Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Παρά την εξειδίκευση της Σχολής μας στην Έφιππη Τοξοβολία, η Υπερπήδηση Εμποδίων είναι απαραίτητος τομέας δεξιότητος για κάθε Ιππέα με αποτέλεσμα να την θεωρούμε ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" και να την προάγουμε συστηματικώς και επιμόνως! Βεβαίως αυτό είναι αυτονόητο και στους "Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας"  κι έτσι, ο τοπικός σχολικός Ίππος "δρομολογείται" και για την εκτέλεση υπερπηδητικών καθηκόντων, ξεκινώντας, βεβαίως, με επίπεδη εργασία βαλβίδων.

     Προηγουμένως, ο Αρχηγος της Σχολής με τον βοηθό του μερίμνησαν για την λήψη προσθέτων μέτρων προστασίας του Ίππου έναντι ενός ερεθισμού που του προξένησε η σελλίσκη μιας κι η ευημερία αυτού του πλάσματος προηγείται! 

     Πολύ μεθοδικά και πριν ο Ίππος οδηγηθεί σε κίνηση πάνω από τις βαλβίδες, του επεδείχθησαν εν κινήσει τα νέα "μέσα διδασκαλίας" ώστε να αρχίσει να τα αποδέχεται.


     Κατόπιν, σιγά-σιγά, ο σχολικός Ίππος βρέθηκε ρυταγωγούμενος υπεράνω των βαλβίδων προσλαμβάνοντας μια ..."γεύση" της παρουσίας τους που τον υποχρεώνουν, πια, σε αυτοσυγκέντρωση ώστε να τις υπερβεί ανασηκώνοντας τα πόδια του.

     Η ευλογημένη, όντως, εργασία του Ιππευτηρίου δεν σταματά και ο Ίππος μαζύ με τους Εκπαιδευτές του διανύουν μια ισόβια εκπαίδευση η οποία προάγει όχι μόνον την μεταξύ τους συνεργασία αλλά, κυρίως, την σχέση τους η οποία προσφέρει και την εντονότερην, εκατέρωθεν, ικανοποίηση.


     Ομοίως, μετά τις βαλβίδες, στον σχολικό Ίππο επεδείχθησαν και τα cavalletti τα οποία θα τον βοηθήσουν στην αμέσως επόμενη φάση της εκπαιδεύσεώς του.


     Οι πρώτες συραγωγήσεις της ημερίδος έδειξαν τον Ίππο να ανταποκρίνεται φυσιολογικά στις διελεύσεις υπεράνω, τόσο των βαλβίδων όσο και των cavaletti και η όλη του εικόνα ανταποκρίνεται σε έναν μέλλοντα ικανό υπερπηδητή μεσαίων εμποδίων.

     Άλλωστε, η μεθοδικότητα και ικανότητα του τοπικού Αρχηγού και Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη, καθώς και του βοηθού του Συνασκουμένου Χρύσανθου Δρίτσα, εγγυώνται το καλύτερο και ταχύτερο αποτέλεσμα. Τέλος δε, δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η ημερίδα χωρίς Έφιππη Τοξοβολία και ο Συνασκούμενος Χρύσανθος Δρίτσας, πέραν των καλπασμών του Αρχηγού, επιβεβαίωσε με τις δικές του καλπαστικές τοξεύσεις την διαρκή πρόοδο ακόμη και των αρχαρίων μαθητών της τοπικής Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.