Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Στο Πλατύ Μεσσηνίας, όπου το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" δραστηριοποιείται σε ένα ιδανικό Ιππευτήριο, μια ακόμη, σύνθετη, εκπαιδευτική ημερίδα έλαβε χώρα υπό ανοιξιάτικες συνθήκες. Ιδιαίτερη η χαρά μας, αυτή την φορά να είναι μαζύ μας και ο, ευγενώς προσφέρων τους Ίππους και το Ιππευτήριο, γνωστός Ιππαγωγός, κ. Γεώργιος Τζαβάρας, προς τον οποίο οι «Έλληνες Κένταυροι» παραμένουμε ευγνώμονες! 

     Αυτή τη φορά, έγιναν τα μαθήματα της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών του Παραρτήματος, πάντοτε, υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού της Σχολής και Εκπαιδευτή, Αθανασίου Ψωρομύτη, καθώς και τα προγραμματισμένα μαθήματα Ιππασίας αλλά και η εκπαίδευση νεολέκτων Ίππων, στους δύο Ίππους Σχολής, πάντοτε με την διδασκαλία του αγαπημένου μας Αθανασίου.


ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

 

     Με άριστη οργάνωση και δομή περιεχομένου διεξήχθη το μάθημα της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών που διευθύνει στο Παράρτημα των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» ο Αρχηγός του, Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης με βοηθό του τον Συνασκούμενο Χρύσανθο Δρίτσα.  

     Στο ηλιόλουστο Ιππευτήριο του Πλατέος η μη βλέπουσα εκπαιδευόμενη απόλαυσε την σχέση της με δύο διαφορετικούς Ίππους και ανέπτυξε την αίσθηση έφιππης ισορροπίας με την βοήθεια του επιβλεπόμενου Χρύσανθου ο οποίος, πραγματικά, υπήρξε προσεκτικότατος και ικανότατος στον απαιτητικό ρόλο του!

     Αυτονόητον ότι, ακολουθώντας τους κανόνες Φυσικής Ιππικής τους οποίους τηρεί η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και στην Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" οι σχολικοί Ίπποι παραμένουν ανενστόμιστοι και ανεπίσακτοι, συμπεριφερόμενοι με απόλυτην ασφάλεια κατόπιν εκπαιδεύσεως που υφίστανται από τον Αρχηγό του Παραρτήματος, Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη.


ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ


     Πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες της Φυσικής Ιππικής, τα μαθήματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" διεξάγονται κάθε φορά βάσει ενός προσεκτικού προσχεδιασμού ο οποίος, γι αυτή την φορά είχε ως "άξονά" του την προετοιμασία δύο μαθητών για εξετάσεις Διαπιστεύσεως Εφιπποτοξότη.

     Ορατές οι βελτιώσεις "καθισμάτων" και χειρισμών και στους δύο εκπαιδευόμενους, αλλά στους "Έλληνες Κενταύρους" επιμένουμε στην τελειοποίηση των υποψηφίων πριν δώσουν την προβλεπόμενη εξέταση.

     Με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων και πάντοτε μέσα σε ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό κλίμα στο οποίο κυριαρχεί το εξατομικευμένο μάθημα (ποτέ δεν κάνουμε ομαδικά μαθήματα!) είναι φυσικό το αποτέλεσμα να είναι το απολύτως επιθυμητό και, ποτέ δεν παύουμε να το διεκδικούμε διότι η Ιππική είναι μια απαιτητικότατη πολυεπιστήμη πριν την θεωρήσουμε ως "Τέχνη".

     Έτσι κι αυτή την φορά ο Χρύσανθος κι ο Μελέτης έκαναν ακόμη ένα βήμα προς τις εξετάσεις τους, όπως, πάντοτε, ένα βήμα προς την επιτυχία συνιστά κάθε εξάσκηση.   

     Αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα το εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας νιώθουμε ευδαίμονες για την καθημερινότητα του Ιππευτηρίου μας σε έναν τόπο που η Ιππική παραμένει terra incognita, όπως στη σημερινή (ούτως ειπείν...) "Ελλάδα"!  Στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" πολλοί μιλούν για "Προπονήσεις" αλλά δεν ξέρουν ότι η Προπόνηση αφορά σε εκείνους που ήδη έχουν προχωρήσει σε κάποια πολεμική τέχνη ή και απλό άθλημα, ενώ είναι απαραίτητη και η παρουσία Προπονητή (που δεν έχουν). Αντιθέτως, για αρχαρίους η πλέον κατάλληλη λέξη είναι "εκπαίδευση" όταν και πάλι δεν έχουν Εκπαιδευτή. Δεν πειράζει, όμως, για μια κοινωνία στην οποία μπορεί να μην είσαι ό,τι δηλώνεις, είναι πάντα ευπρόσδεκτο το μειδίαμα που προκαλείς, διότι οι εποχές είναι αρκετά "σκυθρωπές"!


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟΛΕΚΤΩΝ ΙΠΠΩΝ


     Η πρόσφατη ανάληψη της Τιμής της χρήσεως των δύο Ίππων που μας επεφύλαξε ο τοπικός Ιππαγωγός κ. Γεώργιος Τζαβάρας, με τις συνεπαγόμενες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας τους (αφαίρεση στομίδος, ανεπίσακτη ίππευση κλπ) προϋποθέτει επιπρόσθετα καθήκοντα για τον Αρχηγό της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη.

     Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης βελτιώνει συνεχώς, εκπαιδεύοντας, τα δύο υπέροχα τετράποδα τα οποια μας έχουν παραχωρηθεί και τα οποία, ήδη, βρίσκονται στον καλύτερο "δρόμο" ως υποδειγματικοί Ίπποι Σχολής.


ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


     Πάντοτε με χαρά υποδεχόμαστε επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητές μας, διατηρώντας συνεχώς "ανοιχτή πόρτα" σε παρόμοιες επιθυμίες.

     Έτσι, σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" είχαν την χαρά να υποδεχθούν επισκέπτες-φίλους της Ομάδος μας.

     Στους επισκέπτες μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που διεξήχθησαν και όχι μόνον... 

     Στους καλούς μας φίλους, ο Αρχηγός της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και οι Συνασκούμενοί του έδωσαν την χαρά μιας εισαγωγικής μυήσεως στην Ιππασία, αφήνοντάς τους να απολαύσουν την φιλόξενη ράχη των Ίππων μας.

      Και για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι πολλοί που διαθέτουν την ικανότητα της ιππεύσεως το αγνοούν με αποτέλεσμα να στερούνται μιας χαράς που δίνει άλλες διαστάσεις στη ζωή μας.

     Απολαυστικότατη "νότα" η παρουσία τετράποδης "κερκίδος" στις κερκίδες του Ιππευτηρίου, εικόνες που κάνουν ομορφότερη τη ζωή μας και, ασφαλώς, τις ...κερκίδες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.