Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΙΣ ΤΟΛΜΩΣΙΝ Η ΤΥΧΗ ΞΥΜΦΟΡΟΣ
[ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ]


     Eνώ ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Χριστόφορος Κασφίκης, μιλά για την πολιτιστική αντίσταση της Ομάδος μας στην περιβάλλουσα κοινωνική παρακμή, θα συμπληρώναμε σ' αυτή την πολύ σωστή τοποθέτηση και την ..."λύσσα" μας για υπέρβαση κάθε εμποδίου ψυχοπνευματικής και σωματικής προόδου μας!


     Η ένταση αυτής της "λύσσας" αγγίζει ακόμη και την κατάλυση κάθε περιορισμού φύλου, ηλικίας, σωματοδομής, ακόμη-ακόμη και φυσικών δυνατοτήτων διότι σ΄ αυτή την Ομάδα δεν πιστεύουμε σε "υπεροχές" ή "μειονεκτήματα"  αλλά στο δικαίωμα κάθε "θέλοντος" να αναταθεί καθ΄ οιονδήποτε φυσικό τρόπο και αυτό υπηρετούμε επί δεκαπενταετία!


     Και σε αυτό τον, βελτιωτικό των ατομικοτήτων, "άξονα" διεξήχθη και η τελευταία Προπόνηση, όπως και κάθε Προπόνηση, Παραδοσιακής (ενστικτώδους) Τοξοβολίας της αθηναϊκής Σχολής.


     οινή συνισταμένη" της Γραμμής Βολής οι "ώριμες" ηλικίες και, φυσικά, τα αγύμναστα σώματα με ...ευσεβή στόχο την καταληκτική κατάκτηση της δυσκολότατης οπισθοπλατιαίας τοξεύσεως, κάτι που, βεβαίως, επετεύχθη!


       Οι Συνασκούμενοι εισήχθησαν με Τοξοβολία εξ Επαφής σε μία "ροή" επικαλυπτόμενης προθερμάνσεως και κυρίως προγράμματος και κατόπιν η προπονητική έμφαση δόθηκε σε σειρά εναλλασσόμενων στατικών και κινητικών ασκήσεων ώστε τα δύσκαμπτα σώματα να "ξεσκουριάζουν" και να ανανήπτουν προκειμένου να μπορούν να συνεχίζουν μέχρι τον καταληκτικό στόχο.


     Το ιδανικό προπονητικό πεδίο με την δυνατότητα υψηλής αυτοσυγκεντρώσεως που παρέχει στους Συνασκουμένους, κατά την σημερινή προπονητικήν ημερίδα συνεισέφερε σημαντικότατα στην διευκόλυνση της αναπτύξεως του προπονητικού προγράμματος και, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κατάληξη δεν άργησε καθόλου να δικαιώσει τον αρχικό μας στόχο.


     Τα "σώματα" ...λύθηκαν κι έδωσαν ωραίες εικόνες άνετων και αρμονικών τοξεύσεων ενώ οι "ηλικίες" ...ξεθώριασαν από την "γομολάστιχα" των δυναμικών χειρισμών του Τόξου.


     Και ο επίλογος της ημέρας μάλλον θριαμβευτικός με την οπισθοπλατιαία να γίνεται πραγματικότητα σε όλους!


     οις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος", όπως μας άφησε ως παρακαταθήκη ο Θουκυδίδης, με πρώτον τον τολμήσαντα Εκπαιδευτή και επομένους όλους τους συμμετέχοντες.


     Κανένας στόχος στη ζωή δεν μένει ανεκπλήρωτος εάν και εφ΄ όσον τον θελήσουμε και τον διεκδικήσουμε! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.