Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


    Πράγματι, η Ελλάδα απέχει πολύ από εκείνες τις χώρες στις οποίες η Τοξοβολία αποτελεί όχι, απλώς, "εθνικό άθλημα", αλλά "εθνική θρησκεία"... Χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Μογγολία, η Κορέα, χώρες στις οποίες οι μαθητές της Τοξοβολίας παραμένουν επί ...χ ρ ό ν ι α, επαναλαμβάνοντας την ίδια τεχνική σε μία απόσταση λίγων εκατοστών από τον στόχο, κάτι που θεωρεί αδιανόητο ένας αιματώδης "μεσογειακός" ο οποίος, όμως, ποτέ δεν καταφέρνει να "φτάσει" τον ανατολίτη... Τι κρίμα, ακόμη να μη μπορεί να γίνει κατανοητή η αξία της εμμονής στην αυτοβελτίωση δια της υπομονής και όχι μόνον στον τομέα της Τοξοβολίας..., αλλά και σ΄ αυτόν!


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" έχοντας την Τιμή να έχει, πρώτη εισαγάγει (2005) τόσο την Έφιππη όσο και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα, εξ αρχής, "δόμησε" την εκπαίδευση των Μελών της σε σοβαρές προδιαγραφές που βασίζονται στην αυτοπειθαρχία και στην επιμονή σε βάθος χρόνου, όπως μας δίδαξε ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos και αυτή η Ομάδα νιώθει ιδιαιτέρως υπερήφανη για όλους τους Εκπαιδευτές της που βιώνουν την ίδιαν αντίληψη, όπως, ασφαλώς και ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορος Κασφίκης ο οποίος με την ιδαίτερη παιδεία πολεμικών τεχνών που διαθέτει, εφαρμόζει στη Σχολή του μια μεθοδικήν εκπαίδευση για τους μαθητές του.


     Όπως και ο ίδιος ο Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης λέει "πρώτα πρέπει να μάθεις να βαδίζεις και κατόπιν να μάθεις να τρέχεις" και αυτή τη σοφή σκέψη την μεταφέρει στην διδασκαλία του πιστά, ασχέτως αν κάποιοι βλέπουν σε κάτι ανάλογο την "επανάληψη", την "ρουτίνα" χωρίς να σκεφθούν το τι αντίστοιχο κάνει επί ...χ ρ ό ν ι α  ένας Ιάπωνας, ένας Κινέζος, ένας Μογγόλος ή ένας Κορεάτης εκπαιδευόμενος Τοξότης.


     Μας αρέσει η ανέμελη μεσογειακότητά μας διότι δεν παύει να είναι μέρος της φύσεώς μας, όμως, όπου τα "πράγματα" ...σοβαρεύουν, χωρίς να την καταπνίξουμε, θα φροντίσουμε να βελτιώσουμε τα "κενά" της αναγνωρίζοντας χωρίς κανένα πανικό ή σύμπλεγμα, αλλά με χιούμορ, ότι αυτή η χαριτωμένη μεσογειακότητα μαζύ με όλα τα καλά της έχει και πτυχές χρήζουσες ...ρεκτιφιέ!


     Άλλωστε, αυτό είναι και το μεγάλο όφελος από την συμμετοχή μας σε μιαν Ομάδα όπως η δική μας η οποία μας φέρνει σε επικοινωνία με μεγάλους ξένους Πολιτισμούς, να αυτοπαρατηρηθούμε και να αυτοβελτιωθούμε ...όσον ένεστι!  


     Το πρόγραμμα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και η γόνιμη προπονητική φαντασία του επικεφαλής τους είναι εμφανής πάντοτε στο οπτικοακουστικό υλικό κάθε προπονητικής ημερίδος. Όλους τους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" τους θαυμάζουμε έναν προς έναν και δεν έχουμε να πούμε γι αυτό το κόσμημα της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" παρά ...με γειά τον καινούργιο σας, εντυπωσιακό, στόχο και γρήγορη επιδιόρθωση του κέντρου του από τις εύστοχες τοξεύσεις σας για τις οποίες είμαστε βέβαιοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.