Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 29/7/2017


     Ακολουθώντας την ιστορική διδασκαλία του ολυμπιακού Ακοντισμού και των μεγάλων ακοντιστών του κλασικού αθλητισμού, η εργασία Ιππευτηρίου του τελευταίου Σαββάτου ήταν. κατ΄αρχήν, αφιερωμένη στη σωματική βελτίωση του Υπαρχηγού μας Μάριου.


     Αυτοπειθαρχημένος και ...εγκεφαλικός, ο Μάριος δεν αρκέσθηκε να εκτοξεύσει ακόντιο αλλά το έκανε υπερπηδώντας, ταυτοχρόνως και εμπόδιο ύψους ενός μέτρου, απελευθερώνοντας το ακόντιο κατά την κορύφωση της υπερπηδητικής του, τροχιάς!


     Με χαρακτηριστική άνεση, ο Υπαρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εξετέλεσε κατ'  επανάληψη την δύσκολη αυτή άσκηση και, μάλιστα, στο τέλος ζήτησε να επαυξηθεί και το ύψος του εμποδίου αλλά ο Προπονητής του, αναλογιζόμενος την ασφάλεια του προπονουμένου έναντι υπερβολικών μυικών καταπονήσεων ή και κινδύνου θλάσεων, το απέφυγε.


     Η διδασκαλία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προτάσσει την ωφέλεια και την ασφάλεια των εκπαιδευομένων και όχι την "θήρα" ...πυρρείων νικών, με αρνητικές ή και επιζήμιες επιπτώσεις στους μαθητές της.


     Άλλωστε, έχουμε όλο τον χρόνο και όλη την τεχνογνωσία ώστε να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο και από τον υπέροχο Gerhard Stöck του οποίου η σοφή τεχνική παραμένει το υπόδειγμά μας και υπόδειγμα της τεχνικής του Ακοντισμού, 81 ολόκληρα χρόνια μετά τους κορυφαίους και ανεπανάληπτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, στο Βερολίνο! Και σε μία εποχή εκφυλισμού, έχουμε ιστορικό καθήκον να το επιδιώξουμε!


     Kαι δεν είναι, απλώς, "δικαίωμα" αλλά καθήκον μας να επιλέγουμε την φυσιολογία του Ανθρώπου όταν γύρω μας οι όχλοι προτιμούν την όποιαν ασχήμια εκφράζει ο καλπάζων αντιφυσικός εκφυλισμός των μαζών!


     Παρά τα καθήκοντά του ως Εκπαιδευτού της ημέρας, ρίψεις ακοντίου έκανε και ο Αρχηγός μας Κωνσταντίνος αδημονώντας να εκτελέσει και αυτός ολοκληρωμένα το σχετικό πρόγραμμα.


     Ωστόσο, τα μαθήματα που διηύθυνε ο Κωνσταντίνος ήσαν -όπως πάντοτε- αξιοπρόσεκτα, προετοιμάζοντας δύο από τους συμμετέχοντες στο "Σχολείο KASSAI 2017" προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την διδασκαλία του παγκόσμιου Πρωταθλητή-Δασκάλου μας από τον οποίο, σε λίγες εβδομάδες, θα έχουμε την Τιμή να εκπαιδευθούμε και πάλι.


     Με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει, ο Κωνσταντίνος βοήθησε τον Πρωτεσίλαο να βελτιώσει την εφιπποτοξοτική τεχνική του ρυταγωγώντας ο ίδιος τον Ίππο του μαθητή του ώστε ο τελευταίος να μπορεί να επικεντρωθεί στη βέλτιστη χρήση του Τόξου του και να μας δώσει εξαιρετικά δείγματα στοχαστικής τοξεύσεως.


     Έτσι, μετά τις προσομοιώσεις, ο Πρωτεσίλαος ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω είναι εξαιρετικός Τοξότης, μας φιλοδώρησε με εξαιρετικές "εικόνες" τοξεύσεων επί του στόχου οι οποίοες υπήρξαν και ...αισθητικότατα "οφθαλμόλουτρα" όχι απλώς ακριβείας αλλά και αρμονίας ακριβώς αντίθετα με τις τραγικές αντιαισθητικές εικόνες που μας δίνουν οι απελπισμένες δημοκρατικότατες κοινωνίες οι οποίες έχουν χάσει κάθε νόημα υπάρξεως παραδέρνοντας με τον εγγενή εκφυλισμό τους!


     Το ίδιο αξιοπρόσεκτο και το μάθημα του Κωνσταντίνου προς την Χρυσούλα μας η οποία, κάθε φορά, εκτινάσσεται ...γεωμετρικώς πολύ πιο μπροστά απ΄ όσο προσδοκά ο Εκπαιδευτής της. 


     Η Χρυσούλα βελτιώνει την εφιπποτοξοτική τεχνική της με πλήρη επίγνωση, πια, των αναγκαίων "βημάτων" υπό την πλήρη επιδοκιμασία του Εκπαιδευτή της.


     Αν και πολύ νέα μαθήτρια, με ελάχιστην εφιπποτοξοτικήν εμπειρία, η Χρυσούλα μας, με έναν σπάνιο χαρακτήρα υψηλότατα αυτοπειθαρχημένο και με ιδιαίτερες ικανότητες, δείχνει ότι κινείται στο αποτελεσματικότερο "μονοπάτι" για να απολαύσει δια βίου την Έφιππη Τοξοβολία! 


     Κατά την συγκεκριμένη εκπαιδευτικήν ημερίδα, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Ομάδος μας Κωνσταντίνου, εφαρμόσθηκε ολιγόλεπτη, μεν, σπουδαία δε, διδασκαλία αποενοχοποιήσεως της μάστιγος στον Ίππο μας Sir Oswald Ernald Mosley.


     Παρόμοια εκπαιδευτικά "ιντερμέδια" εφαρμόζονται συχνά στις εκπαιδευτικές ημερίδες, ώστε να μπορούμε να θεωρούμε τους Ίππους της Σχολής μας ασφαλέστερους από πολλά ανθρωποειδή τα οποία κινούνται γύρω μας ...σέρνοντας ...piercing και άλλα "αδιέξοδα" πάνω τους, προσβάλλοντας την Αισθητική μας!


     Το πόσο ενοχλούνται οι εποχιακοί πρεζέμποροι με "νησίδες" ψυχοπνευματικής υγείας όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" όχι μόνον μας είναι γνωστό αλλά και εκ μέρους μας επιδιωκτέο, απολαμβάνοντας το μεγάλο μας επίτευγμα να παραμένουμε ...κατά φύση σε μία δημοκρατικώς εκπεσμένη κοινωνία παρά φύσει! Υπόσχεσή μας είναι να επιμείνουμε και να εντείνουμε το εύρος των προσπαθειών μας προς την υγιέστατη κατεύθυνση! 


     Διότι τον Άνθρωπο από τον υπάνθρωπο τον διαχωρίζει η αντίληψη υγείας, αρμονίας και Αισθητικής που οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", κατά τεκμήριο, διαθέτουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.