Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΙΕΡΑ ΣΤΑΥΛΙΚΑ ...ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ


     Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ο κόσμος τρέχει να απομακρυνθεί ομαδικώς το δεκαπενταύγουστο αφήνοντας πίσω του πανέμορφες ευκαιρίες απολαύσεως του αττικού τοπίου κι εμείς προτιμήσαμε αντί της φυγής τον πανέμορφο Σταύλο του Τάσου Μυλωνάκου που στεγάζει τη Σχολή μας για να περάσουμε με τα υπέροχα αλογάκια του τον πιο όμορφο δεκαπενταύγουστο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε!


     Μαθήματα, προπονήσεις και ...εξοικειώσεις του αγαπημένου μας Ίππου της Σχολής μας Sir Oswald Mosley για τον οποίο σήμερα αποφασίσαμε να τον συμφιλιώσουμε με το ακόντιο, αφαιρώντας περιττούς φόβους και απελευθερώνοντάς τον από κάθε ανησυχία για ένα ακόμη νέο στοιχείο στη ζωή του.


     Κοντά μας σήμερα ως ...ακροάτρια και η αγαπημένη μας Χρυσούλα που μπορεί να μην ίππευσε και να μην μας έδωσε τις ωραίες εικόνες Αμαζόνας που μας δίνει αλλά μας υπογράμμισε με την παρουσία της το ομαδικό πνεύμα που επικρατεί στους "Έλληνες Κενταύρους" αφήνοντας τη γαλήνη του σπιτιού της για να συναντηθούμε όλοι στο Ιππευτήριο, μαθαίνοντας ότι θα είχαμε δραστηριότητα. 



     Ο Κωνσταντίνος προετοίμασε προσεκτικά στον συραγωγέα τον Sir Oswald Mosley πριν ξεκινήσει το μάθημα με τον μαθητή του Πρωτεσίλαο ο οποίος και σήμερα διέπρεψε.


     Συγκεκριμένα, ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να βελτιώσει την καλπαστική του δεινότητα εξερχόμενος σε έναν καλπασμό ιδανικού ρυθμού και ελέγχου, κάτι για το οποίο απέσπασε τα "εύγε!" όλων των παρισταμένων.



     Μετά την αφίππευσή του ο Πρωτεσίλαος εισέπραξε τις αγκαλιές των παρόντων και παρούσης, Συνασκουμένων του αφού η χαρά για την επιτυχία του άλλου είναι ό,τι εντονότερο σε όλα τα Μέλη της Ομάδος μας!


     Ακολούθως, εφίππευσε ο Αρχηγός μας, ο Κωνσταντίνος με την άψογη έφαλσή του και ξεκίνησε το δικό του έργο με τον Ίππο της Σχολής μας.


      Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε με ένα χαλαρωτικό βάδην και ασκήσεις διστήλου προετοιμάζοντας τον Ίππο για το μάθημα εξοικειώσεως με το ακόντιο.


     Και, μετ΄ ου πολύ, ο Ίππος ρυθμίστηκε σαν ελβετικό ρολόι ώστε δια της "γλώσσας" του σώματος του Ιππέως και της φωνής του τελευταίου να εκτελεί με την μέγιστην ασφάλεια ό,τι του εζητείτο.


     Μετά από αυτή την καλοσχεδιασμένη προετοιμασία ο Ίππος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να αποδεχθεί το ακόντιο και να λειτουργήσει χωρίς κανέναν φόβο και με απόλυτην εμπιστοσύνη στους Ανθρώπους-χειριστές του.


     Όλη η διαδικασία της εξοικειώσεως διήρκεσε λιγότερο από είκοσι λεπτά και εξ αρχής δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα δυστροπίας του υπέροχου Sir Oswald Mosley.


      Στο τέλος, ο αγαπημένος Ίππος μας το μόνο που ήθελε ήταν την επιβράβευση των ...δίποδων φίλων του, με τους οποίους αποθερμάνθηκε παίζοντας ακόμη και με το ...ακόντιο που σε άλλη περίπτωση, όχι μόνον σ΄ αυτόν αλλά και σε κάθε Ίππο θα μπορούσε να προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις.


     Αρχίζει να μας αρέσει τρελλά ο δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα και, δη, στο Κορωπί. Και στο κάτω-κάτω, εμείς σήμερα παραμείναμε όρθιοι και έφιπποι όταν "άλλοι" σούρνονταν κατάχαμα σε σκάλες και πλακάκια. Λίγο είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.