Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
Ήχοι "κονσέρτο" στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων"


     Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς, καθημερινής, εμπειρίας με το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο ανοίγει έναν πελώριο, "εσωτερικό φεγγίτη" μέσα από τον οποίο μπορείς να περάσεις το χέρι και με τ΄ ακροδάχτυλα να ψαύσεις αλήθειες της ζωής και του κόσμου που με τίποτε άλλο δεν θα μπορούσες να αγγίξεις!


     Κι όταν το χέρι σου απλώνεται έξω από τον φεγγίτη για ν΄αγγίξει αλήθειες κι όχι ...αργύρια, η ανεκτίμητη υπεραξία της γνώσεως γεμίζει το υπαρξιακό πουγγί που αποθησαυρίζει πραγματικά οφέλη κι όχι αναλώσιμα "χρυσία" ...στρογγυλά για να τσουλάνε και χάρτινα για να τα παίρνει ο ...άνεμος!


     Στη συνεπτυγμένη, πια, Γραμμή Βολής της αυλής των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν ωφελούνται, απλώς, οι Συνασκούμενοι αλλά ωφελείται η ίδια η Τοξοβολία η οποία προάγεται μέσα από πειραματικές διαδικασίες των οποίων η διαχείριση στο ολιγοπρόσωπο "vitro" ενός περιορισμένου χώρου αναδεικνύει "ανάγλυφο" το αποτέλεσμα αυτοστιγμεί.


     Κι όπως περνά γονιμότατα και εργωδέστατα ο προπονητικός μας χρόνος με την διαρκή επαύξηση τοξευτικής εμπειρίας, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" μπορεί, πλέον, να κάνει λόγο για αλματώδη πρόοδο!


     Δύο Συνασκούμενες επέστρεψαν στην Γραμμή Βολής μετά από πολύ μεγάλη περίοδο αποχής κι άλλα τρία πρόσωπα που συχνά προπονούνται βρέθηκαν ο ένας πλάι στον άλλο κατά την τελευταία Προπόνησή μας κι όμως και οι πέντε, πραγματικά, σαν "ένας" λειτούργησαν και απέδωσαν θεαματικά με αποτέλεσμα και οι δύο απουσιάσασες να μην υστερήσουν διόλου στην εκτέλεση του προπονητικού προγράμματος.


     Τηρουμένου, απαρεγκλίτως, ενός καλοσχεδιασμένου πλάνου με απαρχή την Τοξοβολία εξ Επαφής και σε αυτή την Προπόνηση συναγάγαμε σπουδαία συμπεράσματα για την ανέλιξη των Συνασκουμένων μέσα από "χειρισμούς" στοχευμένης, πρωτίστως, ψυχοπνευματικής και δευτερευόντως, τοξευτικής, βελτιώσεως.


     Έτσι, με το όλο πλαίσιο που διαμορφώνεται σήμερα στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων" πολλαπλασιάζονται οι προσδοκίες για την ανάδειξη όχι απλώς ..."πρωταθλητών" αλλά συνειδητών Τοξοτών, κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ την μαχητή "βαθμονόμηση" δεξιοτήτων αναγορεύοντάς την σε ουσιαστική αξιακή αποτίμηση! 


     Χαρήκαμε με την παρατήρηση της Sabine η οποία σε κάποια στιγμή την ακούσαμε να λέει "Μα δεν κάναμε προθέρμανση" χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί ότι και βεβαίως είχαμε κάνει προθέρμανση με τρεις διαφορετικές διαδικασίες Τοξοβολίας εξ Επαφής, αυτοπροστατευόμενοι αλλά και, ταυτοχρόνως, ασκούμενοι χωρίς να χάνουμε χρόνο... 


     Με το προπονητικό μας πρόγραμμα το οποίο διαρκώς βελτιώνουμε καταφέρνουμε να κατακτούμε τόσα ατομικά οφέλη, αλλά, ταυτοχρόνως και τόσα αναπτύγματα της Τοξοβολίας, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε!


     Συγκινητική η Ιωάννα μας η οποία, αν και αποτελεί την ..."κατάρα" του Σχολείου σιωπής παραμένει ...σκανδαλωδώς ευγενέστατη, επιστρέφοντας μετά από ένα ταξίδι στο Βερολίνο όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει μία συναυλία, μετέφερε και δώρισε στην Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας μιαν εξαιρετική γερμανική κασετίνα (foglio) του 1926 με περιεχόμενο εκατοντάδες καλοτυπωμένα μονόφυλλα καθένα εκ των οποίων αναφέρεται και σε έναν Γερμανό καλλιτέχνη της περιόδου του Μεσοπολέμου.


     Ευγνώμονες ευχαριστίες από όλους μας προς την Ιωάννα για το ευγενικό της δώρο το οποίο καλύπτει μια σημαντική "πτυχή" της νεώτερης Ευρωπαϊκής Τέχνης. 


     Η εποχή των Ηρώων δεν αποτελεί, απλώς, τον τίτλο μουσικού έργου ενός κορυφαίου Ούγγρου δημιουργού αλλά την επισήμανση μιας χρονικής περιόδου κατά την οποία, υπό λίαν παρακμιακές συνθήκες, κάποιοι ελάχιστοι συνεχίζουν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στον ανθρώπινο Πολιτισμό. Και οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν μπορούν παρά να ανήκουν στην χορεία αυτών που δημιουργούν είτε με ένα μουσικό έγχορδο είτε με την χορδή ενός Τόξου!


     Και, μετά από όλα τα παραπάνω ακούστε κι εσείς τι ...αντήχησε από τις χορδές των Τόξων και τις προσκρούσεις των βελών στο στόχο, στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων, στη τελευταία εβδομαδιαία Προπόνηση Ενστικτώδους Τοξοβολίας! Μιας και δεν μπορέσατε να την παρακολουθήσετε κι εσείς, η λυρική σύναψη που ακολουθεί μπορεί να αποδώσει ένα μικρό μέρος της τελευταίας Προπονήσεώς μας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.