Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΙΓΝΙΔΟΤΡΟΜΠΕΤΑΣ


     Ένα από τα αρχαιότερα μουσικά όργανα, η άρπα των γνάθων, είναι πνευστό  ελασματοφόρο και εμφανίζεται στην Ιστορία για πρώτη φορά, σε ένα Κινεζικό σχέδιο του 4ου αι. π.χ.χ. [Silkroad Foundation; Lee, Adela C.Y. "The Search for the Origins of the Jee's Harp"].


     Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως όργανο των σαμανιστικών τελετών της Σιβηρίας μιμούμενο ήχους πουλιών και ζώων, αλλά και ως συνοδευτικό μουσικό όργανο των Τουρκικών λαών της Ασίας, όπου αναφέρεται ως «temir komuz», ή «agiz komuzu», «gubuz», ή και  «doromb» (Ουγγαρία).


     Στα Αγγλικά, η άρπα των γνάθων ονομάζεται «Jaw Harp» και από το σημείο αυτό, οι παμπόνηροι εβραίοι αρχίζουν να πλαστογραφούν και το συγκεκριμένο όργανο προσπαθώντας να διεκδικήσουν την …πατρότητά του!


     Επειδή στην Αγγλική γλώσσα η γνάθος (jaw) εύκολα συγχέεται με τον …εβραίο (jew) η φυλή των διεθνών τοκογλύφων επιχειρεί να εμπλουτίσει την πολιτισμική της πενία εξαπατώντας το διεθνές κοινό με πλαστογραφημένη την ονομασία της άρπας των γνάθων ως άρπα των …εβραίων. Έτσι, οι εβραίοι έχουν ξεκινήσει μιαν ύπουλη διεθνή εκστρατεία παραχαράξεως της προελεύσεως της άρπας των γνάθων (Jaw harp) «σερβίροντάς» την ως άρπα των εβραίων (Jews harp). Επίσης, υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του ονόματος της άρπας των γνάθων καμία όμως δεν επιβεβαιώνει την οποιανδήποτε σχέση αυτού του οργάνου με τους εβραίους και τον ιουδαϊσμό . Σύμφωνα με το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης, το όνομα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μία μελέτη του Walter Raleigh για τη μουσική της Γουιάνας το 1596, ως «Lewes Harp». Η παραλλαγή "γνάθου" (Jaw) επιβεβαιώνεται τουλάχιστον από το 1774 [Muiscellaneous and Fugitive pieces, vol 3, Johnson et al. 1774] και 1809, [Pegge's Anonymiana, 1818, p 33], ενώ και η παραλλαγή "χυμού" (Juice)  εμφανίζεται στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ού αιώνος. Ακόμη, διακρίνουμε και την Γαλλική παραλλαγή της ονομασίας η οποία είναι «Jeu-trompe» δηλαδή, παιγνιδοτρομπέτα.


     Επίσης, ο ειδήμων του οργάνου και βιρτουόζος του, ο Michael Wright, σημειώνει σε σχετική μελέτη του, επί λέξει: «The instrument has nothing to do with the musical culture of the Jewish race» (Το όργανο δεν έχει καμιά σχέση με την μουσική κουλτούρα της εβραϊκής φυλής).


     Εν συμπεράσματι, η άρπα των γνάθων δεν έχει καμία σχέση με τους εβραίους και καμία με τον ιουδαϊσμό, όπως, μάλιστα, παραδέχεται και η φιλο-ιουδαϊκή Wikipedia η οποία δε διστάζει να σημειώσει επί λέξει: «Despite its common English name, and the sometimes used "Jew's trump", it has no connection with Jews or Judaism.». Όμως και πέραν της παραδοχής της, η … «Jewpedia», επιμένει να τιτλοφορεί το σχετικό λήμμα της ως «Jew's harp» αλλά και σε όλο το κείμενο να την αποκαλεί ως «Jews harp», αποδεικνύοντας ότι οι εβραίοι δεν έχουν 'ιερό και όσιο' στη παραχάραξη της αλήθειας!


     Απομένει να μάθουμε και για το ...ολοκαύτωμα της ...παιγνιδοτρομπέτας μετά τα τόσα παρόμοια αδίστακτα εβραϊκά κατασκευάσματα που ακούσαμε. Ωστόσο, ας κρατήσουμε την Ελληνική ονομασία της: "Ιδιόπνευστη 'Αρπα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.