Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ «ΕΙΚΗΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΤΥΧΕ» Ή ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ … «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ»!

 

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ «ΕΙΚΗΙ  ΚΑΙ ΩΣ ΕΤΥΧΕ» 

Ή 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ … «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ»!


Άσπρα, κόκκινα, πράσινα, μπλε,

μας ταίζουν σανοβρώμη

και την λένε …μπον-φιλέ!


     Η αλήθεια είναι ότι ποτέ από της ιδρύσεως των «Ελλήνων Κενταύρων» η Ομάδα μας δεν ζήτησε την … «συνδρομή» του συστήματος για την πρόοδό της! Ούτε ηθική, ούτε υλικήν υποστήριξη, ούτε το ο,τιδήποτε άλλο χρειάστηκε να ζητήσουμε από το σύστημα ώστε να λειτουργούμε προοδεύοντας, μάλιστα, κατακτώντας και δύο πρώτες παγκόσμιες διακρίσεις! Και να, τώρα, που … προπονητικής φαντασίας ένεκεν, προσφεύγουμε στο σύστημα για να σώσουμε από τα σκουπίδια τα …φύκια του που πλασάρει ως …μεταξωτές κορδέλες

     Δεν πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα διότι η λάσπη είναι πολύτιμο δομικό υλικό! Προτιμάμε να πετάμε στον ανεμιστήρα το ίδιο το άχρηστο σύστημα ξεκρεμώντας το από τα … «μανταλάκια» μαζύ με τα πολύχρωμα παραφερνάλιά του, ή μάλλον, να τα αξιοποιούμε από τον κάδο των απορριμμάτων που είναι και ο κοινός τους προορισμός! Άλλωστε, η πρόοδος στις πολεμικές τέχνες βασίζεται στην ανάπτυξη φαντασίας εκπαιδευτικών σεναρίων και στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» η αλήθεια είναι ότι πλεονεκτούμε σε εφευρετικότητα σεναρίων όλων των ομοτέχνων Σχολών ακόμη και του εξωτερικού κι όποιος έχει αντίθετη άποψη ας μελετήσει εν συνεχεία το «εική και ως έτυχε», παράμετρος η οποία αποτελεί και τον πυρήνα του αιφνιδιασμού ο οποίος, ως κανόνας πολέμου, αφορά και στις πολεμικές τέχνες!

     Η Τοξοβολία «εικήι και ως έτυχε» αποτελεί μιαν άσκηση ευστοχίας συναρτήσει αντανακλαστικών και εκτελείται με δύο βέλη στο χέρι καθένα από τα οποία προορίζεται να πλήξει την κάθε μία από τις δύο κορδέλες όταν αυτές είναι σε κυματισμό υπό τον παραγόμενο αέρα ενός ανεμιστήρος. Προηγουμένως, περισυλλέγουμε τα ζεύγη κορδελών που στιγματίζουν …επετειακούς στεφάνους που καταθέτουν, συχνά, τα ενεργούμενα του διεφθαρμένου συστήματος και τα οποία έχουν την ιδιότητα συζυγούς διατάξεως ταινιών λεπτού υφάσματος που, εύκολα, το ρεύμα ενός κοινού ανεμιστήρος μπορεί να ανασηκώσει ώστε να κυματίσουν. Η όλη διάταξη, κορδελών και ανεμιστήρος είναι τέτοια ώστε οι κορδέλες που θα κυματίσουν υπό την επίδραση του ρεύματος του αέρος να κινηθούν προς τα επάνω, με τον στραμμένο προς αυτές ανεμιστήρα στο χαμηλότερο επίπεδο.

  Επιτυχής τόξευση θεωρείται πλήγμα επί της ταινίας όταν αυτή κυματίζει και μόνον, ανεξαρτήτως της όποιας θέσεώς της (κάθετη, πλαγία κλπ), τότε δε, λαμβάνεται υπ΄ όψη και ο χρόνος βολής. Επιπρόσθετος βαθμός δυσκολίας είναι η αιφνιδιαστική αυξομείωση της εντάσεως λειτουργίας του ανεμιστήρος καθώς και η πλαγιομετωπική τοποθέτησή του έναντι των κορδελών που διαφοροποιεί την καθετότητα κυματισμού τους με επίταση δυσκολιών ευστοχίας.

     Η Τοξοβολία «εική και ως έτυχε» καταργεί, έστω και μερικώς, την ανάγκη επιπλέον προσώπου για να εκτοξεύει ιπτάμενους στόχους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.