Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


    
     Το 2005 Οι «Έλληνες Κένταυροι» το 2005, εισήγαγαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τόσο την Έφιππη Τοξοβολία όσο και την Παραδοσιακή Τοξοβολία, δύο είδη Τοξοβολίας εντελώς άγνωστα, μέχρι τότε, ακόμη και για τις οικείες επίσημες Ελληνικές Ομοσπονδίες της Ιππασίας και της Τοξοβολίας. Έκτοτε και οι δύο τέχνες, η Έφιππη και Παραδοσιακή Τοξοβολία παραμένουν ο "κορμός" των δραστηριοτήτων της Ομάδος μας υπηρετούμενες συνεχώς και καθημερινώς επί δεκαπενταετία, ενώ, μαθητές μας επιχειρούν και τις μεταλαμπαδεύουν από δικά τους, πλέον, μετερίζια και, καθένας με τις δυνάμεις του, ενώ η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" με διεθνή, πλέον, αναγνώριση, συνεχίζει ως το "λίκνο" τους στην Ελλάδα.


     Από το 2005, οι "Έλληνες Κένταυροι" έχουμε εκπαιδεύσει στην Έφιππη Τοξοβολία και στην Παραδοσιακή Τοξοβολία από μαθητές προσχολικής ηλικίας έως και πανεπιστημιακούς φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. μέχρι και ...Κινέζους επισκέπτες, έχουμε συνεργασθεί με κορυφαίους διεθνείς Οργανισμούς όπως η ''Warner Bros'' (και) καθώς και το "Τhe History Channel'', έχουμε λάβει μέρος σε ιστορικά ντοκιμαντέρ, έχουμε προβληθεί δια του Ελληνικού και διεθνούς τύπου, έχουμε λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες αποσπώντας διακρίσεις αλλά και δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία, έχουμε δώσει διαλέξεις ενώπιον ελληνικών και διεθνών ακροατηρίων , έχουμε ιδρύσει Παραρτήματα με εξέχουσα προσφορά προς την Έφιππη και την Παραδοσιακή Τοξοβολία και, τέλος έχουμε ιδρύσει στους κόλπους μας και με υπεύθυνο τον Εφιπποτοξότη Αθανάσιο Ψωρομύτη την, παγκοσμίως πρώτη ειδική Σχολή  Τ υ φ λ ώ ν Τοξοτών και Εφιπποτοξοτών για την οποία υπάρχει προβολή από το εγκυρότερο περιοδικό Παραδοσιακής Τοξοβολίας "Τraditionell Bogenschiessen'' το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς. Ως, μεγαλύτερη, όμως, καταξίωση των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι η απονομή της αναγνωρίσεως ως της, παγκοσμίως, καλύτερα οργανωμένης Ομάδος στους διεθνείς αγώνες του Quinghai (Κίνα, 2012) με την μορφή ενός βαρύτιμου επάθλου από συμπαγή ίασπη που κοσμεί την έδρα μας.  


     Από την πλευρά του ο Αριστείδης Μ. Μαρούλης, με την υψηλότατη πανεπιστημιακή του Παιδεία και τον επαγγελματισμό του στον χώρο του Τουρισμού, κατάφερε να διακριθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ως ένας εκ των κορυφαίων Tour Leaders' αλλά και διοργανωτής εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού με άξονα τον Πολιτισμό και την Τέχνη. Επί δεκαετίες στέλεχος μεγάλων ταξιδιωτικών Οργανισμών, ο Αριστείδης Μ. Μαρούλης έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε όλη την υδρόγειο ξεναγώντας αμέτρητους περιηγητές υψηλών απαιτήσεων στα πιο μακρινά και άγνωστα  σημεία της γης τα οποία, εκείνος, γνωρίζει σαν την ...γειτονιά του.


    
    Έτσι, με την σύμπραξη των παραπάνω δύο "πυλώνων" και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου Ταξιδιωτικού Οργανισμού της χώρας, ξεκινά ένας προγραμματισμός εσωτερικών εκδρομών με άξονα τον Πολιτισμό στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η Τοξοβολία η οποία θα αποτελεί κύριο μέρος του προγράμματος μαζύ με πολλά-πολλά άλλα τα οποία δεν θα ψυχαγωγούν, απλώς, τους εκδρομείς μας, αλλά θα τους γυμνάζουν ενώ θα τους χαλαρώνουν με τεχνικές που μόνον οι "Έλληνες Κένταυροι" γνωρίζουμε! O σχετικός εξοπλισμός (Τόξα, βέλη κλπ) θα προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.


    
     Με επικεφαλής το Στέλεχος των "Ελλήνων Κενταύρων" Μηνά Τσομπανιάν, εμπειρότατο σε διοργανώσεις της Ομάδος μας, οι τυχεροί εκδρομείς μας θα εισάγονται στα μυστικά μιας Τοξοβολίας ευεργετικής για την ανάπτυξη της αυτοσυγκεντρώσεως η οποία βάλλεται από τόσες διασπαστικές επιδράσεις στη καθημερινότητά μας και είναι τόσο απαραίτητη για την επικέντρωσή μας στην επιτυχία κάθε αντικειμενικού σκοπού, μικρού ή μεγάλου, που ορίζουμε. Και, όχι μόνον θα εισάγονται αλλά θα τους δίδονται και "κατευθύνσεις" που θα τους είναι πολύ χρήσιμες και για την συνέχεια των προσπαθειών τους και μετά την ...εκδρομή! Ο Ταξιδιωτικός Οργανισμός με τον οποίο συνεργαζόμαστε λόγω του εύρους των δραστηριοτήτων καταφέρνει να εξασφαλίζει ό,τι πολυτελέστερο από πλευράς μετακινήσεων και διαμονής (υπερσύγχρονα πούλμαν και ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων) σε ...σκανδαλωδώς χαμηλές τιμές και αυτό θα ισχύσει, βεβαίως και στην περίπτωση των εκδρομών που προγραμματίζουμε και οι οποίες θα αρχίσουν να εκτελούνται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου. Ειδικώς, δε για τους "Έλληνες Κενταύρους" που θα συμμετάσχουν σχεδιάζονται μοναδικά προπονητικά προγράμματα και ...νυχτερινές εμπειρίες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικά.
     Λεπτομέρειες για τις προγραμματιζόμενες εκδρομές θα δημοσιευθούν στον πολυτελή κατάλογο του Ταξιδιωτικού Οργανισμού που θα κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντιτύπων στο τέλος Φεβρουαρίου όπου μαζύ με τις δικές μας εκδρομικές-εκπαιδευτικές "αποδράσεις" θα παρουσιασθεί και ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του κορυφαίου Ταξιδιωτικού Οργανισμού με τον οποίο συνεργαζόμαστε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.