Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Ενώ στην Καλαμάτα και στην Αθήνα εντείνονται οι σχεδιασμοί προς ανάδειξη του Ιππικού Κέντρου Πλατέος του οποίου την χρήση, μαζύ με τους Ίππους του, μας παραχωρεί ευγενώς ο τοπικός αλογατάρης κ. Γεώργιος Τζαβάρας προς τον οποίο είμαστε ευγνώμονες, η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» η οποία περιλαμβάνει και την Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών συνεχίζει ακόμη δυνατότερα την εκπαιδευτική δραστηριότητά της! Και η τελευταία εκπαιδευτική ημερίδα της (13/2/2022) πολλαπλασιάζει τις ελπίδες μας για πολλά…


 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

     Υπό την διεύθυνση του Αρχηγού των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη και του βοηθού του, Συνασκουμένου  Χρύσανθου Δρίτσα και αυτή την Κυριακή οι τυφλοί εκπαιδευόμενοι ίππευσαν και τόξευσαν πραγματοποιώντας τα δικά τους άλματα προς τα εμπρός! Στο βίντεο που ακολουθεί ένας αρχάριος τυφλός Ιππέας και Τοξότης μας δείχνει ότι μεταξύ βλεπόντων και μη βλεπόντων μπορεί να ελαχιστοποιηθεί κάθε «απόσταση».

      Κατ'  αυτή την ημερίδα οι τυφλοί μαθητές πλησίασαν ακόμη περισσότερο την ενστικτώδη προσέγγιση της Έφιππης Τοξοβολίας με ένα "σοφό" ασκησιολόγιο που ενίσχυσε την ιππική αυτοπεποίθησή τους ενώ τους "ανεξαρτητοποίησε"  από τον ήχο που προσδιορίζει την θέση του στόχου, "απελευθερώνοντας" ακόμη περισσότερο το στοχαστικό ένστικτό τους. 

     Ο εμφανής συντονισμός του Εκπαιδευτή με τον βοηθό του, μας έδωσε "εικόνες" αποτελεσματικών, εφίππων, τοξεύσεων και, μάλιστα εν κινήσει. 

     Βεβαίως, η πραγματικά ιδανική σχεδίαση των Ιππευτηρίων του Ιππικού Κέντρου Πλατέος η οποία παρέχει πολλά πλεονεκτήματα για μια τόσο δύσκολη και εξειδικευμένη διδασκαλία συνεισφέρει τα πλείστα στην όλη προσπάθεια.


 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

     Με ενίσχυση της σχέσεως του Ίππου με το Τόξο και την τόξευση αλλά και με μαθήματα των εκπαιδευομένων και αυτή η ημερίδα η οποία δείχνει την σωστή επιμονή του Εκπαιδευτή για παράλληλη συνεκπαίδευση του σχολικού Ίππου με τους μαθητές του.

     Το χαρακτηριστικό της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" είναι τα αργά, αλλά πολύ σταθερά και σίγουρα καρποφόρα βήματα κι αυτό παρατηρούμε με ιδιαίτερη χαρά.


ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

     Με την βοήθεια προχωρημένων Μελών, οι «Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας», κατ΄ οικονομίαν του χρόνου τους, μπορούν να υποδέχονται και να μυούν στην Ιππασία και στην Τοξοβολία Μεσσήνιους επισκέπτες οι οποίοι θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά δυο ωφέλιμα «κεφάλαια» ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και, την τελευταία Κυριακή, μερικοί ακόμη επισκέπτες χάρηκαν τον Μελέτη και την Ιωάννα μας να τους εισάγουν στην Τοξοβολία και στην Ιππασία.

     Και πάλι η σχεδίαση των εγκαταστάσεων του Ιππικού Κέντρου Πλατέος είναι αυτή που το καθιστά ιδανικό ακόμη και στο να υποδέχεται κόσμο που θα ήθελε να χαρεί τον Ίππο και όσα συνδέονται μ'  αυτόν, ενώ μπορούν να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες στους στίβους των Ιππευτηρίων του.

      Αυτή τη φορά η εξαιρετική Αμαζόνα μας Ιωάννα κι ο αγαπημένος μας Μελέτης, ανέλαβαν να μυήσουν τους επισκέπτες της κυριακάτικης ημερίδος στην Ιππασία και στην Τοξοβολία.

     Σε λίγο, με όσα προγραμματίζονται, το Ιππικό Κέντρο Πλατέος θα μπορεί να προσφέρει στους εντόπιους πολλές χαρές και οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" με τον Αρχηγό και Εκπαιδευτή τους Αθανάσιο Ψωρομύτη έχουν ήδη βιώσει την χαρά της αναπτύξεως πολλών ωραίων σχεδίων...

     Στο Πλατύ σημειώνεται διαρκής πρόοδος και είναι φυσικό να επικρατεί ένας γενικός ενθουσιασμός των Συνασκουμένων, εμείς, δε, ευχόμαστε "πάντα τέτοια"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.