Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


     Η πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας όπως διακονείται από την Ελληνική της Σχολή, των "Ελλήνων Κενταύρων", υποστυλώνεται από ένα καθοριστικό φιλοσοφικό θεμέλιο το οποίο ο Ιδρυτής της εξέθεσε παλαιότερα (2015) ως προσκεκλημένος σύνεδρος στο 6ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ το οποίο διοργάνωσε το Σουηδικό Ίδρυμα "Tallberg Foundation". Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία η Έφιππη Τοξοβολία προσέλαβε, διεθνώς, μία φιλοσοφική "διάσταση" με την εισήγηση του Έλληνος Εφιπποτοξότη που είχε ως εξής:

 

     Η υπόσχεση για την  ε π ι λ ε κ τ ι κ ή  σωτηρία  μ ό ν ο ν των  α ν τ ι λ η π τ ι κ ώ ν όντων και όχι όλων, αποτελεί σταθερό ιδρυτικό προσανατολισμό της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", δοθέντων των φυσικών περιορισμών που κρίνουν ότι οι δυνατότητες ενός οιουδήποτε εγχειρήματος δεν είναι απεριόριστες και δεν αρκούν ...λαϊκίζοντες ευσεβείς πόθοι, αλλά επιτάσσεται η διαμόρφωση ρεαλιστικής συνειδητότητος για την πραγμάτωση κάθε οράματος.

     Συμβολή στο ιδρυτικό όραμα των "Ελλήνων Κενταύρων" το περιεχόμενο σχετικού κεφαλαίου ενός ζενικού μελετήματος το οποίο αναλύει αυτή την υπόσχεση σωτηρίας των αντιληπτικών όντων η οποία περικλείεται στο βουδδιστικό δόγμα Μαχαγιάνα:
      Περί αυτών και μόνον, των αντιληπτικών όντων, η προσπάθεια και η υπόσχεση σωτηρίας κατά την χορεία της διδασκαλίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" και ουδέν πέραν αυτών. Και τούτο όχι εκ περιφρονήσεως αλλά ένεκεν αποφυγής περισπασμού της προσπαθείας με κίνδυνο αναποτελεσματικότητος έναντι ακόμη και των ολιγίστων!


ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΟΡΩΝ

      Από το ειδικό "ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΩΝ"  του Κωνσταντίνου Ν. Μαλεβίτη (2010), αντλούμε τις παρακάτω ερμηνείες των όρων του κειμένου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.