Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ



     Ο Ιατρός που θεραπεύει ανθρώπους έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να ακούσει από τον πάσχοντα το πρόβλημά του και να προσανατολιστεί στην επιλογή της ενδεδειγμένης αγωγής! Αντιθέτως, ο Κτηνίατρος θα πρέπει να ερμηνεύσει πρώτα με "ακρόαση" ψυχής και κατόπιν με το επιστημονικό του κύρος, το πρόβλημα του πάσχοντος ζώου το οποίο δεν μπορεί να τον βοηθήσει ώστε ο Κτηνίατρος να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία... Κι εδώ έγκειται το μεγαλείο και η υπεροχή της Κτηνιατρικής!

     Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων", συμβιώνοντας καθημερινώς με τον Ίππο αλλά και με πολλά ακόμη ζώα στο σταυλικό περιβάλλον μας, αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους Κτηνιάτρους οι οποίοι φροντίζουν για την ευημερία των αγαπημένων μας πλασμάτων και, πραγματικά, μοχθούν για όλους μας αφού η ζωή ανθρώπων και ζώων είναι αλληλένδετη κι έτσι η ευτυχία είναι κοινή και αμφίδρομη.

     Και λαμβανομένων υπ΄ όψη των, εκ της ιδρύσεώς μας (2005) προσπαθειών μας υπέρ της ευημερίας του Ίππου, εισάγοντας, στην Ελλάδα, πρώτοι την Φυσικήν Ιππική καθώς και την κατάργηση της βασανιστικής στομίδος, γίνεται αντιληπτή και η ιδιαίτερη ευαισθησία μας απέναντι στα Ιπποειδή τα οποία, με τόση φροντίδα οι Ιππιατροί-Κτηνίατροί μας μοχθούν ώστε να τα διατηρούν υγιή. 

     Κατόπιν αυτών, οίκοθεν νοείται ότι συντασσόμεθα με τους απανταχού, Έλληνες και ξένους, Κτηνιάτρους και συστρατευόμαστε με αυτούς στην ευημερία των ζώων που αποτελούν συμπλήρωμα και ολοκλήρωση της υπάρξεως των ανθρώπων, υποστηρίζοντας το "Μανιφέστο των Ευρωπαίων Κτηνιάτρων 2024-2029" και αυτούς τους ίδιους σημαντικούς Επιστήμονες των οποίων το έργο είναι ανεκτίμητο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.