Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΜΠΟΡΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ


     Όπως παρατηρούμε στην εικόνα του τίτλου ακόμη μία νέα σχεδίαση επιφατνιδίας φορβιάς ήρθε να προστεθεί στις άλλες μύριες υπάρχουσες στο ανεξάντλητο εμπόριο της δυτικής Ιππασίας, κάνοντας "θραύση" σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκήν αγορά. Ένα εντελώς άχρηστο και χωρίς καμία λειτουργικότητα λάστιχο στη θέση των παραγναθιδίων της φορβιάς, έρχεται να κάνει την ...σχεδιαστική "διαφορά" χωρίς, ωστόσο, καμία πρακτική σημασία διότι το περισιαγώνιο δεν πρόκειται να τραβηχτεί προς τα κάτω ώστε να μπορούσαμε να σκεφθούμε την διευκόλυνση της επιμηκύνσεως των παραγναθιδίων! Μία άχρηστη, σχεδιαστική,  "παραλλαγή" η οποία όχι μόνον δεν συνεισφέρει στην ευημερία του Ίππου ή την πρόοδο της Ιππικής, αλλά και καθιστά την φορβιά βραχυβιότερη αφού το λάστιχο εύκολα φθείρεται και "καίγεται" σε σύντομο χρόνο, ειδικώς όταν εκτίθεται (όπως εδώ) στα καιρικά φαινόμενα και στον ήλιο.


     Ακόμη, λοιπόν, μία καταναλωτική παραλλαγή ανάμεσα σε αμέτρητες παρόμοιες για τον "πελάτη" της εμποριοκρατικής δυτικής Ιππασίας η οποία δεν ενδιαφέρεται για την ιππικήν ουσία αλλά για την ...κατανάλωση!


     Κατακλυσμός καταναλωτικών προϊόντων για τον ενασχολούμενο με την δυτικήν Ιππασία στους αμέτρητους εμπορικούς καταλόγους εμπορικών εταιριών ων ουκ έστιν αριθμός!


     Είδη ίσως χρήσιμα αλλά και πλείστα όσα άχρηστα σε τεράστιες παραλλαγές και απίστευτες σχεδιάσεις στα ράφια των καταστημάτων με είδη "Ιππασίας" αναμένουν τους ...πελάτες οι οποίοι, εν πολλοίς, αγνοούν και τι αγοράζουν, όπως, τις βασανιστικές για το στόμα του Ίππου στομίδες οι οποίες όχι μόνον είναι άχρηστες αλλά και επιδρούν δυσμενώς στην ψυχολογία και ισορροπία του Ίππου, παραμένοντας επί αιώνες στην πρώτη γραμμή του ανθρώπινου, εμμονικού, λάθους!


     Το ίδιο αμέτρητες και οι σχεδιάσεις των ...κουβερτών τις οποίες αρκετοί χρησιμοποιούν καταχρηστικώς, επειδή οι ίδιοι κρυώνουν, ακόμη και με υψηλές για το ζώο θερμοκρασίες κάνοντάς το να δυστυχεί μέσα στο κλειστό τσιμεντόκλουβο που το διατηρούν!


     Αμέτρητες και οι σχεδιάσεις των καπέλων, δήθεν, "προστασίας" τα οποία, χρησιμοποιούμενα, παρέχουν φρούδες ελπίδες ασφαλείας καθησυχάζοντας τους Ιππείς της δυτικής Ιππασίας ώστε να μην εκπαιδεύονται στην ασφαλήν αφίππευση σε κατάσταση ανάγκης! 


     Ανεξάντλητα και τα σχέδια των "ενδυμάτων Ιππασίας" με τα οποία κάνουν τις ...εμφανίσεις τους οι δυτικότροποι Ιππείς έφιπποι και στα ...club houses των ομίλων τους...


     Για να μην πούμε και για τα ...εσώρουχα ...Ιππασίας που προωθούν τα ειδικά καταστήματα που υποστηρίζουν αυτό το είδος "Ιππασίας" η οποία, μόνον Ιππασία δεν είναι!


     Και δεν θα αναφερθούμε σε ένα πλαστικό καροτσάκι που προορίζεται για την αποκομιδή κοπριάς και κοστίζει 246 λίρες στερλίνες (289 ευρώ) αν έχει δύο ρόδες και 307 λίρες στερλίνες (361 ευρώ) αν έχει τρεις ρόδες...


     Βεβαίως, ό,τι κι αν πούμε για την τεράστια ποικιλία μαστιγίων και μαστίγων καθώς και σπιρουνιών, για να δέρνουμε και να τρυπάμε τα δύστυχα τετράποδα, θα είναι λίγο διότι αυτά τα είδη γεμίζουν αμέτρητες σελίδες καταλόγων εταιριών με είδη βασανισμού, συγγνώμη, "Ιππασίας"! 


       Και, κάπως έτσι έχουμε την δυτικήν Ιππική με συχνά στιγμιότυπα όπως το παραπάνω...


     ...αλλά και την Φυσικήν Ιππική με εικόνες όπως, επίσης, η παραπάνω! Σε κάθε περίπτωση, καθένας στη ζωή επιλέγει αυτό που αξίζει στην νοημοσύνη του και συνάδει στην ιδιοσυστασία του !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.