Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 

ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ 

ΤΩΝ

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»



     Δεν μπορούμε παρά να κατανοούμε τον κόσμο οικτίροντάς τον για την «εκκωφαντική» άγνοιά του που ξεκινά από την μη αυτογνωσία του, ανυποψίαστος για κάθε «τι» που σχετίζεται με το «γνώθι σαυτόν»!  Τρανό παράδειγμα επικαιρότητος, ο αχρείος δήμαρχος Σαλαμίνος που ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον τόπο του αγνοώντας ότι η ομώνυμος ναυμαχία δεν έγινε το …1821 μ.χ.χ. όπως ηλιθίως ανέφερε σε δημόσιο λόγο του! Η δημοκρατία εξαχρειώνει και, όντως, παράγει σκύβαλα αλαλάζοντα που επιδίδονται σε «παραλογοβολίες» που μας σημαδεύουν από παντού! Νεολογίζουσες λεξιπλασίες; Ε, ναι, τουλάχιστον αυτές είναι πολύ πιο διασκεδαστικές από κάποιες … «παραλογοπραξίες»  που, π.χ., δε διστάζουν να σακατέψουν το στόμα ενός Ίππου για να πάνε, βολτίτσα, μέχρι τη …ποταμιά! Όμως, σε καμιά περίπτωση δε μπορείς να θυμώσεις μ’  αυτό τον κόσμο ξέροντας ότι «μέχρι εδώ» μπορεί να φτάσει και, το χειρότερο γι αυτόν, ασεβώντας ο ίδιος ως προς το «γνώθι σαυτόν» δεν γνωρίζει ούτε εκείνος ότι έφτασε στο όριό του…

     Αντιθέτως, στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» η αυτογνωσία αποτελεί υπαρξιακή προϋπόθεση των Μελών της και ο Αρχηγός της Ομάδος μας, Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης, εκπαιδευόμενος και ο ίδιος ως μέλλων Εκπαιδευτής, με υψηλήν αυτοεπίγνωση και επίγνωση των δυνατοτήτων της Ομάδος του «ήρξατο χειρών εργωδεστάτων» προκειμένου, τάχιστα, να προκύψει έργο που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο, διεθνώς, τους «Έλληνες Κενταύρους» και την Ελληνική Έφιππη Τοξοβολία την οποία πρώτη εισήγαγε στην Ελλάδα, το 2005, η Ομάδα μας.

     Και, μιλώντας για Έφιππη Τοξοβολία κι όχι καλλίγευστο …καζάν ντιπί, το επίκεντρο του υπό υλοποίηση έργου εκρίθη να είναι το Ιππικό Κέντρο Πλατέος Μεσσηνίας όπου έχει την έδρα της η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» της οποίας ο Αρχηγός και Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης ήδη έχει αρχίσει να μυείται στο πλάνο, μαζύ με τους μαθητές του. Ο Αντώνης, άλλωστε, δεν αφήνει τίποτε στην τύχη…

     Υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις οργανώθηκε ένα πρώτο, εισαγωγικό, εκπαιδευτικό διήμερο (7η και 8η Μαίου 2022) στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος Μεσσηνίας με την σύμπραξη του Αρχηγού Ομάδος, του Αρχηγού των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» και μαθητών της τοπικής Σχολής, ώστε ο Αρχηγός Ομάδος να μορφώσει ακριβή εικόνα περί των Ίππων που θα αποτελέσουν το επίκεντρο του, υπό εξέλιξη, έργου.

     Σ’  αυτή την πρώτη διερευνητική διημερίδα ο Αρχηγός Ομάδος διεπίστωσε την εξαιρετική εκπαιδευτική «επένδυση» που επέτυχε ο Αρχηγός των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» διαμορφώνοντας έναν ιδανικό Ίππο Σχολής.

     Λίαν ενθαρρυντικό το περιεχόμενο του οπτικοακουστικού υλικού της διημερίδος, όχι μόνον για τον κυρίως Ίππο Σχολής αλλά και για την πρόοδο και του δευτέρου Ίππου που προετοιμάζει ο εξαιρετικός Αρχηγός των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος έχει πραγματικό «χάρισμα» επικοινωνίας μα τα ιπποειδή, αλλά και σχετικήν εμπειρία χρόνων. 

