Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ και πια, ΚΑΘΑΡΟΜΥΑΛΟ!

 ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ και πια, ΚΑΘΑΡΟΜΥΑΛΟ!



     Zώο πανούργο ο Άνθρωπος, καταφέρνει να εισχωρεί με μία γομολάστιχα κι ένα μολυβδοκόνδυλο στον εγκέφαλο του αφελούς Ίππου, σβήνοντας και εγγράφοντας ό,τι τον συμφέρει... Βεβαίως, το ίδιο κάνουν και οι δημαγωγοί εξουσιαστές καταφέρνοντας με τη δική τους γομολάστιχα και το δικό τους μολυβδοκόνδυλο, ακόμη και με τη σύριγγα, στους εγκεφάλους (?) των μαζών ό,τι τους συμφέρει προς αποτελεσματικότερον έλεγχο των κοινωνιών, αλλά…

     Προνόμιο μέγα για τον Εφιπποτοξότη η εξάσκηση σε φυσικό έδαφος το οποίο, όμως, να παρέχει και την ασφάλεια του αποκλεισμού ανεπιθυμήτων. Πολεμική τέχνη η Έφιππη Τοξοβολία και, τηρώντας το πλαίσιο του πολέμου προτιμά το ατυποποίητο, το αιφνιδιαστικό και το απρόβλεπτο και να απεχθάνεται το όποιο στυλιζάρισμα, πρωτίστως, του χώρου. 

     Και στη Κοιλάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» οι μορφολογικές του εδάφους συνθήκες αναδεικνύουν μαχητές κι όχι «αθλητές», όπως και σήμερα με την εκπαίδευση ρυθμίσεως καλπαστικής ταχύτητος του σχολικού Ίππου μας από τον Αρχηγό της Σχολής μας Εκπαιδευτή Αντώνη Διαγούπη ο οποίος, τελικώς, έκανε ένα τέως ιπποδρομιακό Thoroughbred να συμπεριφέρεται ως πολεμιστήριος Ίππος με πλήρη συνείδηση του έργου του!

     Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ρυθμίσεως των υψηλών ταχυτήτων καλπασμού του σχολικού Ίππου μας, σήμερα, επιτύχαμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και ο Μπάλιος μας κάλπασε με ταχύτητα στο όριο του…τροχασμού, κάτι ιδιαιτέρως σπουδαίο για έναν καθαρόαιμο (Thoroughbred), πρώην, ιπποδρομιακό Ίππο μαθημένο σε υψηλές ταχύτητες και, σήμερα, ελεγχόμενο χωρίς στομίδα! Αλλά, πως;…

     Αφού ο Μπάλιος μας επέδειξε υψηλή διάθεση συνεργασίας με τον Άνθρωπο, σήμερα, του αλλάξαμε εξ αρχής τα δεδομένα, θέτοντάς τον σε καλπασμό σε εντελώς διαφορετική διαδρομή  και με εντολές από διαφορετικά σημεία με αιφνιδιαστικά δεδομένα απ΄ ό,τι μέχρι τώρα («γομολάστιχα»)

     Εδώ, με ηπιότητα εντολών ο Αρχηγός της Ομάδος μας και Εκπαιδευτής Αντώνης Διαγούπης τον κράτησε διακριτικώς μεν, σταθερώς δε, υπό έλεγχο επί αγνώστου μέχρι τώρα καλπαστικού διαδρόμου, οπότε, ο Μπάλιος χρειάστηκε χρόνο αναγνωρίσεως τον οποίο ο Άνθρωπος αξιοποίησε εγγράφοντάς τον («μολυβδοκόνδυλο») ως, εφεξής, κανόνα ταχύτητος! Και ιδού το ό.έ.δ.!

     Άλλωστε ο Αντώνης θέλει με αυτό το αγαπημένο τετράποδο πλάσμα, τον Μπάλιο, να δώσουν εξετάσεις οι επερχόμενοι Εφιπποτοξότες και τον προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο για έναν υποδειγματικό καλπασμό ώστε να πετά χωρίς να πατά, με το σταθερό πέταγμα του αετού και όχι του γερακιού που θα ήταν επιζήμιο κάνοντας τους στόχους να εξαφανίζονται πριν το βέλος προλάβει να τους καρφώσει!


     Το σημερινό μας, όμως, πρόγραμμα, εκτός από ρυθμιστικούς καλπασμούς περιείχε και ...μαθήματα αρχαρίων.

     Παρά τον καύσωνα και τις ανυπόφορες θερμοκρασίες από νωρίς το πρωί, με εξορθολογισμένο πρόγραμμα και κάποιους ήδη κατ΄ οίκον από θερμοπληξία λόγω προηγουμένων ..."αμαρτιών", ο Εκπαιδευτής Αντώνης Διαγούπης ολοκλήρωσε τα προγραμματισμένα μαθήματα τα οποία ήσαν μόνον δύο, δοθέντος του περιορισμού ωραρίου λόγω ζέστης και με γνώμονα όχι μόνον την προστασία των μαθητών αλλά και του Δασκάλου - σχολικού Ίππου του οποίου την ευημερία, όλοι κηδόμεθα!


