Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Ήδη, από τις πρώτες στιγμές της λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" εκτιμήθηκε η μεγάλη σημασία της νυκτερινής στοχαστικής εξασκήσεως έκτοτε, δε, πολλά "μονοπάτια" επ΄ αυτού κατακτήθηκαν. Σήμερα, με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρείται ότι οι απανταχού "Έλληνες Κένταυροι" αποδίδουν στην προπονητική σχεδίασή τους την δέουσα προσοχή στην νυκτερινή στοχαστικήν εξάσκηση, οξύνοντας το στοχαστικό ένστικτό τους.


     Στην τελευταία τακτική Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" ο Αρχηγός του Παραρτήματος Εφιπποτοξότης Γ. Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης και ο Συνασκούμενος Μάριος ακολούθησαν ένα πρόγραμμα νυκτερινής τοξεύσεως που ξεκίνησε με ημερήσιο φως, σταθμίζοντας "νόρμες" που εφαρμόσθηκαν με άριστα αποτελέσματα στο παρελθόν.


     Επιλέγοντας, για λόγους ασφαλείας, έναν ελεγχόμενο κλειστό χώρο, ο Ιφικράτης με τον Μάριο δοκίμασαν πειραματικές τοξευτικές προσεγγίσεις καθορίζοντας με κεριά μια βοηθητική στοχαστικήν ευθεία.


     Παρά την αισθητότατη πνοή ανέμου στον χώρο, υπήρξε πρόβλεψη προστασίας της φλόγας των κεριών και η Προπόνηση "ευθυγραμμίστηκε" απερίσπαστα με την, υπό διαρκή προστασία, φωτεινή ευθεία.


     Η εκπαίδευση της Ομάδος μας επιδιώκει την όσο το δυνατόν ευρύτερη κατάκτηση των μυστικών της Ιππικής και της Τοξοβολίας ώστε πάντα οι εκπαιδευτικές ημερίδες μας να εμπεριέχουν το στοιχείο της πρωτοτυπίας και δι αυτού της προόδου, κατακτώντας όσο γίνεται περισσότερη γνώση και καλύτερη δεξιότητα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.