Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Απολαμβάνοντας μια πολεμική τέχνη και, ασφαλώς, την Έφιππη Τοξοβολία διαθέτοντας από το περίσσευμα του χρόνου σου, είναι κάτι αξιέπαινο, όμως, διπλά αξιέπαινο είναι αν δεν πρόκειται για την διάθεση περισσεύματος, αλλά υστερήματος χρόνου. 


     Κι ο Μάριος είναι διπλά αξιέπαινος διότι ξεκίνησε την δική του επαφή με τον Ίππο και την Ιππική υπό την πίεση του χρόνου μιας «εξόδου» του από την Μονάδα στην οποία υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.


     Με την βοήθεια του Εκπαιδευτή του Ιφικράτη, ο Μάριος ήρθε σε επαφή με τον Ίππο, κάθισε σωστά στη ράχη του και τον διηύθυνε σε αυτό το πρώτο μάθημά του, πριν επιστρέψει στην Μονάδα του κι αυτό είναι δείγμα αυτοπειθαρχημένου χαρακτήρος ο οποίος επενδύει σωστά τον λιγοστό χρόνο της ολιγόωρης εξόδου του ώστε να ωφεληθεί πολύ περισσότερο αντί να «ξοδέψει» την ψυχή του στο νοσηρό περιβάλλον μιας καφετέριας.



     Γνήσιος Κένταυρος ο Μάριος αλλά η τελευταία δραστηριότητα των «Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος» δεν εξαντλείται εδώ.



     Μαζύ με τον Μάριο και η Έλενα είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον Ίππο και την Ιππασία πάντοτε υπό την διδασκαλία του Ιφικράτη.



     Κατά την ίδια ημερίδα οι Χαλκιδείς Συνασκούμενοι ασχολήθηκαν και με την Τοξοβολία παρουσιάζοντας μιαν εικόνα συντονισμένης Γραμμής Βολής.



     Οι τοξευτικές ασκήσεις με την «σφραγίδα» της φαντασίας του Ιφικράτη αρκετές και δυναμικές. Κι έτσι, ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε γι άλλη μιαν ημερίδα στην αυλή και στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.