     Αυτό το διήμερο έφερε ακόμη πιο κοντά στην διαπίστευση ως Εκπαιδευτή τον Αρχηγό Ομάδος ο οποίος μπορεί να προίσταται διοικητικώς αλλά, τηρουμένων των αξιοκρατικών δεδομένων των «Ελλήνων Κενταύρων» έχει σημαντικό «δρόμο» να διασχίσει, ακόμη. 

     Σ΄ ετούτη την Ομάδα δεν χαρίζονται «περγαμηνές» αλλά καθένας κατακτά με την αξία του ό,τι του αναγνωρίζεται. 

     Παρά ταύτα, ο Αντώνης μας έκανε να προσέξουμε την πρόοδο της αντιλήψεώς του ως προς την έγκαιρη διάγνωση της συμπεριφοράς του Ίππου και τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις υπερβάσεώς της, όπου χρειάζεται.

     Και, επειδή, εξ όνυχος τον λέοντα, τα βιντεάκια που κατεγράφησαν επί τόπου είναι εύγλωττα της αντιληπτικής προόδου και των ταχύτατων διορθωτικών αντανακλαστικών του Αρχηγού Ομάδος τον οποίο συγχαίρουμε!

     Εξίσου ενθαρρυντικό υπήρξε και το οπτικοακουστικό υλικό από την συμπεριληφθείσα εκπαίδευση τόσο των μαθητών της τοπικής Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών, όσον και των μαθητών της.

     Οι μη βλέποντες Συνασκούμενοί μας επέδειξαν ένα ακόμη πιο γεωμετρημένο και ασφαλές «κάθισμα» και αυτό oφείλεται στην σωστή διδασκαλία που υφίστανται από μάθημα σε μάθημα, όσο και στη συχνότητα των μαθημάτων τους.

     Και όλα τούτα με δεδομένη την ισοτιμία βλεπόντων και μη βλεπόντων, στη Σχολή μας, όπως άλλωστε και στην κοινωνική καθημερινότητα όπου οι Συνάνθρωποί μας οι οποίοι στερούνται του ο,τιδήποτε δεν εκλαμβάνονται ως «μειονεκτούντες» αλλά ως ισότιμοι δυνατοτήτων εφ΄ όσον βεβαίως δεν τους ανακόπτεται η δυνατότητα αναπληρώσεως που κάθε πλάσμα διαθέτει.

     Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους μαθητές της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» οι οποίοι, με εμφανέστατο τον Μελέτη μας, προοδεύουν ραγδαίως από μάθημα σε μάθημα!

     Υπέροχο το Ιππικό Κέντρο Πλατέος και πάντοτε ευγνώμονες προς τον δημιουργό του κ. Γεώργιο Τζαβάρα ο οποίος, ευγενώς, μας το παραχωρεί, σύντομα, δε, θα αναδείξουμε την ομορφιά του και …διεθνώς! Ο Αντώνης, φροντίζει μαζύ με τον Αθανάσιο!

      Όμως, αυτό το εκπαιδευτικό διήμερο δεν τελείωσε στο Πλατύ αλλά στην …Αθήνα με μία τρίωρη ανασκόπηση, ανάλυση και λήψη πολύ ενδιαφερουσών αποφάσεων μεταξύ του Αρχηγού Ομάδος και της εξαιρετικής βοηθού του Συνασκουμένης Δέσποινας Μπόνου με μόνες αυτήκοες …μάρτυρες την Μέλια και την Αγάπη. Δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα εξυφαινόμενα σχέδια, οι δύο αυτήκοες μάρτυρες τήρησαν σιγή …σκύλου, αρκούμενες να παραπλανήσουν τους πάντες και να …κλέψουν, τελικώς, το …κέικ το οποίο …κατάπιαν εν ριπή οφθαλμού! Που να ήταν και …καζάν ντιπί! 


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.