Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

 

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!


 


     Κορυφαίος βιολονίστας ο Λεωνίδας Καβάκος και κορυφαίος εντός κι εκτός «συνόρων»! Ένας βιρτουόζος Έλληνας μουσικός με παγκόσμια ακτινοβολία, ο οποίος δημιουργεί και κυριαρχεί σε ένα ιδιαιτέρως ελεγχόμενο, από ιδεολογικοπολιτικής πλευράς, επαγγελματικό «περιβάλλον» το οποίο δεν επιτρέπει παρά την εκβιαστική συμμόρφωση με τις δικτατορικές επιταγές μιας συστημικής «κορεκτίλας» η οποία στραγγαλίζει τον Άνθρωπο και τον μετατρέπει σε ποταπό «εργαλείο» της! Κι όμως, αυτός ο κορυφαίος καλλιτέχνης στέκεται ακλόνητος στη κορυφή όχι μόνον της κλαλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και του ποδηγετούμενου επαγγελματικού χώρου του, μη διστάζοντας να διακηρύσσει ελεύθερα και δημόσια, όπως πρέπει σε κάθε άνω θρώσκοντα, τις θέσεις του ως προς την Πολιτεία η οποία τον εγκολπώνεται μαζύ με το έργο του, δηλαδή, τις  π ο λ ι τ ι κ έ ς θέσεις του οι οποίες συντάσσονται με την ελευθερία της Κοινωνίας, αλλά και της Ανθρωπότητος που μάχεται η εκβιάζουσα συστημική «κορεκτίλα»! Κι έτσι ο Λεωνίδας Καβάκος νικά, υπερβαίνοντας το στενό όριο του «καλλιτέχνη» παραμένοντας πολιτικό όν, όπως ακριβώς ορίζει ο αριστοτελικός κανόνας για τον ολοκληρωμένο Πολίτη!

     Κορυφαίος πιανίστας κι ο Δημήτρης Σγούρος, κάτι, όμως, σαν ένα άψογο και άψυχο κατασκευασμένο …cd, το οποίο «παίζει» πολύ ωραία μουσική, «γραμμένο» σε ένα προηγμένο studio, χωρίς όμως ανθρώπινη προσωπικότητα που αγωνιά για την κοινωνία της. Θα μας μιλήσει για την πανάκριβη “Lamborghini” του και για τα καλούδια που του εξασφαλίζει η ικανότητα αναπαραγωγής ήχων που διαθέτει, αλλά υπομένει το «φίμωτρο»που του φορά το σύστημα και δεν ολοκληρώνεται ποτέ ως πολίτης μιας κοινωνίας όπως και κάθε καλό cd που περιμένει στη cdιέρα για να «παίξει»!   

     Εμείς, τέλος, οι «Έλληνες Κένταυροι» εκ της ιδρύσεώς τους έχουμε διακηρύξει ελεύθερα και δημόσια την Πλατωνική  π ο λ ι τ ι κ ή τοποθέτησή μας, αναφορικώς με το χρέος μας έναντι των κοινών μιας Πολιτείας η οποία μας εγκολπώνεται και υποδέχεται το έργο μας! Κι όχι μόνον δεν μας τρομάζει και δεν καταφέρνει να μας φιμώσει η στραγγαλιστική συστημική «κορεκτίλα» των ηλιθίων που μας περιβάλλει, αλλά καταφέρνουμε να την ακυρώσουμε επιμένοντας στην φράση του 8ου βιβλίου της «Πολιτείας» του Έλληνος φιλοσόφου η οποία υπογραμμίζει: «ΟΥΚ ΕΞ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ  Ή ΕΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»!

     Συνεπώς, απορρίπτουμε ως ηττοπαθείς και αναξιοπρεπείς τις συστάσεις περί «αποφυγής πολιτικών διατυπώσεων» που ελάχιστοι προσκυνημένοι μας απευθύνουν, κυρίως, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα «εκείνων αδικαιολόγητα»!

     Διότι γνωρίζουμε ότι, ούτε βιολονίστας, ούτε Εφιπποτοξότης, ούτε ο,τιδήποτε άλλο, μπορεί να είσαι αν, προηγουμένως, δεν είσαι  ε λ ε ύ θ ε ρ ο ς πολίτης και αν δεν έχεις την τόλμη της ελεύθερης εκφράσεως γνώμης! Και στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων», με την συλλογική στάση μας, αυτό είναι το πρώτο που επιδιώκουμε και επιτυγχάνουμε εν μέσω «ορνιθώνος» δειλών και μοιραίων «ορνίθων» και άλλων …cd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.