Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ΜΕ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΛΠΑΣΜΟ!


      Όταν στο "Ristorante Verona" δεν έρεε το κατάξανθο τοσκάνικο "Chianti Ruffino" συνοδεύοντας μία "δυνατή" sοppressata, ...απασφαλίζονταν ένα φλασκί λομβάρδικου "Disaronno" για να πλημμυρίσει ο ναός της γευσιγνωσίας με άρωμα αμυγδάλου και να τέρψει ουρανίσκους που θα απολάμβαναν εκείνα τα γευστικά καλούδια που είχαν φτάσει από τα κελάρια της Madonna dei Miracoli. Μπορεί για τους γραικυλο-χατζηρωμηούς όλα τούτα ν΄ ακούγονται ...σινικά, όμως, για τους μαθητές του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, τον Έλληνα Θράκα και τους Λατίνους ...βερονέζους, η ποιότητα του πολέμου παραμένει συνακόλουθη της ποιότητος της ζωής και το καλλίγευστο, κεχριμπαρένιο, "Disaronno" σκορπά την ίδια "μέθη" με το συναρπαστικό θέαμα των αποκεφαλισμένων αντιπάλων του γενναίου Έλληνος Στρατιώτη της Αναγεννήσεως... 


     Διότι, όπως κι ο Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης, έτσι και το "Disaronno", δώρημα της αναγεννησιακής "τέχνης" υπήρξε...


     Ο δωδεκάχρονος Χάρης και η Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν ασχολούνται με ..."games", δεν είναι ..."gamers"! Η Έφιππη Τοξοβολία για μας είναι πολεμική τέχνη κι όχι μια διαδικασία να στείλουμε ένα βέλος σε κάποιον στόχο (έναιμο ή άναιμο, δεν έχει σημασία)...Και πολεμώντας μάθαμε να απολαμβάνουμε τη ζωή, να ασκητεύουμε δρομάρηδες στο κούρσεμα των κελαριών της Madonna dei Miracoli και να αφήνουμε διψασμένους τους ρασοφόρους θεματοφύλακές της αρπάζοντάς τους τα φλασκιά με τον κεχριμπαρένιο θησαυρό τους...


     Ναι, ο δωδεκάχρονος Χάρης διδάσκεται τον πόλεμο κι όχι ένα "game" κι αυτό σημαίνει πολλά, πολύ περισσότερα απ΄ όσα μπορεί κανείς να φανταστεί... Σιγά-σιγά, αυτός ο δωδεκάχρονος θα πρέπει να μάθει να απολαμβάνει χωρίς να υποκύπτει και να διαλέγει την δική του Alessandra Scala απολαμβάνοντας τα σκανδαλώδη συμπόσια των Μεδίκων χωρίς να εκτρέπεται όπως εκείνοι αλλά κι έτοιμος να θυσιαστεί στα κύματα του οργισμένου Κεκίνα μια νύχτα με πανσέληνο καταχαρούμενος για μια ζωή που έζησε γεμάτη ραφινάτες συγκινήσεις.


     Ο Εφιπποτοξότης, πλέον, Χάρης, πέρασε σε μια υψηλότερη ("γευσιγνωστικότερη", θα λέγαμε) προσέγγιση της πολεμικής τέχνης της Έφιππης Τεχνογνωσίας διδασκόμενος την σημασία του ποιοτικώς, επιθετικού, καλπασμού! Ο Ιππέας προορίζεται για Ιππότης και, τέλος, για Estradioto διότι, αυτός είναι ο στόχος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" να αποκεφαλίσει το "αμφιλεγόμενο", παρά φύσει, ποντικάκι του πειράματος "Universe 25", περισώζοντας τον υγιή επιβήτορα που θα αναπαραγάγει την ζωή! 


     Δε θέλουμε "πεισιθάνατα αγοράκια" στη φυλή μας αλλά μαχητές της ζωής κι ο Χάρης, σήμερα που διώξαμε τον πάντοτε παρόντα Πατέρα του, έμαθε από τον Παππού του το πρώτο βήμα: Καλπάζουμε τον δυνατό τετράποδο επιβήτορα, με ψυχολογία  σ α ρ ω τ ι κ ή  ενώ απ΄ τους μυκτήρες του Ίππου ξεχύνεται το άρωμα του πικραμύγδαλου... "Disaronno" καθώς το τετράποδο καλπάζει πρώτα για να ποδοπατήσει ό,τι βρεθεί στο διάβα του και μετά για να σταλεί το βέλος στον στόχο! Και οι Παππούδες ...ξέρουν!


     Και ο Χάρης υπέροχος όπως πάντα, με το πονηρό χαμόγελο να έχει αντιληφθεί πλήρως την "κατεύθυνση" προς την οποία να καλπάζει ακάθεκτος και  σ α ρ ω τ ι κ ό ς ..."ραντισμένος" από το άρωμα του "Disaronno"!


     Tίποτε συναρπαστικότερο από το να απολαμβάνεις τον μέλλοντα Estradioto να  σ α ρ ώ ν ε ι  κάθε εμπόδιο έστω, πριν δοκιμάσει ..."Disaronno"... Φαντάσου κατόπιν! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.