Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΡΜΟΝΙΑΣ


     Από την έναρξη αυτής της Προπονητικής Περιόδου η οποία έληξε κι όμως εξακολουθεί να παράγει έργο, ο θεματικός πυρήνας της ήταν η καλλιέργεια της αισθήσεως αρμονίας στην ομαδική συμπεριφορά των "Ελλήνων Κενταύρων", αντικείμενο άκρως αντιτιθέμενο στην περιρρέουσα κακαίσθητη εικόνα μιας ανελλήνιστης γραικίας σε πλήρη παρακμή! Και η διδασκαλία της Σχολής μας άγγιξε, τώρα, στο τέλος αυτής της συστηματικής προσπαθείας, το ευτυχές αποτέλεσμα ακόμη και τα λάθη της αστοχίας μας να καταλήγουν σε αισθητικότατες εικόνες φυσικής αρμονίας, όπως μας δείχνει η παραπάνω εικόνα αστοχήσαντος βέλους!


     Σοφοί οι καθοδηγητές μας οι οποίοι μας υπέδειξαν την αναγκαιότητα καλαισθητοποιήσεως της διδασκαλίας μας και της εντάξεως του υψηλού παράγοντος της αρμονίας στις Προπονήσεις μας και, τώρα, που σε λίγα εικοσιτετράωρα εισερχόμεθα στην Ι' Προπονητική Περίοδο, αισθανόμεθα ακόμη πιο έντονη την ευεργεσία του καλού, του αγαθού και του ωραίου!


     Η αρμονική ευταξία, πλέον αποτελεί προϋπόθεση νου και ψυχής για την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", από την Αθήνα μέχρι την Κέρκυρα και από την Καλαμάτα μέχρι την Χαλκίδα, όπου ζούμε και λειτουργούμε!


     Οι μαθητές μας υποδείγματα όχι απλών Ιππέων ή και Εφιπποτοξοτών, αλλά "εικόνες" για εξώφυλλα vade mecum Ιππικής!


     Οι σχηματισμοί μας γεωμετρημένοι, με την αρμονία και τον ρυθμό να αναπαράγουν "εικόνες" από την Κοιλάδα απ΄ όπου κατάγεται η διδασκαλία μας.


     Με τον καθένα από μας να αποτελεί κανόνα Πολεμιστή οποτεδήποτε και αν ο φωτογραφικός φακός θελήσει να επαληθεύσει αυτή την υψηλή ιδιότητα!


     Μέσα στο χάος μιας κοινωνίας σε πλήρη εξαθλίωση, κάποιοι επιμένουν σε ποιότητα ζωής με γνώρισμα την αίσθηση αρμονίας' το όνομά τους "Έλληνες Κένταυροι"!


      Με τον Κωνσταντίνο, τον Μάριο, τον Ακάδημο, την Αναστασία, τον Αθανάσιο, τον Χριστόφορο και την Ειρήνη, τον Ιφικράτη μας, τον Πρωτεσίλαο  και όλους τους "Έλληνες Κενταύρους", υποσχόμεθα να επιμείνουμε στην αίσθηση αρμονίας και την, ερχόμενη, Ι' Προπονητική Περίοδο που αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου, ευγνώμονες στους μακρυνούς Δασκάλους μας στους οποίους οφείλουμε το δικό μας "Ευ ζειν"!


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.