Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΟΣ

 ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΟΣ



     Μέσα σε έναν ανόητο κόσμο ο οποίος πασχίζει να αφανιστεί στην τρικυμία μιας ασύγγνωστης πνευματικής στειρότητος, οι "Έλληνες Κένταυροι" επιδιώκουμε να χαρούμε την καταπράσινη "θάλασσα της ανοιξιάτικης γονιμότητος", παραφράζοντας τον ηρωικό Yukio Mishima.

     Ασυνήθιστη η εικόνα ενός Ιππευτηρίου κατάφυτου με πυκνή και υψηλή βλάστηση που φτάνει ψηλά, μέχρι την κοιλιά του Ίππου, αλλά, όλα, στη φυσιοκεντρική Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δείχνουν ασυνήθιστα εκεί όπου το "συνηθισμένο" είναι το αντιφυσικό το οποίο εκπροσωπεί, είτε τα ραδιούργα αφηγήματα ψευδοπανδημιών, είτε τις ολέθριες μεθοδεύσεις πολέμων! Και, η εποχή μας στιγματίζεται κι απ΄τα δυό!

     Καθώς, δε, ο κόσμος κοκκινίζει απ΄ το αίμα των θυμάτων ανακυκλούμενων εγκληματιών της Ιστορίας, οι "Έλληνες Κένταυροι", επιλέγοντας την άρνηση της ηλιθιότητος οιασδήποτε "αποχρώσεως", επιμένουμε στο φυσικότατο χρώμα της ζωής και της αναδημιουργίας που κάνει τον κόσμο ν΄ ανθίζει! 

     Και χωρίς την ψευδαίσθηση ότι "το Κίεβο πέφτει μακριά" διότι οι εργαλειοποιημένοι εξουσιαστές πυρπολούν την υδρόγειο ελέω των αιωνίων τοκογλύφων, ως Οργανισμός συνεισφοράς προς τον ανθρώπινο Πολιτισμό εξακολουθούμε και θα εξακολουθούμε, παρά το όποιο εμπόδιο, να επιτελούμε το ιδρυτικό όραμα των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχόμενοι, την "εικόνα" της δικής μας πολιτιστικής νησίδας να την υιοθετήσουν ...όσοι σκεπτόμενοι!

      Οξυγονωθήκαμε για τα καλά κι αυτή την φορά, με τον ολοένα και καλύτερο Αντώνη να διανύει το δικό του άνυσμα προς την κατάκτηση της αναγνωρίσεως του Εκπαιδευτή, πάντοτε υπό την, μέχρι τότε, προβλεπόμενη επίβλεψη και παρά τα λάθη του ως παραγωγού έργου. 

     Διεξοδικός και επεξηγηματικός, καταφέρνει όχι μόνον εντυπωσιακά αποτελέσματα προόδου στους μαθητές του, όπως τα απολαύσαμε και σήμερα, αλλά και να διατηρεί ένα μόνιμο κλίμα χαράς και ιδανικών σχέσεων, πάντοτε, κοντά στον αγαπημένο Ίππο του!

     Στη σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα είχαμε και την χαρά της υποδοχής ενός φιλικού ζεύγους που μετέχει στην δημιουργία μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδικτυακής σελίδας η οποία ενημερώνει για θέματα Πολιτισμού και ψυχαγωγίας με την ονομασία Funny Time και του οποίου ζεύγους η ερίτιμη κυρία μας άφησε άφωνους, όπως θα δούμε εν συνεχεία, με τις ιππικές επιδόσεις της.

      Μια ραγδαία πρόοδο παρατηρήσαμε στην Άσπα με τον Αντώνη πάντοτε δίπλα της να εφαρμόζει ένα ευφυές ασκησιολόγιο για την περίπτωσή της.


     Και, με κριτήριο την ίδια την εικόνα της εκπαιδευόμενης, βαθμολογήσαμε τόσο την δική της πρόοδο, όσο και την αποτελεσματικότητα του Αντώνη ως μέλλοντος Εκπαιδευτή αποκομίζοντας τα καλύτερα και για τους δύο.

