Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ", ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΥΦΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ κλπ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

[ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΥΦΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ κλπ.]



     Στο ιδανικό Ιππευτήριο του Πλατέος Μεσσηνίας, όπου δραστηριοποιούνται οι «Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας», με την γαλήνη και την ευγένεια που αποτελούν κανόνες των μαθημάτων μας, ο βοηθός του Εκπαιδευτή, Χρύσανθος κρατά στην αγκαλιά την υπέροχη σχολική μας φοράδα η οποία απολαμβάνει την ηρεμία της, ενώ γύρω του οι τυφλοί μαθητές μας αντιλαμβάνονται με τον δικό τους βιωματικό τρόπο την υπέροχη σκηνή! 

     Ο Αρχηγός των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας», Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης, έχει καταφέρει το, σχεδόν, «τέλειο» στη λειτουργία της Σχολής του, διδάσκοντας Ήθος, αλλά και την επιτομή της Ιππασίας σε όποιον ενδιαφέρεται γι αυτή!  

     Με την ευγενική χορηγία των Ίππων και του χώρου, του τοπικού Ιππαγωγού και ιδιοκτήτη κ. Γεωργίου Τζαβάρα προς τον οποίο όλοι είμεθα ευγνώμονες, η παγκοσμίως μοναδική Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές, χαίρουν ιδιαίτερης δυναμικής μαθημάτων, όπως του τελευταίου που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή σε ένα ..."ανοιξιάτικο" φυσικό περιβάλλον, στο καταπράσινο χορτάρι του Ιππευτηρίου του Πλατέος.

     Ολοένα και καλύτερο "κάθισμα" επιτυγχάνουν οι μη βλέποντες μαθητές μας και αυτό σημαίνει ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις ασφαλούς ιππεύσεως για την περαιτέρω εκπαίδευσή τους, πάντοτε, με την φροντίδα του βοηθού-Εκπαιδευτή Χρύσανθου Δρίτσα του οποίου ο ευγενής και κατευναστικός χαρακτήρας εγγυάται την καλύτερη συμπεριφορά των Ίππων της Σχολής.

      Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" είναι η κατάργηση κάθε "αποστάσεως" μεταξύ βλεπόντων και μη βλεπόντων με αποτέλεσμα μια ισότιμη προσπάθεια υπαρξιακής ανελίξεως με "βατήρα" την Ιππική και την Τοξοβολία.

      Κι όπως φαίνεται σε κάθε εκπαιδευτική ημερίδα, αυτή η "ομογενοποίηση" μη βλεπόντων και βλεπόντων, ανελίσσει εξ ίσου όλους με ιδιαίτερο κέρδος, βεβαίως, των μη βλεπόντων επιβεβαιώνοντας την παγία βιοηθική αρχή της Ομάδος μας σύμφωνα με την οποία, όλοι διαθέτουμε την "σπίθα" της ανελίξεως, αρκεί να την ανακαλύψουμε ή κάποιος, ή κάτι, να μας βοηθήσει σ΄ αυτό! 

     Με πρόταγμα της Ομάδος μας την εργασία υπό ιδανικές συνθήκες ηρεμίας και αγαθών σχέσεων, κύλησε και αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα, βελτιώνοντας όχι μόνον τις ιιπικές δεξιότητες των εκπαιδευομένων μας αλλά και την "ψυχολογία" των σχολικών Ίππων μας οι οποίοι, ενώ εργάσθηκαν υπηρετώντας πέντε μαθητές, ούτε κουράσθηκαν ούτε καν ίδρωσαν, αλλά βρέθηκαν ακόμη πιο κοντά στον Άνθρωπο, συνεργαζόμενοι καλύτερα μ΄ αυτόν.

     Πολύ ευεργετικό και αυτή τη φορά το ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο εξατομικευμένα σε κάθε εκπαιδευόμενο, υπό την συνεχή επίβλεψη του αγαπημένου μας Αθανασίου ο οποίος δείχνει να κατευθύνει κατά τον καλύτερο τρόπο τον, επίσης, αγαπημένο μας Χρύσανθο ο οποίος προορίζεται να δώσεις τις εξετάσεις του ως Εφιπποτοξότη, σύντομα!

     Εκπαιδευτής, εκπαιδευόμενοι και Ίπποι, όπως πάντα, ...εκπαιδεύθηκαν από κοινού και σε τούτη την εκαπιδευτικήν ημερίδα, εφαρμόζοντας τον πάγιο κανόνα της Ομάδος μας σύμφωνα με τον οποίο όλοι και διαρκώς εκπαιδευόμεθα ανεξαρτήτως βαθμού στην ιεραρχία της Ομάδος και ανεξαρτήτως ταξιδερμικών κατατάξεων.

     Για τους "Έλληνες Κενταύρους" η διαρκής βελτίωση της Παιδείας του Ήθους και του επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων, είναι "επιταγή" την οποία τηρούμε απαρεγκλίτως στην καθημερινότητά μας, ομαδική και ατομική! Κι έτσι παραμένουμε ευδαίμονες έστω και σε εποχές παρακμιακές και δύστοκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.