Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΕΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΜΕ ΧΟΡΤΟ


     Φίλος-αναγνώστης του Ιστολογίου μας, εξ αφορμής προηγουμένης αναρτήσεώς μας η οποία περιείχε αναφορά στην αφιδρωτικήν εντριβή του Ίππου με στεγνό χόρτο (σανό κλπ) μετά από κάθε κοπιαστικήν εργασία προκειμένου να μη μένει ιδρωμένος και κρυολογήσει, μας επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί …«αυτοσχεδιασμό» και είναι επικίνδυνο διότι μπορεί το χόρτο να μεταφέρει μικρόβια στον Ίππο ειδικώς εάν ο Ίππος εμφανίζει λύση της συνεχείας του δέρματός του εμφανίζοντας, έτσι, «πύλη εισόδου» των μικροβίων στον οργανισμό του κλπ κλπ.



     Επειδή στην Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» κανένας «αυτοσχεδιασμός» δεν συγχωρείται και οι εφαρμογές μας συνοδεύονται απαραιτήτως από αυστηρή τεκμηρίωση εγκεκριμένων πηγών και/ή διδασκαλιών, η εντριβή του καθίδρου Ίππου με χόρτο προκειμένου να τον στεγνώσουμε αποτελεί εγκεκριμένο τρόπο καταγεγραμμένο ακόμη και σε στρατιωτικά εγχειρίδια όπως το παρατιθέμενο στο οποίο, σε δύο διαφορετικά σημεία (σελ. 7 και σελ. 8)αναφέρεται σε αυτόν τον τρόπο αφιδρώσεως του Ίππου, δηλαδή, δι εντριβής με χόρτο.

     Τέλος, οι φόβοι περί ενδεχομένου επιμολύνσεως του Ίππου με μικρόβια κλπ κλπ, αντιστοιχούν στις πιθανότητες ομοίων αποτελεσμάτων και χωρίς την παρέμβαση του Ανθρώπου κατά την ανθιδρωτική διαδικασία, είτε εντός Σταύλου είτε εκτός αυτού, όταν δια σημείου λύσεως της συνεχείας του δέρματός του εισχωρήσει κάτι ανεπιθύμητο, τηρουμένων πάντως των κατά περίπτωση πιθανοτήτων. Επ΄ αυτού εντοπίζουμε, μάλλον, φόβους προερχομένους από την εκπαίδευση των πολιτών των συγχρόνων δημοκρατικών κοινωνιών οι οποίοι αποκλίνουν προς την ...τρομολαγνεία προς την οποία τους καθοδηγεί το σύστημα υποταγής ώστε να ελέγχονται ευκολότερα. 

     Άλλωστε, στην Ιππική οι αυτοσχεδιασμοί δεν συγχωρούνται και όλα πρέπει να εκτελούνται επί τη βάσει των τεκμηριωμένων πορισμάτων που αφορούν, πρωτίστως, στην ευημερία του Ίππου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.