Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ..."HELLAS WEEK"


     Σε μία Ομάδα όπως αυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της οποίας όλα τα Μέλη είναι φορείς μιας ξεχωριστής Παιδείας, όση διακριτικότητα και αν έχεις διασταυρούμενος μαζύ τους, δε μπορεί να μη προσέξεις την θετική ιδιαιτερότητα των προσωπικοτήτων τους αλλά και την Ελληνική Παιδεία της οποίας όλοι μετέχουν. Και η περίπτωση της δικής μας Χρυσούλας αποτελεί μία κορύφωση αυτού του κανόνος και όχι μόνον... Αυτή η Συνασκουμένη μας, αν και προερχόμενη από το μακρυνό Καζακστάν, καθ΄ όλη τη συνύπαρξή της μαζύ μας όχι μόνον δεν έδειξε τίποτε το ξένο αλλά, αντιθέτως, μας έδειξε τα πόσα κοινά μπορεί να έχει με την ιδιαίτερη Πατρίδα της η ...αρχαία Σπάρτη! 


    Νεαρότατη αλλά και αυτοπειθαρχημένη ως "γέρων σοφός", δυναμικότατη αλλά και ευγενέστατη ως πραγματική Αμαζόνα πριγκίπισσα, χαμηλών τόνων αλλά και ικανότατη ως Έφιππη Τοξότισσα, καμάρι του Εκπαιδευτή της και Αρχηγού της Ομάδος μας Κωνσταντίνου, πάντοτε στο επίκεντρο της αγάπης όλων μας, η Χρυσούλα ανέκαθεν μας έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο αλλά χρειάσθηκε μία σύμπτωση για να πληροφορηθούμε πολλά σημαντικά για την ίδια μετά από μία επίσκεψη σε μία Προπόνησή μας μιας φίλης της Ομάδος... Βλέπετε, η Χρυσούλα δεν εμφορείται μόνο με τις αρετές που προαναφέραμε αλλά και εκείνη της σεμνότητος, με αποτέλεσμα να είμαστε ευγνώμονες προς την κυρία Παναγιώτα Κουή η οποία βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα ώστε να μας ενημερώσει, τελικώς, για τα ωραία και σπουδαία της αγαπημένης μας Χρυσούλας τα οποία αγνοούσαμε με ένα εξαιρετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο!


     Από το δημοσίευμα, λοιπόν, της κυρίας Παναγιώτας Κουή μάθαμε και για τα εκτός Ομάδος, προσωπικά σημαντικά επιτεύγματα της αγαπημένης μας Χρυσούλας, μάσα από το ηλεκτρονικό μέσο "HELLAS WEEK" στο οποίο η συντάκτις κατέθεσε το απόσταγμα της ευγενούς πέννας της. Κλικάρετε στον λογότυπο και χαρείτε τα όσα χαρήκαμε και εμείς:    Για να είμαστε ειλικρινείς, την καλλιτεχνική φύση της Χρυσούλας μας την είχαμε προσέξει από την πρώτη στιγμή, παρακολουθώντας την στα μαθήματά της να χορεύει αισθησιακότατα και αρμονικότατα ακόμη και ...έφιππη, όρθια επί του Ίππου της! Όμως, το δημοσίευμα της κυρίας Παναγιώτας Κουή ήταν ένας πραγματικός αιφνιδιασμός για την ολοκλήρωση του "καλλιτεχνικού πορτραίτου" της Χρυσούλας μας που αγνοούσαμε.


     Βεβαίως, τίποτε το "παράξενο" για μία υπέροχη Σύζυγο, Μητέρα αλλά και Συνασκούμενη για όλους εμάς τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" που συχνά την απολαμβάνουμε να ασκείται αγκαλιά με τον αγαπημένο γιο της ακόμη και στη Γραμμή Βολής θυμίζοντάς μας κάτι βαθύτερο από εκείνο το "Ή αν ή επί τας" που οι Σπαρτιάτισσες έλεγαν στα μεγαλύτερα παιδιά τους, θαυμάζοντας αυτή τη Καζακστανή να εκπαιδεύει το βρέφος για τον αγώνα της ζωής...


     Σε λίγες εβδομάδες η Χρυσούλα θα απογειωθεί με τους Συνασκουμένους της κατευθυνόμενη σε μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδευτικές προκλήσεις που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει στην πιο ...απαιτητική των Πολεμικών Τεχνών όπως η Έφιππη Τοξοβολία: ένα εκπαιδευτικό σχολείο στη Κοιλάδα του Οργανισμού "Kassai" από τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos!


     H Oμάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα πετάξει υπερήφανη προς την Ουγγαρία με επικεφαλής τον Αρχηγό της Κωνσταντίνο Δαμιανάκη, αλλά και ακόμη πιο υπερήφανη αφού ανάμεσα στην Αποστολή μας θα βρίσκεται και η αγαπημένη μας Χρυσούλα, "πρέσβειρα" της Ομάδος μας και της ιδιαίτερης Πατρίδος της η οποία θα πρέπει να είναι, επίσης, πολύ υπερήφανη για την ποιότητα ενός παιδιού της όπως η Χρυσούλα μας.


     Εμείς, απλώς να εκδηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους Γονείς της Χρυσούλας για την παιδαγώγησή της, τον Σύζυγο και το βράφος της που μας την εμπιστεύονται, την ίδια για τις θυσίες της ώστε να είναι μία άριστη μαθήτρια της Σχολής μας, αλλά και την κυρία Παναγιώτα Κουή που μας την ..."συνέστησε" σε βάθος, γνωστοποιώντας μας ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητός της που συνεπλήρωσε το υπέροχο παζλ που λέγεται "Χρυσούλα" ευχόμενοι στη μαθήτριά μας πάντα τα βέλη των προσπαθειών της να ευστοχούν όπως και στις έφιππες τοξεύσεις εντός του Ιππευτηρίου! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.