Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ


     Στην ηρεμία και φυσικότητα του κατάφυτου χώρου τους, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" έδειξαν και πάλι με την τελευταία ομαδική Προπόνησή τους ότι η καλή δουλειά δεν αργεί καθόλου να γίνει. Απαραίτητες προϋποθέσεις, ο Χριστόφορος, η Ειρήνη, ο Ακάδημος και η Όλγα  και ...ιδού το αποτέλεσμα!


     Η ζενική διδασκαλία του Ακάδημου και η επίσης ζενική αίσθηση του κατάφυτου περιβάλλοντος με τα υπέροχα χρώματα των κτισμάτων, η θετική αύρα του Οικοδεσπότη και των επιμέρους ψυχισμών των Κερκυραίων Μελών του Παραρτήματος και στη τελευταία ομαδική Προπόνηση έδειξαν ότι το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κερκύρας ανελίσσεται σταθερά και σύντομα θα "γράψει ιστορία" στα πολιτισμικά δρώμενα του νησιού των Φαιάκων.


     Το προσεκτικά μελετημένο οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας, αυτής, ομαδικής Προπονήσεως δεν είναι απλώς ικανοποιητικό αλλά δείχνει ένα άλμα προς τα φυσιοκεντρικά πρότυπα της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όπως, προ 12 χρόνων, την οραματίσθηκε η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία, πρώτη, την εισήγαγε στην Ελλάδα.


     Τα εξησκημένα "μάτια" ενός τέτοιου οπτικοακουστικού υλικού μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την ρέουσα αρμονία που άγει δευτερευόντως στην ευστοχία και πρωτίστως στην εσωτερική ισορροπία του Τοξότη.


     Όμως, ακόμη και ο μη ειδικός, παρακολουθώντας αυτό το υλικό αντιλαμβάνεται τον μυσταγωγικό χαρακτήρα μιας παρόμοιας συνασκήσεως και τα εξ αυτής ανεκτίμητα οφέλη για τους Συνασκουμένους.


     Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, δύο διαφορετικές Ομοσπονδίες του αμαρτωλού ΣΕΓΑΣ διεκδικούν να καπελλώσουν την έφιππη Τοξοβολία και την Παραδοσιακή Τοξοβολία προς ικανοποίηση της τσέπης των παραγόντων τους. Δύο Ομοσπονδίες (παρα-) κρατικές οι οποίες χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη σχέση και τεχνογνωσία με την Έφιππη Τοξοβολία και την Παραδοσιακή Ιππασία έσπευσαν να "σκαρώσουν" τμήματα-"σφραγίδες" προκειμένου να τσεπώσουν πονηρά δημόσιο παραδάκι. Μάλιστα, προσφάτως, ένας "παράγοντας" της μιας εκ των δύο ανταγωνιζομένων Ομοσπονδιών, κινήθηκε ...πονηρούτσικα διαγκωνιζόμενος με τους ομολόγους του "παράγοντες" της άλλης ...Ομοσπονδίας ώστε, ως γνήσιο λαμόγιο της Ελλάδος της ...κρίσεως, να βγει στις διεθνείς ..."αγορές" ως "καπελλωτής" της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας και να τσεπώσει με τη παρεούλα του ...πεντάευρα! Δυστυχώς για τα λαμόγια, όμως, οι μεν διεθνείς "αγορές" μας ενημέρωσαν! Διότι οι "αγορές" γνωρίζουν ποιος εκπροσωπεί "τι" κι εμείς απολαμβάνουμε την Παραδοσιακή Τοξοβολία προάγοντάς την στη πατρίδα μας και διεθνώς ενώ τα ιθαγενή λαμόγια διαγκωνίζονται για τα ...πεντάευρα, σύντομα δε θα τους αφιερώσουμε και σχετική "εύφημο μνεία"! 


     Ωστόσο, και μόνον αυτό που επιτελείται στην Κέρκυρα, σε ένα από τα περιφερειακά Παραρτήματα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα έπρεπε να είχε συνεφέρει το σκουπιδαριό των ντόπιων α[θ]λητικών παραγόντων ώστε, ει δυνατόν, να είχαν αποφύγει ολισθήματα εξευτελιστικά για τον ελληνικό αθλητισμό τον οποίο έχουν καταρρακώσει. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς κι ευτυχώς για εμάς η "αυλή" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" όχι μόνον ξεπλένει τον ρύπο των "παραγόντων" της ντροπής αλλά και αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα εμπρέπουν στη Παραδοσιακή Τοξοβολία στη σημερινή Ελλάδα! 


     Εν ολίγοις, αυτή τη φορά οι αδελφοί Κορφιάτες κατάφεραν ένα θεαματικό άλμα ξεπερνώντας τον παράγοντα "διάσπαση προσοχής" με έναν ευρηματικό τρόπο που ο εμπειρότατος Ακάδημος εισήγαγε, την ίδια στιγμή που η Όλγα μας προσχωρούσε στη μύηση ενός ακόμη νέου Μέλους στην μεγάλη μας "Οικογένεια"!


     Την επόμενη φορά, σίγουρα προοιωνίζεται κάτι ακόμη πιο σημαντικό και η ευρηματικότητα του Ακάδημου το εγγυάται! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.