Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

REPÉRAGE

 

REPÉRAGE



     Η αληθινή δομή των πραγμάτων παραμένει απόκρυφη διότι έτσι αρέσει στη φύση («…φύσις κρύπτεσθαι φιλεῖ.») όπως μας σημειώνει κι ο οχλολοίδορος Ηράκλειτος κι έτσι, για τους πολλούς ανοήτους δεν γίνεται κατανοητό ότι ο πόλεμος διεκδικεί και την πατρότητα της Τέχνης!

     «…πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους.» μας αφήνει ως αδιάψευστη παρακαταθήκη ο αριστοκράτης Ηράκλειτος αλλά ο όχλος δεν αντιλαμβάνεται ότι μέσα σ΄ αυτό το «πάντων» εμπεριέχεται και η Τέχνη!

     Έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν και οι μικρόνοες οι οποίοι δεν εννοούν ότι ο Πόλεμος, όχι μόνον ασύμβατος με την Τέχνη δεν είναι, αλλά παραμένει και αυτής ο πατέρας! Και νομίζουν ότι η πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας …απομειώνεται πλάι στις καλές, επονομαζόμενες, Τέχνες ενώ, αντιθέτως, αναδεικνύεται μέσα από αυτές!

     Ευτυχώς, στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» οι λόγοι του, ευλόγως, υπερόπτη Ηρακλείτου γίνονται κατανοητοί και, βεβαίως, σεβαστοί! 

     Και "ούτω πως", στην Ομάδα μας μπορούμε να έχουμε Εφιπποτοξότες πολεμιστές αλλά και, συνάμα, καλλιεργημένους που δεν θεωρούν την Τέχνη ξένη(!) προς τον ...πατέρα της! 

     Κι έτσι, σήμερα, ο Αρχηγός της Ομάδος μας Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης με την βοηθό του Συνασκούμενη Δέσποινα Μπόνου, σήμερα, αφιερώθηκαν στην προετοιμασία ενός κινηματογραφικού γυρίσματος που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από αμερικανική εταιρεία για την προβολή του έργου των «Ελλήνων Κενταύρων», αναζητώντας χώρους γυρισμάτων (repérage) ώστε να προβληθεί, στο διεθνές κοινό προς το οποίο απευθύνεται η παραγωγή, ο ιερός Βράχος και ο πολύπαθος Παρθενώνας ο οποίος όταν δεν τσιμεντώνεται από την υπουργό Α-πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετατρέπεται σε ...απλώστρα των απλύτων (πλακάτ) του εγκληματικού κομμουνιστικού κόμματος των ντόπιων μητραλοιών!

     Ένα repérage, λοιπόν, το σημερινό, επικεντρωμένο στην θέα του Παρθενώνος κατά το νοτιοδυτικό τόξο του, από τον λόφο των Μουσών μέχρι την Πνύκα καταγεγραμμένο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) και από κάμερα!

     Αναπόφευκτη η συμπερίληψη στο εγχείρημα της (εξακολουθούσας!) ρωμαϊκής κυριαρχίας επί μιας Ελλάδος νεκρής, ήδη, από την μάχη της Πύδνας, με τον ρωμαϊκό "τοποτηρητή" του μνημείου του Φιλοπάππου να δυναστεύει μια γραικία που απεμπόλησε την πατρώα θρησκεία της υπέρ αλλοτρίου δόγματος που την οδήγησε στην σημερινή της εξαθλίωση...

     ...Ωστόσο, οι "Έλληνες Κένταυροι" πιστοί τοις "κείνων ρήμασι", επιμένουμε να επιδιώκουμε την προβολή των απομενόντων ψηγμάτων Ελληνισμού αναζητώντας, σήμερα, τις καλύτερες οπτικές γωνίες για την διεθνή παρουσίασή τους!

     Τι κι αν η, καθ΄ ύλην ..."αρμοδία", υπουργός Α-πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και φίλη του δικαζομένου ως βιαστή ανηλίκων αντιφασίστα Δημήτρη Λιγνάδη περί ...άλλα τυρβάζει και ακολουθεί την ...πεπατημένη του ρόλου της έξωθεν, διατεταγμένης "παραδουλεύτρας", ομολόγου της Μελίνας Μερκούρη η οποία, άλλοτε, επέβαλε στους Έλληνες εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς μας χώρους; Εμείς ακολουθούμε το "μονοπάτι" που μας υποδεικνύει η καταγωγή μας, ανεξαρτήτως των εκφυλισμένων "σειρήνων" της περιρρέουσας μαζοκρατικής παρακμής!  

      Ο ιερός Βράχος και το δωρικό "επιστέγασμά" του καταφέρνουν ακόμη και σήμερα, όπως και ανά τους αιώνες, να σηματοδοτούν έναν Πολιτισμό ο οποίος εμπνέει για τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα τα οποία οι άθλιες μαζορέτες του σύγχρονου κΕνοβουλευτισμού πλασάρουν στους ανοήτους ψηφοφόρους τους!

     Η Ιστορία, όμως, αναμένει λίγο πιο κάτω τους δημοκρατικούς βεβήλους με την μορφή του σκωπτικότατου Αχιλλέως Παράσχου ο οποίος με ..."τον κεραυνό εις φάκελλον ευόσμως κεκλεισμένο" θα τους θυμίσει, στη "στροφή" ότι οι ένοχοι δεν συγχωρούνται παρά μόνον από ηλιθίους...

      Κι όσο κι αν τα σύμβολα των κατακτητών παραμένουν μιαίνοντα τα Ελληνικά ιερά και όσια, οι παίδες Ελλήνων έχουν γνώση και, κυρίως, θέληση!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.