   
     Η εξαιρετική μας επισκέπτρια έδειξε να κατανοεί αμέσως τις οδηγίες του Αντώνη, να τις εκτελεί με ακρίβεια και να βρίσκει την "σχέση" της με τον Ίππο.


      Ισορρόπησε κατά τον καλύτερο τρόπο και ένιωσε την "άνεση" ενός ασφαλούς καθίσματος όπως, εν κινήσει, μας έδειξε, αποδεσμευόμενη από το κράτημα των ηνιών, υπενθυμίζοντάς μας ότι πολλοί συμπολίτες μας που είναι επιφυλακτικοί για την Ιππασία ...έχουν το "χάρισμα" που θα πρέπει να ανακαλύψουν και να πλησιάσουν περισσότερο την Φύση εγκαταλείποντας την αφύσικη καθημερινότητα του άστεος.


     Άριστη και στην εκτέλεση του ασκησιολογίου της, η ευγενής επσικέπτριά μας, χάρηκε έφιππη την χειροσφαίριση που βάθυνε το ιππικό "κάθισμά" της, ενισχύοντας την ισορροπιστική της αυτοπεποίθηση.  


     Εν τέλει, αν και ποτέ προηγουμένως δεν είχε πιάσει στα χέρια της Τόξο και, βεβαίως, δεν είχε ιππεύσει, υπό τις οδηγίες του Αντώνη ανέλαβε Τόξο και βέλη και κατάφερε να τοξεύσει αρκετές φορές, πάντοτε εν κινήσει!


     Την χαρήκαμε να αποχαιρετά τον Ίππο της με ευγνωμοσύνη, όπως του αξίζει, αναχωρώντας! Εικόνα γεμάτη ανθρωπιά κι ομορφιά, ανύπαρκτες στην γκρίζα αστική καθημερινότητα...


     Σταθερή αξία η Ποθεινή μας, υπεβλήθη σε ένα ασκησιολόγιο ενισχύσεως του ιππικού "καθίσματός" της με ασκήσεις χειροσφαιρίσεως και με την ακρίβεια που χαρακτηρίζει τις κινήσεις της.

     Ορατά τα θετικά αποτελέσματα της βελτιώσεως του "καθίσματος" και στην άνεση της τοξεύσεως!


     Ο Πάνος μας, κάθε φορά που αναλαμβάνει το Τόξο, όπως είναι φυσικό, δείχνει έναν καλύτερο Τοξότη κι όταν ο χώρος εμπνέει, οι τοξεύσεις αναδεικνύουν συνεχώς και καλύτερη τεχνική.

     Ο "επίλογος" της σημερινής ημερίδος "γράφτηκε" με την συραγώγηση του Αντώνη η οποία είχε ως σκοπό, αφ΄ ενός, την βελτίωση του "καθίσματός" του και, αφ΄ ετέρου, την καλύτερη ρύθμιση του καλπασμού του Ίππου μας.

     Με την συραγώγηση η οποία αποτελεί καθημερινό κανόνα ενάρξεως της εργασίας Ιππευτηρίου σε όλες τις μεγάλες Ιππικές Σχολές, ο Αντώνης έδειξε ότι διαχειρίζεται επιτυχώς τόσο τόν έλεγχο του Ίππου σε υψηλές καλπαστικές ταχύτητες όσο και την ισορροπία του "καθίσματός" του αφού ο συραγωγών Εκπαιδευτής του τον υπέβαλε σε πολλές εναλλαγές ταχυτήτων μέχρι ...πλήρους απογειώσεως!

     Η Ιππική, εάν δεν ήταν κορυφαία τέχνη, θα μπορούσε να συμβιβαστεί με την υπόσταση μιας ...θρησκείας, μιας θρησκείας που απαιτεί προσήλωση, ευλάβεια και διαρκή άσκηση, όχι διότι υπόσχεται "σωτηρία ψυχής", αλλά διότι, κατά τεκμήριο, "σώζει" την φυσιολογία των πιστών της, κάτι πολύ σημαντικότερο! Δυστυχώς, αυτό ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται και είναι προνόμιο για τους "Έλληνες Κενταύρους" ότι αυτό γίνεται αντιληπτό, αργά ή γρήγορα, από τα Μέλη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.