μιαν εξαίρεση: αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις πιο όμορφες που μπορεί να απαθανατίσει ένας φωτογραφικός φακός!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.