Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΜΕ ...ΟΒΙΔΙΑΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ!


     Ούτε η παράλειψη της εκδόσεως ανακοινώσεως προς τους Συνασκουμένους γι αυτή την Προπόνηση, ούτε οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που μας μετέτρεπαν σε κάθιδρους "σπόγγους", ούτε οι λόγω συνθηκών καταιγιστικές επιθέσεις αιμοδιψών κουνουπιών που μας μετέτρεπαν σε ... αιμάσσοντα "σουρωτήρια", ούτε  τ ί π ο τ ε άλλο κατάφερε να μας χαλάσει αυτή την, πραγματικά, ...επική Προπόνηση όπου δύο γλυκύτατες Αμαζόνες μετετράπησαν σε ...Σκύθισσες "ύαινες" που τόξευαν φονικά με οπισθοπλατιαίες τοξεύσεις χωρίς να χάσουν ούτε ένα βέλος εκτός στόχου!


     Η Δέσποινα και η Νικολέτα κατέφθασαν στην ώρα τους και, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στο προπονητικό πρόγραμμα, η Προπόνηση ξεκίνησε με Τοξοβολία εξ Επαφής για προθερμαντικούς λόγους όσο και για εξοικονόμηση χρόνου υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης.


     Οι δύο Συνασκούμενες από την πρώτη στιγμή επέδειξαν τέτοιαν αυτοσυγκέντρωση ώστε κρίθηκε σκόπιμο να μη τους χορηγηθούν προστατευτικά "γυαλιά" κατά την εκτέλεση των εγγύς τοξεύσεων.


     Οι επιδόσεις τους στην πρώτη αυτή φάση προμήνυαν λαμπρήν εξέλιξη αλλά δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ακριβώς ..."τι".


     Οι αποστάσεις αναπτύχθηκαν και τα "γυαλιά" δόθηκαν για κάθε ενδεχόμενο, έστω και αν δεν χρειάσθηκαν. Έτσι, φορέσαμε κι εμείς ...προστατευτικά για να μην έχει παράπονο ο ...Τσιόδρας!


     Ο μεταξύ τους συντονισμός αξιοπρόσεκτος μέχρι σκανδαλώδους σημείου να ταυτίζονται ακόμη και στις ελάχιστες αστοχίες τους.


     Μπορεί να τις ...ρήμαζαν τα δαγκώματα των κουνουπιών αλλά αυτές ...αδυσώπητες, από διάφορες θέσεις και στάσεις, ανταπέδιδαν επί του στόχου με τα βέλη τους όσα τσιμπήματα υφίσταντο από τους ...ανωφελείς.


     Και ασχέτως εάν "έκαιγαν" αρκετές αντικουνουπικές "σπείρες" ολόγυρα, ασχέτως εάν τα ευαίσθητα εκτεθειμένα μέρη του σώματός τους είχαν κατακοκκινίσει από τα τσιμπήματα, αυτές παρέμεναν προσηλωμένες στην Προπόνησή τους!


     Σε λίγο, ο δυναμισμός αυτών των δύο κοριτσιών παρότρυνε τον Εκπαιδευτή τους να τις ανεβάσει στο επίπεδο εκτελέσεως οπισθοπλατιαίων τοξεύσεων και ...ιδού το θαύμα!


     Σχεδόν αμέσως και οι δύο εξετέλεσαν μια σειρά οπισθοπλατιαίων τοξεύσεων με ...λύσσα Μήδειας που σημαδεύει, όχι τα παιδιά της αλλά τον ίδιο τον ...Ιάσονα! 


     Σημειωτέον ότι  ό λ α, μηδενός εξαιρουμένου, τα βέλη των δύο ...αδίστακτων ενόπλων θηλυκών, σε όλα τα "σετ", έπληξαν τον στόχο με έναν ρυθμό τοξεύσεων που θύμιζε περισσότερο ρυθμικό τυμπανισμό Σαμάνου παρά προσκρούοντα βέλη επί στόχου.


     Εκπληκτική εμπειρία αλλά, πια, τα έχουμε συνηθίσει όλα σε τούτη την Ομάδα...


      Η λήξη αυτής της προπονητικής ημερίδος μας βρήκε στην γνωστή ...νιρβάνα της και τα δύο κορίτσια απεσύρθησαν για να "αλλάξουν" για να αποχωρήσουν και, μετά από λίγο, οι μέχρι πριν λίγο κατασκονισμένες και κάθιδρες ...αχαλίνωτες Σκύθισσες Αμαζόνες εμφανίστηκαν ως δύο φωτομοντέλα έτοιμα για την πασαρέλα, αφού ακολουθούσε γι αυτές ..."έξοδος" εκ του ...στρατωνισμού μετά δημοσίων ...θεαμάτων! Κι αυτές τις οβιδιανές μεταμορφώσεις χαιρόμαστε στα παιδιά μας τα οποία είναι έτοιμα για κάθε κατάσταση, ανταποκρινόμενα πλήρως είτε στον πόλεμο, είτε στην ειρήνη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.