Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


     Σε παρόμοιες προπονητικές ημερίδες το πρόβλημα για κάθε Εκπαιδευτή είναι ότι ποτέ δεν είναι σίγουρος αν εκπαιδεύει ή αν ...εκπαιδεύεται!


     Όσο κι αν η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αποτελεί "δεξαμενή" ιδιαιτέρων προσωπικοτήτων μια "περίπτωση" σαν την σημερινή ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη ώστε να παραδίδεις στον εκπαιδευόμενο την φωτογραφική μηχανή και να τον εισάγεις από την πρώτη στιγμή στην εκπαιδευτική προσέγγιση αποτρέποντας κάθε απώλεια "στιγμών" απαραίτητων όχι, απλώς, για την ανέλιξη ενός εκπαιδευομένου αλλά ολόκληρης της Τοξοβολίας.


     Και ορίζοντάς τον να σε κρίνει με τον φακό της κάμερας μετατρέπεις τον εκπαιδευόμενο σε Εκπαιδευτή σου ανατρέποντας κάθε συμβατικότητα εκπαιδεύσεως προς όφελος ολόκληρης της Σχολής.


     Ο Αντώνης αποτελεί "δώρημα" στην Ομάδα μας από την διοργάνωση της τελευταίας μονοήμερης εκδρομής μας της εγγύς Πελοποννήσου και σήμερα, δυο μέρες μετά την λήξη της τον καλωσορίσαμε στην δύναμη των "Ελλήνων Κενταύρων" όχι ως νέο μέλος αλλά ως ...συνιδρυτικό, λόγω μιας νοοτροπίας απολύτως ταυτιζόμενης με εκείνη των Αξιών και Ιδανικών της Ομάδος μας!


    Στην σημερινή του, πρώτη, εκπαίδευση στην Τοξοβολία, ο Αντώνης διατηρήθηκε στο εισαγωγικό κεφάλαιο της Τοξοβολίας εξ Επαφής και όχι μόνον κράτησε αναλλοίωτα τα όσα περί στάσεως και βασικής τεχνικής του είχε μεταδώσει δύο ημέρες πριν ο Μηνάς μας στο Κάστρο του Άργους αλλά και από μόνος του επεχείρησε και πέτυχε την ακόμη περισσότερο βελτίωση στάσεως και χειρισμών.


     Η "εγκεφαλική" προσωπικότητα "καθρεφτίστηκε" στην Τοξοβολία όχι ενός απλού Τοξότη αλλ΄ ενός "στρατηγού" του έγχορδου ..."μπιλιάρδου" ο οποίος, χωρίς ...αιδώ μεν, αλλά με διαρκή περίσκεψη αμέτρητα ...στρατηγήματα, στοχεύοντας, έδινε την εικόνα ενός ...μόνιτορ που αναλύει τροχιές, ανέμους και άλλες παραμέτρους καταλήγοντας πάντοτε είτε επί του προσδοκίμου σημείου είτε πολύ κοντά σ΄ αυτό!


     Πραγματικά, "μαγική" όσο και ανατρεπτική αυτή η εκπαίδευση, μία πολύ σπάνια περίπτωση στα 15 χρόνια της λειτουργίας της Ομάδος μας όπου ο Εκπαιδευτής αφέθηκε στην απόλαυση των χειριστικών και στοχαστικών προσεγγίσεων του εκπαιδευομένου.


     Ίσως, να μην ήταν ακριβώς μια προπονητική ημερίδα αλλά μια μυσταγωγική διαδικασία μέσα σ΄ετούτη την "δεξαμενή" ιδιαιτέρων προσωπικοτήτων που λέγεται "Έλληνες Κένταυροι".


     Θα λέγαμε..."Καλωσήλθες Αντώνη!" αλλά μόνη μας αναστολή το ...ετεροχρονισμένον της φράσεως αφού, ως φαίνεται, ο Αντώνης ήταν πολλά χρόνια μαζύ μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.