Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΟΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΟΓΟΠΟΥΛΟΥ



     Με τον γνωστό Σκηνοθέτη και φίλο των "Ελλήνων Κενταύρων" Τάκη Βογόπουλο με τον οποίο είχαμε συνεργασθεί κατά το παρελθόν στην ταινία του "Αλέξανδρος o Μακεδών", ξαναβρεθήκαμε στον Σταύλο μας για το γύρισμα της νέας του ταινίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Ίππο μας Ανδρέα.

     Η νέα ταινία του Τάκη Βογόπουλου είναι μια δυτική ηθογραφία των αρχών του εικοστού αιώνος της οποίας το σενάριο εκτυλίσσεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με το ανάλογο "κλίμα" και "χρώμα".

     Βασικό χαρακτηριστικό του σεναρίου είναι η έντονη φόρτισή του με το αλογατάρικο "στοιχείο" ενώ η ανθρώπινη ευαισθησία του Τάκη Βογόπουλου προσθέτει την δική της "πινελιά" σαν μια ...μεσογειακή γεφύρωση του μακρινού "West" με τα ...καθ΄ ημάς. 

     Ευφάνταστος και ρηξικέλευθος Σκηνοθέτης ο Τάκης Βογόπουλος, όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη δουλειά του, έχει πάντα τον τρόπο να ξαφνιάζει τον θεατή του και να του ανοίγει "φεγγίτες" θετικού προβληματισμού στον ανεξάντλητον ορίζοντα της υψηλής τέχνης του κινηματογράφου.

     Αρωγός των σκηνών της νέας ταινίας του Τάκη Βογόπουλου είναι ο σχολικός μας Ίππος Ανδρέας ο οποίος, δυστυχώς και για τις ανάγκες του σεναρίου, υποχρεώθηκε να σταθεί "on camera" με στομίδα και, όπως ήταν φυσικό, άλλαξε τελείως την συμπεριφορά του επί τα χείρω, κάτι, ασφαλώς, αναμενόμενο, έχοντας συνηθίσει να εργάζεται στην Σχολή μας ανενστόμιστος με αποτέλεσμα δύο ...χαριτωμένες πτώσεις του πρωταγωνιστή μας και Σκηνοθέτη οι οποίες, όμως, δεν τον εμπόδισαν διόλου να συνεχίσει το γύρισμα και να ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες σκηνές.

     Δική μας σύσταση πάντοτε είναι σε ανάλογες περιπτώσεις γυρισμάτων ταινιών οι εμπλεκόμενοι ως Ιππείς να μεριμνούν ώστε, προηγουμένως να παρακολουθούν μαθήματα Ιππασίας τα οποία, μάλιστα, για την συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ταχύρρυθμο, αλλά και ειδικό περιεχόμενο.

     Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με τον φίλο Τάκη Βογόπουλο θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωση του μοντάζ του ξέροντας πάντοτε ότι θα είναι ένα ακόμη απολαυστικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα.


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.