     Και για όποιον έφιππο τοξότη μένει επί μακρόν εκτός προπονήσεων αποδεικνύεται ότι η μεν εφιπποτοξοτική μνήμη παραμένει ενεργή, το σώμα αποδυναμώνεται και χρειάζεται προσεκτική "επαναφορά" στην εφιπποτοξοτική δράση. Και ο Εκπαιδευτής αυτό το προσέχει και το υπηρετεί σωστά πριν από το κυρίως εξατομικευμένο πρόγραμμα κάθε εκπαιδευομένου.


     Το ίδιο έγινε σήμερα και με τον Βασίλη μας ο οποίος, μετά από μία σωμασκητική, κυρίως, επαναφορά, κρίθηκε έτοιμος να αναλάβει Τόξο και βέλη.


      Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από μία σωστή επαναφορά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και ο Βασίλης κατάφερε ένα 66% με την βοήθεια της διδασκαλίας του Αντώνη!


     Συνεπής και η υπομονητική η Διώνη μας η οποία, παρά τη θερμοκρασία της ημέρας δεν προτίμησε την ωραία παραλία της "γειτονιάς" της, αλλά και πάλι υπεχρέωσε την Μητέρα της σε δίωρο ταξίδι για να ασχοληθεί με την αγαπημένη της Έφιππη Τοξοβολία, και όσην ώρα ο Βασίλης έκανε το μάθημά του, εκείνη ασχολήθηκε με την Τοξοβολία.


     Μετά την εφίππευσή της, ο Εκπαιδευτής της την υπέβαλε σε ένα εισαγωγικό πρόγραμμα διατάσεων 


     Ο Εκπαιδευτής της Διώνης, Αντώνης, τον οποίο φήμες θέλουν να ετοιμάζεται να υποδυθεί ρόλο ...Λώρενς της Αραβίας, εισήγαγε την Διώνη σε ένα ασκησιολόγιο διευθύνσεως του Ίππου πριν από το κυρίως εφιπποτοξοτικό πρόγραμμά της.


     Και η εντελώς αρχάρια Διώνη, με το ιδιαίτερο ιππικό ταλέντο της, αμέσως διηύθυνε κατά τρόπον υποδειγματικό τον ανενστόμιστο και ανεπίσακτο σχολικό Ίππο ο οποίος δεν παραλείπει να δείχνει την ευαρέσκειά του για τους αναβάτες της Σχολής μας όπου ..."εργάζεται" υπό ιδανικές συνθήκες.


     Ευφυής ο Εκπαιδευτής, ευφυές και το ασκησιολόγιο κι ο Αντώνης πάντοτε "ταλαιπωρεί" τους μαθητές του ώστε να τους αναδεικνύει! Και η Διώνη υπεβλήθη σε μία επιπλέον δοκιμασία για να αναλάβει το Τόξο της το οποίο και ανέλαβε όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί τιθέμενη εκτός ισορροπίας "καθίσματος" με τα επακόλουθα οφέλη αυτής της ασκήσεως.

     H Διώνη, επανέλαβε την σταθερή της επιτυχία, όπως και στα ελάχιστα προηγούμενα μαθήματά της, σε κινητικές τοξεύσεις, δείχνοντας ότι ξεκίνησε πολύ σωστά το "ταξίδι" της στην Έφιππη Τοξοβολία!


     Με άριστη "γεωμετρία" εφίππων τοξεύσεων εν κινήσει, η Διώνη δείχνει ήδη από τα μονοψήφια μαθήματά της ότι το μέλλον της στην Έφιππη Τοξοβολία θα είναι λαμπρό!


      Και, όπως σταθερά κι αυτή την φορά όχι μόνον "κάρφωσε" τα βέλη της στον στόχο, αλλά και με "συγκέντρωση" εντυπωσιακή!


     Το ίδιο εντυπωσιακή και η καταληκτική αφίππευσή της με ιδανική κι αυτή, "γεωμετρία", μία άσκηση η οποία σχετίζεται με εκπαίδευση σε ασφαλή εγκατάλειψη Ίππου εν ώρα ανάγκης και την οποία διδάσκουμε ώστε να αποφεύγουμε με επιτυχία δυσάρεστες συνέπειες σε δύσκολες στιγμές.


     Στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ένας Εκπαιδευτής, ο Αντώνης, με τον ανεκτίμητο μόχθο του προάγει ανιδιοτελώς και με αφοσίωση στους μαθητές του μια πολεμική τέχνη η οποία διαμορφώνει χαρακτήρες!

     Και η αρμονία των δραστηριοτήτων σε αυτό τον χώρο, είναι εξίσου ανεκτίμητη για όλους που την χαιρόμαστε, ευχόμενοι να είναι ατελείωτη η παραμονή μας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.