Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ

 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ



     Ο λαμπρός ηγεμόνας της Λιβύης Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi κατάφερε όχι μόνον να ανθίσουν οι άγονες, αμμώδεις έρημοι της χώρας του, αλλά και να βρει η Γυναίκα μια μοναδικήν αναγνώριση σε μία ισλαμική κοινωνία με την συμβολική του απόφαση να εναποθέσει την προσωπική του ασφάλεια σε σώμα γυναικών και μόνον, σωματοφυλάκων! Και η σοφία του μεγάλου ηγέτη του οποίου η δολοφονία σήμανε και την καταστροφή της Λιβύης, επιβεβαιώνεται όποτε διαμορφώνεται μια εργασιακή ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες υψηλής ποιότητος και υψηλών ικανοτήτων όπως η σημερινή, στα εξαιρετικά, ανακτητικά, μαθήματα Ιππευτηρίου της Σχολής μας.



     Μετά από συνεχείς ματαιώσεις εκπαιδευτικών ημερίδων λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, είχαμε ορκιστεί ότι εάν και σήμερα αντιμετωπίζαμε νέα ματαίωση θα κλεινόμασταν, πια, στα σπίτια μας μέχρι να απαλλαγούμε από τον … «κατσικοπόδαρο», ευτυχώς όμως η αγωνία μας εισακούσθηκε από τον νεφεληγερέτη και χαρήκαμε ένα, επιτέλους, ηλιόλουστο Ιππευτήριο.



     Δύο τα σημαντικά αυτής της ημερίδος: ο ανακτητικός χαρακτήρας των μαθημάτων των παλιών Συνασκουμένων μας και το εισαγωγικό μάθημα της νεοείσακτης Ηρούς μας η οποία απεδείχθη εξαιρετική.



     Η αναγκαστική απουσία μας λόγω καιρικών φαινομένων από το Ιππευτήριο, υπαγόρευσε την ανάγκη να αποφύγουμε, κάθε νέο προς τα εμπρός «βήμα», προτιμώντας να επιβεβαιώσουμε ότι δεν χάσαμε κανένα από τα προηγούμενα «βήματα», διαπιστώνοντας ότι, πράγματι, κανένα από αυτά δεν χάθηκε!



     Οι σημερινές μας «παλιότερες» Συνασκούμενες επέδειξαν ότι όχι απλώς δεν «έχασαν» κάτι από τις προηγούμενες δεξιότητές που είχαν αποκτήσει στο προηγούμενο διάστημα, αλλά όλες, μας όλες εξέπληξαν με «ένα σκαλί παραπάνω» τεχνικής και χειρισμών.



     Ως ένα πρώτο «τσεκάρισμα» της χειριστικής αποτελεσματικότητος κάθε μιας Συνασκουμένης χρησιμοποιήθηκε το Ιππικό Δίστηλο σχηματιζόμενο από μεσοδιάστημα δύο ορθοστατών εμποδίων και ήτα χάρμα οφθαλμών το πόσο επιδέξια κι αρμονικά πέρασαν όλες από το άνοιγμά του σε κίνηση «8» με σωστή γωνία εισόδου, σταθερή ταχύτητα αλλά και άνευ χειρών.



     Το Ιππικό Δίστηλο, βασικό βοήθημα εκπαιδεύσεως αλλά και επιδείξεων της ακαδημίζουσας «δυτικής» Ιππασίας, είναι πάντα χρήσιμο και δεν διστάζουμε κι εμείς στην δική μας Φυσικήν Ιππασία να το αξιοποιούμε, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο.



     Και. Σήμερα, το Ιππικό Δίστηλο απεδείχθη χρήσιμο εκ των ουκ άνευ, «βαθμολογώντας» με άριστα και τις τέσσερις Συνασκούμενες που δοκιμάσθηκαν με αυτό.



     Ακόμη και «ο ώμος εντός» (épaule en dedans)  να εφαρμόζεται αδίδακτος μεν, ενστικτωδώς δε εφαρμοζόμενος και, μάλιστα, άψογος και κατά την δέουσα γωνίωση!



     Η Νικολέτα, πάντοτε διακρινόμενη για το εξαιρετικό της «κάθισμα», σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό της, καταλήγοντας σε τοξεύσεις λίαν ελεγχόμενες.



     Η Αγλαία, όχι μόνον τόξευσε και αυτή πολύ καλά αλλά και μας εξέπληξε με την βελτιωμένη άνεσή της στην εφίππευση και αφίππευση.



     Βεβαίως, με έναν αξιοπρόσεκτον αυτοέλεγχο και με μία «ορατότατην» αυτοπειθαρχία, η Αγλαία δεν θα μπορούσε να μας προσφέρει, σήμερα, τίποτε λιγότερο, όμως, το να την δούμε …εκτινασσόμενη μετά από τόσον καιρό αποχής από το Ιππευτήριο, ομολογουμένως, δεν ήταν αναμενόμενο!



     Εκπληκτική η Φοίβη η οποία, σήμερα, τόξευσε για πρώτη φορά εφίππως και εν κινήσει κι αυτό ήταν το μόνο «μπροστά», πέραν των ανακτητικών «πίσω», που χαρεκτήρισε αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα.



     Ο, ιδιοτελέστατος και χειριστικότατος, όμως, Εκπαιδευτής, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα ως πανεπιστημιακής καθηγήτριας της Ψυχολογίας, της Φοίβης και της ζήτησε καθ΄ όλη την διάρκεια της ιππεύσεώς της να εξαντλήσει … «από ράχεως Ίππου» το κεφάλαιο περί «Φόβου» της επιστήμης της!



