Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

TEMPORE DATO

 TEMPORE DATO



    Η συμμετοχή μας σε μιαν ακόμη σεμνή τελετουργία της Κοινότητος αδελφών Συνελλήνων "Ιερά Φιλενθέων Ιστίη", στα ετήσια "Ανθεστήρια", στο Θορικό, μας έδωσε την δυνατότητα να διαγνώσουμε την υψηλή θετική ενέργεια ενός ακόμη χώρου ιδανικού για πολιτιστικές δραστηριότητες, πολύ κοντά στην Αθήνα. 

     Όπως σημειώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, επιδίωξη της Σχολής μας είναι ο εντοπισμός ιδιαιτέρως ενεργειακών σημείων για την προπονητική δραστηριότητά μας ώστε να είναι βέβαιη η πρόσκτηση έντονης ωφελείας για όλους τους Συνασκουμένους και σήμερα, με την βοήθεια του Αρχηγού της Ομάδος μας διαπιστώσαμε ότι ένα από τα αναζητούμενα ιδανικά σημεία είναι και το αρχαίο θέατρο του Θορικού.


     Επαρκώς ..."προϊδεασμένοι" για την περιοχή του Θορικού από την αρχαιολογική Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" και μετά από μία πρώτη ενημέρωση από τον "ταπεινό" και πολυδιαβασμένο Karl Baedeker (Grèce, 1910) προχωρήσαμε στα "βαθύτερα νερά" της "Αρχαιολογικής Εφημερίδος", των "Αρχαιολογικών Μελετών", των "Ελληνικών Αρχαιοτήτων", του Διονυσίου Σουρμελή, του Ιακώβου Ρίζου Ραγκαβή κλπ, ώστε να βρεθούμε στον αρχαίο δήμο των Θορικίων "όσον ένεστι" ενημερωμένοι για τον χώρο.                                                       


     Κι αφήνοντας πίσω Λάνδερερ και Πιττάκη, έχοντας αλιεύσει, απλώς, μετρίας αξίας πληροφορίες για το Θορικό, αποφασίσαμε να ρίξουμε και μια ματιά επιτροχάδην και στο αρχειακό υλικό μας το οποίο χιουμοριστικώς αποκαλούμε "λειψανοθήκη αρχαιολογικού ...αποκρυφισμού" λόγω του ...απροσδόκητου, συχνά, περιεχομένου του όπου, ω! του θαύματος, η πληροφορία μας ήλθε υπό μορφή μιας επιστολής κι ενός αποσαφηνιστικού σημειώματος: "Επί Καραταία..." λοιπόν (κάρ, κάρα, κεφαλή...)! 

     Έτσι, όταν φθάσαμε σήμερα στον τόπο της τελετουργίας και προ της ενάρξεώς της, σπεύσαμε να επιβεβαιώσουμε έναν συλλογισμό τον οποίο μας ενέπνευσε ο εντοπισμός των ως άνω στην "λειψανοθήκη του αρχαιολογικού ...αποκρυφισμού" μας και, πράγματι ο συλλογισμός επιβεβαιώθηκε δια βασάνου...

     Βαδίσαμε επισταμένως κατόπιν της τελετουργίας στον, υπό εξέταση, αρχαιολογικό χώρο του Θορικού και "χτενίσαμε" το δωρικότατο θέατρο το οποίο χρονολογείται στα τέλη της Αρχαϊκής Εποχής (μεταξύ 525 - 480 π.χ.χ.) και θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα. 

     Εντυπωσιακή η λιθοδομία του μαγνητίζει το βλέμμα αλλά και αποπνέει μια διαχρονική στιβαρότητα η οποία ευτελίζει την σύγχρονη αρχιτεκτονική σε άθυρμα ...'"lego". 

     Το ανάλημμά του, απλώς, η επικύρωση της "πληροφορίας" κι αυτό μας έκανε να σφυγμομετρήσουμε in situ τις ενεργειακές δονήσεις που μας προξενούσε: θετικότατες και εντονότατες!

     Ευγνώμονες προς την "Ιερά Φιλενθέων Ιστίη" η οποία μας έκανε την Τιμή της προσκλήσεως στην τελετουργία των "Ανθεστηρίων", αισθανόμεθα ευτυχείς για την ευκαιρία που μας δόθηκε να βιώσουμε δονητικά δωρήματα από ένα αρχαίο θέατρο το οποίο, ήδη, προτάσσουμε ως ενεργειακό τόπο για δράσεις Πολιτισμού των "Ελλήνων Κενταύρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.