Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»


ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

ΤΩΝ

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»



     Πάνε χρόνια από τότε που εξαγγέλθηκε επισήμως στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών η ίδρυση και έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας», έκτοτε δε, αυτή η παγκοσμίως μοναδική Σχολή λειτουργεί  ανελλιπώς με την προσωπική ανιδιοτελή προσφορά του Αρχηγού της, Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη και των βοηθών του, ενισχύοντας το ένστικτο των τυφλών μαθητών τους και αναδεικνύοντας δεξιότητές τους που, διαφορετικά, δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητός τους!

     Και όπως σημειώνει στο ειδικό λεξικό του ο μεταφραστής του Julius Evola, Κωνσταντίνος Ν. Μαλεβίτης (λήμμα: «Ζεν») η όραση είναι μια δευτερεύουσα αίσθηση εκεί όπου το, σχεδόν αλάνθαστο, ένστικτο αποβαίνει κυρίαρχο στη καθημερινή δράση, όπως στην Έφιππη Τοξοβολία.

     Κατά την τελευταία εκπαιδευτικήν ημερίδα, η Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών έκανε ακόμη ένα βήμα προόδου με τους μαθητές της.

     Ισάξιοι Συνασκούμενοι με τους βλέποντες, οι μη βλέποντες εμφανίζουν πλέον μεγάλην εξοικείωση με το ασφαλές βαθύ «κάθισμα», ένα βασικό προ-απαιτούμενο για την πρόοδο στην Έφιππη Τοξοβολία.

     Με μεγάλη προσοχή ο Αθανάσιος κι ο αφιερωμένος βοηθός του Χρύσανθος Δρίτσας, από μάθημα σε μάθημα, τεκμηριώνουν την πρόοδο των τυφλών μαθητών τους κάνοντας όλους εμάς που βλέπουμε να «ζηλεύουμε» το «κάθισμά» τους, αλλά και τους έφιππους χειρισμούς τους, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η όραση για ένα ανάλογο αποτέλεσμα.

     Mε πολύ προσεκτικά "βήματα" και ακολουθώντας την σταθερή "συνταγή" μας της αποφυγής επί 17 χρόνια κάθε δυσαρέστου, οι τυφλοί μαθητές μας ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους απολαμβάνοντας τον Ίππο και το Τόξο, όπως ακριβώς κι όλοι οι υπόλοιποι "Έλληνες Κένταυροι" προετοιμαζόμενοι για το ολοένα και συναρπαστικότερο "αύριο" που όλοι το προσδοκούμε καλύτερο από κάθε "χθες".

     Κι εδώ, στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος Μεσσηνίας όπου μας υποδέχεται τόσο φιλόξενα ο ιδιοκτήτης του κ. Γεώργιος Τζαβάρας τον οποίον, πάντοτε, ευχαριστούμε, σε λίγες ημέρες θα στραφούν οι κάμερες μιας διεθνούς δημοσιότητος, όπως τις συντονίζει ο Αρχηγός της Ομάδος Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης, όχι απλώς για την παγκόσμια προβολή του πολυσχιδούς έργου των "Ελλήνων Κενταύρων" και της μοναδικής Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών μας, αλλά και της Καλαμάτας και του νομού Μεσσηνίας με τις ιδιαίτερες ομορφιές που αξίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου! Κι αυτές οι αμερικανικές "κάμερες" με την, ως τώρα, εξαιρετική "εικόνα" τους, επελέγησαν με την γνωστή υψηλήν εκλεκτικότητα που χαρακτηρίζει την Αισθητική της Ομάδος μας.  

     Η ισορροπία της ζωής και του κόσμου δεν βασίζεται, απλώς, στην ανεκτικότητα, αλλά στην πλήρη και άνευ επιφυλάξεων παραδοχή της ισοτιμίας των διαφορετικοτήτων κι αυτό αποτελεί αξίωμα για την Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων». Έτσι, βλέποντες και μη βλέποντες, με αλληλοσεβασμό, χαιρόμαστε την από κοινού πρόοδο σε μιαν αρχέγονη τέχνη η οποία προάγει ισορροπία και ένστικτο, βελτιώνοντας και τα αντανακλαστικά, δηλαδή, εφοδιάζοντάς μας με ό,τι χρησιμότερο για την υπέρβαση καθημερινών δυσκολιών. Και για όλους μας, κάθε στιγμή στον στίβο της κοινής ασκήσεως, είναι χαρά και, προ παντός, ωφέλεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.