     Και, πράγματι, η Φοίβη, διευθύνοντας ολοένα και πιο αποτελεσματικώς τον Ίππο της, εις επήκοον όλων, δίδαξε την «πτυχολογία» του Φόβου και τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις του, διευρύνοντας τους ορίζοντές μας  επάνω στο αντικείμενο και κάνοντάς μας να ζηλεύουμε τους ευτυχείς φοιτητές της ο οποίοι μπορούν να ωφελούνται από έναν λόγο καταληπτότατο και μεστό επιστημονικών πληροφοριών.



     Η Ρία «ζωγραφίζει» επάνω στον Ίππο βοηθούμενη από την δυναμική «ψυχολογία» της κα τον αποφασιστικό χαρακτήρα της.



     Η νευρώδης Αμαζόνα και σήμερα απέδειξε ότι αντέχει στα «δύσκολα» και ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις που κρύβουν οι εκπαιδευτικές ημερίδες μιας απαιτητικής Σχολής, όπως αυτής των «Ελλήνων Κενταύρων» η οποία ενσωματώνει τακτικές της κορυφαίας Ιππικής Σχολής «Kassai».



     Έτσι, η Ρία κατέληξε σε ωραίες τοξεύσεις αλλά, κυρίως, σε μία ακόμη πιο συνεσφιγμένη σχέση με τον Ίππο ο οποίος αναδεικνύεται, συνεχώς, κάτι περισσότερο από ιδανικός για όλους τους μαθητές μας!


 


     Μια «αποκάλυψη» ήταν και η πρωτοείσακτη στην Ομάδα μας Ηρώ, η οποία δεν μας εντυπωσίασε, απλώς, με την εξαιρετική προσωπικότητά της αλλά και με την έφιππη στάση της δίνοντάς μας την αίσθηση ότι δεν πέρασε μόλις «σήμερα» το κατώφλι των «Ελλήνων Κενταύρων», αλλά ήταν μαζύ μας από χρόνια!    



     Mε τον τετράποδο "Πάνθηρα" σε υποδειγματική ακινησία προκειμένου να διευκολύνει την μαθήτριά του να εφιππεύσει, η Ηρώ, με τις υποδείξεις και την βοήθεια των συμμαθητριών της "κατέκτησε" την ράχη του Ίππου με πρωτόγνωρη άνεση και με ένα χαμόγελο το οποίο διετήρησε μέχρι την στιγμή της αφιππεύσεώς της!



      Και, όπως ήταν φυσικό, με το "βαρύτατο" επώνυμό της το οποίο παραπέμπει στον δημιουργό της ελληνικότερης Μουσικής και ξυπνά ποιοτικότατες λυρικές μνήμες, η Ηρώ χαιρέτησε έφιππη τον "Πάνθηρα" με τους ήχους της φλογέρας της, αρχίζοντας μια σχέση με την Ιππασία που δεν είναι παρά σχέση ζωής, όπως ισχύει το ίδιο για όλους μας! 



     Ενώ ο κυρίως στίβος, βαθμιαίως, ολοένα και περισσότερο κατεκλύζετο με ζευγάρια μαθητών "δυτικής Ιππασίας" και επιθυμώντας να διατηρήσουμε το ιδανικό, αυτοσυγκεντρωτικό, "κλίμα" της, δικής μας, Φυσικής Ιππασίας μετακινηθήκαμε προς το Κυκλοτερές, πάντοτε με έφιππη την Ηρώ, δίνοντάς της την ευκαιρία μιας πρώτης "γεύσεως" ...εξωτερικής περιιππεύσεως στην οποία ανταπεξήλθε επιτυχέστατα υποβοηθούμενη από ένα εξαιρετικό μυαλό κι ένα ευκαμπτότατο σώμα!



     Με ισχυρό αυτοέλεγχο και αρμονικές κινήσεις η Ηρώ εξετέλεσε όλο το προβλεπόμενο πρόγραμμα του εισαγωγικού μαθήματος με ακρίβεια αλλά και άνεση.



     Στο ευγενέστατο πρόσωπο της Ηρούς, το περιεχόμενο του κατά το μάλλον ή ήττον καλοσχεδιασμένου εισαγωγικού μας μαθήματος επιβεβαίωσε και πάλι, για πολλοστή φορά, την αποτελεσματικότητά του, επιτρέποντάς μας να παρατηρούμε την νεοείσακτη Αμαζόνα διαπρέπουσα με ασφάλεια! 



     Στο  τέλος και πάλι η Φοίβη ...εφιππεύουσα ως θριαμβευτικό "φινάλε" αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος αφού, εν τω μεταξύ αφέθηκε να πάρει μιαν "ανάσα" αλλά, κυρίως, να συνειδητοποιήσει την σημερινή της πρόοδο και να την ανεβάσει ένα "σκαλοπάτι" παραπάνω, αναφορικώς με την ιππική της αυτοπεποίθηση και, πράγματι, αυτό έδειξε να επιτυγχάνει απολαμβάνοντας μια δυναμικότατην αφίππευση της Φοίβης με τον ίππο της εν κινήσει! Στιγμές που σε κάνουν να χαίρεσαι την πρόοδο (και όχι μόνον την ιππική) αγαπημένων προσώπων!



     Και κάπως έτσι, "φτιάχνοντας" μιαν ανοιξιάτικην εκπαιδευτικήν ημερίδα μέσα στο καταχείμωνο, ωφελημένοι και καταχαρούμενοι, αποχαιρετήσαμε το Ιππευτήριο ορίζοντας την επόμενη, σύντομη, επιστροφή μας, ελπίζοντας ότι ο κατσικοπόδαρος θα τηρήσει την υπόσχεσή του για ...εμβολιασμό, ώστε να απαλλαγούμε σύντομα από την , για όλους, κακότυχη σκιά του...




[19/12/2018]

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.